Select Page

KataPult Montevideo-Étterem – Natúr csirke, póréhagyma mártás, vegyes köret

KataPult Montevideo-Étterem – Natúr csirke, póréhagyma mártás, vegyes köret

Elsodort az élet a Duna Plaza környékéről, de azért találtam megfelelő irodakomplexumot, ahol eltölthetem a dolgos hétköznapokat. Ahol irodák vannak, ott bizony jönnek mennek a futárok és általában talál az ember 1-2 olyan helyet is, ahol viszonylag kedvező áron kicsit középiskolai menzahangulatot idézve eltöltheti az ebédidőt. A hozzám legközelebb eső ilyen egység, nem egy menza, hanem a KataPult Montevideo-Étterem.

Van miből válogatni, hús, tészta, főzelék, levesek, minden, mi szem szájnak ingere minden nap megtalálható a kínálatban. Ha a megfigyeléseim helyesek, minden nap található egy húsos, szószos étel a kínálatban, amihez vegyes köret jár. Az ötlet nem rossz, gondolom ezért is van az állandó kínálatban egy ilyen összeállítás is, mint a natúr csirke, amihez póréhagyma mártást kínálnak, és mellé pattintanak egy adag rizst és egy adag hasábburgonyát. Az ilyen helyek, amik az éhes irodistákra hajaznak, jellemzően egy színvonalat képviselnek, na lássuk, kiemelkedik e a KataPult ebből a közegből.

Esztétika,megjelenés: A rizs szép fehér, nem túl pergős és nem is túl ragadós. A színéből és a méretéből, egyértelműen kiderül, hogy jázmin rizsről van szó, nem is igazán értem azokat a helyeket, akik sima rizst kínálnak. A hasábburgonya látszólag rendben van, nem csillog az olajtól, és nem is szottyos, tehát frissiben került a tányérra. A lényeg a csirke, ami natúr, így kívülről csak azt tudtam megvizsgálni, hogy milyen vastag és milyen a színe. A vastagság baráti, nincs papírvékonyra szeletelve, és szép aranybarnára sütötték. A natúr csirke igazán jó kondis kaja, de itt az embereknek a nap közepében élvezetre van szüksége, ezt próbálja hozni a póréhagyma mártás. A mártásban látszanak a hagyma darabok, az állaga viszont némi aggodalomra ad okot. Elég masszív, ilyenkor van okunk félni attól, hogy a liszt íze lesz az úr. Erre a nagy fehér tányérra kitálalva, azért egészen rendben van a kinézet.

Pont:7/10

Ízvilág: A rizs valóban jázmin és enyhén sósra főzték, azt hiszem ez csak annak a vendégnek nem ízlik, aki nem szereti a rizst, de értelem szerűen az a vendég nem kér ilyet. A hasábburgonya tényleg nem olajos, kis sóval megfelelő állapotba tudtam hozni. A csirkemell kívül ugye barna, belül pedig még kissé szaftos, csak a széleinél, ahol túl vékony a hús száradt ki egy kicsit. Amúgy tényleg natúr, az íze alapján maximum sóval és borssal fűszerezték a húst sütés előtt. A mellé, illetve rápakolt szósszal meglepő módon, nem volt probléma. A mártás nem lisztes, vagyis biztosan lisztes, de egyáltalán nem liszt ízű. Ha tippelnem kellene, azt gondolnám, hogy keményítővel sűrítették, és a hagymán kívül némi ételízesítővel tették izgalmasabbá az ízvilágot. Az íz a menzán kínált kosztokhoz képest, azért eltér, szerencsére pozitív irányba.
Pont:6/10

Mennyiség: Ez a következő pont, amiben nagyjából ugyanazt a magatartást tanúsítják az irodakomplexumok közelében helyet foglaló étkezdék. A kétféle köret, csalóka, de szerintem összességében nagyobb adag, mint ha csak egyféle köretet tálaltak volna a tányérra. A húsból két szelet rejtőzött a kiadós adag mártás alatt, így erre sem igazán panaszkodhatok. Ami mennyiség terén felteszi az i re a pontot, az csakúgy, mint az íz terén a póréhagyma mártás, ami állagának köszönhetően  nagyon laktatóvá varázsolja az amúgy összetevőkben nem bővelkedő fogást.

Pont:8/10

Ár/érték: Ahogy már a bevezetőben említettem ez a fogás valami menü főfogás szerűség lehet, mert már többször láttam náluk, hogy valami hús van vegyes körettel és mindig 1090 forintos áron kínálják. Kis matekozás után kijön, hogy kicsit több, mint 20 000 forintból megvan a havi ebéd, ami végül is nem sok, de azért meg kell jegyezni, hogy nem is kevés.  Összetevőkben nem gazdálkodik, lényegében maga a mártás, ami ízeket varázsol a fogásba. Hogy régebbi szavainkat idézzem, ez a fogás egyszerű, mint az ásóbot, de panaszkodni nem érdemes rá, mert menza szinten elmegy.

Pont:7/10