Select Page

Kasszás Erzsinek befellegzett?

Szerző: | 2017. Már. 8. | nemteszt

Kasszás Erzsi egycsapásra sokkolta a lakosságot. A reklám azonnal közutálat tárgyává vált, főhőse pedig sokak szemében az ördöggel egyenértékű. Arról kár vitatkozni, hogy jó vagy rossz a reklám, de jobb lesz felkészülni rá, hogy hamarosan semmilyen kasszással nem fogunk találkozni. Bevásárlási szokásaink bizony rohamos tempóban alakulnak át.

Egyrészt egyre nagyobb szerepet kap az online vásárlás és a házhoz szállítás, illetve a hagyományos kasszasorok mellett egyre gyakrabban találkozhatunk önkiszolgáló egységekkel, legyen szó akár élelmiszer boltról vagy egy bútor áruházról. Nos, Kasszás Erzsi nagy ellenfelének ígérkezik a Panasonic legújabb elképzelése, de még a Szomszédok Lenke néniét is visszamenőleg nyugdíjazná az életbölcseleteivel együtt.

RFID kiegészítés

Semmi hatalmas világmegváltó ötlet nincsen mögötte, egyszerűen a manapság teljesen hétköznapi RFID azonosítást alkalmazná minden egyes terméken, így amikor végeztünk a vásárlással csak lerakjuk a kosarat, ami azonnal azonosítja a termékeket, illetve csomagolja is őket egy zacskóba.

Ezzel a jelenlegi önkiszolgáló megoldásoknál tapasztalt vonalkódcsipogást lehetne kiváltani, ami nem kicsit gyorsítaná meg a folyamatot. Hátulütője, hogy minden egyes terméket el kell azonosítóval látni, ami egyelőre macerás folyamat. A megoldás kulcsa az lenne, ha a termékgyártókat rá lehetne venni, hogy gyárilag tegyék a csomagolásba az RFID-t.

csomagolás

Mindössze egyetlen demo bolt üzemel ezzel a technológiával, de reménykedünk benne, hogy hamar átalakul a helyzet és egyre több közértben találkozunk hasonló, villámgyors megoldással a jövőben. Addig is persze élvezhetjük Erzsi, Lenke, Teca és számtalan kasszás néni társaságát.