Select Page

Keksz – Keksz Klasszik burger

Keksz – Keksz Klasszik burger

A Madách tér jelenleg nem éppen a legszebb pontja a városnak, de ha elkészül az átalakítás bizonyára sokkal ütősebb lesz, mint most mikor markolók lepik el. Szombat dél környékén úgy pofozott a sors, hogy a környéken jártam mikor beugrott, hogy már sokan javasolták a Keksz nevű helyet. Az időzítés tökéletes mivel ebédre megkínálni szerveztem egy burgerrel igencsak felemelő érzés. A jó idő révén már a terasz is opció, így nem volt vitás, hogy inkább kint a napsütésen, mint bent. A belső fiatalos, hangulatos helyenként kisebb kuckók vannak kialakítva ahol simán megbújhat akár egy 6-7 fős társaság is.

A teraszon mindenki kicsit eco módban fut még, masszívan látszik, hogy a vendégsereg leginkább reggelizni jött még csak dél környékén és egészen másnapos többségük. A burger kínálat 5 elemből áll össze, nem vitás, hogy a névadó verziót illik első alkalommal kipróbálni így meg is rendeltem egy Keksz Klasszik burgert. A leírás egészen egyszerű, annyi plusz infót tartalmaz még, hogy baconnel és sajttal érkezik. Köretként tortilla chips és saláta jár.

A reggeliző tömeget elnézve elhatároztam, hogy egy reggelit is ki kell egyszer majd itt próbálnom mivel brutál étvágygerjesztő már csak ránézésre is amit esznek. A rendelésem nagyjából 13-15 perc alatt elkészült, pedig legalább 60%-os telítettség volt és szinte minden asztalnál volt valaki aki evett.

Esztétikai megjelenés: Első pillantásra alig hittem a szememnek, ilyen mennyiségű Cheddar sajtot én burgerben eddig nem láttam. A sajton további szemet gyönyörködtető jól átpirított bacon csíkok fekszenek. A buci szezámmagos és belső fele jól megpirított és pont átmérőjéhez igazították a húspogácsát is, amely szinte elvész a sajtcunami alatt, rendesen kotorászni kell hozzá, hogy meglássuk. Az igazán célravezető megoldás az, hogy ha félbevágjuk nemes egyszerűséggel. A sajt réteg majdnem kétszer olyan vastag, mint maga a hús, pedig az sem hajszálvékony példány. A pogácsa alatt némi szósz még elrejtőzik és ennyivel ki is fújt a burger. Kicsit furcsa, hogy zöldségből aztán tényleg nem került bele egy gramm se. A tortilla chips burgerhez köretként számomra még kissé megszokás tárgyát képezi, pedig már több helyen is használják ezt a megoldást. A zöldség köretből simán lehet kicsit rakni a szendvicsbe is és még úgyis bőségesen marad a tál szélén. A burger a sajttal való túlzásra épül ami egészen jó koncepciónak bizonyul, mivel a járókelők többsége megstíröli.

Pont: 9/10

Ízvilág: A tortilla chips enyhén sós fajta, egy mártogatós szósz hiányolok hozzá, önmagában kicsikét száraz. A madárbegy saláta friss és zöld, ennyivel tökéletesen el lehet róla mondani minden érdemleges információt. A zsemle belső fele kellemes kicsikét ropogós és egészen jól bírja a szorítást, ami el kell ha rendesen össze akarjuk fogni. A húspogácsa enyhén fűszeres, állagra jó omlós könnyen olvad szinte szánkban. Az alatta lévő minimális szósz valamilyen majonézes alapokon nyugszik, nem túl karakteres. A gigantikus sajt mennyiség minőségi Cheddarból lett darálva és íze is hozza a kötelezőt, kissé fanyarkás, de akinek bejön az imádni fogja. A bacon ropogós, viszont szerintem túlságosan sós lett amit én kaptam, nagyon szárít és kicsit össze is veszik a sajt ízével. A zöldségeket alapból hiányolom belőle azért, de erre a verzióra van kitenyésztve másfajta burger az étlapon, szóval akinek lételeme a zöld a burgerbe az inkább válasszon olyat.

Pont: 8/10


Mennyiség: A húspogácsát olyan 15 dkg környékére tippelem, nehéz helyzetben vagyok a sajt miatt amiből szerintem egy tonna kerül bele, tényleg rengeteg. A baconnel sem vicceltek, szép hosszú csíkok ezek és a sós ízük miatt már kicsit talán sok is, de a sajt mellett ez már nem meglepő. A zsemle éppen a határon van, ennél kisebből szó szerint kicsordulna a belső, de ezzel még pont lehet kezelni a bőséges tölteléket. Kicsit a túlzások burgere, amihez hozzájön még a kétfajta köret is. A sajt miatt igazán laktató példány, ha minden eltüntetünk a tányérról akkor a bőséges négy órás adag biztosan megvan, de még átkacsinthat az öt be is, de persze minden éhségfüggő, na meg emberpéldányé is. Egy fikarcnyival vastagabb hús illene hozzá, de csak azért mert ez olyan mintha sajtra kértem volna némi húst kiegészítőként.

Pont: 8/10

Ár/érték: Az egész tányérral való beleértve a burgert és a köreteket is pontosan 1970 forint, amiből a hetven a végére nem tudom, hogy jött ki, mindenesetre érdekes. Nem a legolcsóbb burger a piacon az biztos, viszont ekkora mennyiségű Cheddarnak azért megvan az ára, tehát érthető valamennyire, illetve az sem mellékes, hogy helyileg nem éppen Egerbaktán vagyunk a mezőszéli büfében. Házi jeges teát 500 forint körül lőhetünk mellé ami a sós bacon miatt szinte mindenképpen kell, de persze van sör is a kínálatban. Nem mindennapi élmény a Keksz Klasszik burger, végre egy kicsit merészebb próbálkozás. Reggelizni mindenképpen visszatérek majd egyszer, de persze csak, hogy ne tűnjek majd ki a sorból, délben és csatak másnaposan. A Keksz tökéletes hely egy baráti kajálós-ivós programhoz és persze közel a Király utca-Gozsdu éjszakai vidámpark is.

Pont: 8/10

(ha szeretnéd tudni merre van a brutál sajtos Keksz burger akkor KLIKK IDE és megmutatjuk)