Select Page

Két kilométer hosszú pizza

Szerző: | 2016. máj. 20. | nemteszt

Minden héten pénteken jön el a pizza ünnepe. Az olaszok gondoltak egy merészet és megalkották, a világ eddigi leghosszabb pizzáját. A festői szépségű nápolyi tengerparton húzták fel az értelmetlenül hosszú pizzaszörnyet, melyen nem kevesebb, mint 100 szakács ügyködött 11 órán keresztül.

Tervük egyértelmű volt, a 2015 júniusában beállított megdöntése, ami 1595 méter hosszú volt és Milánóban készült. A kísérlethez nem kevesebb, mint 2 tonna lisztet, 1,6 tonna paradicsomot, 2 tonna mozzarellát, 200 liter olajat, 30 kg bazsalikomot és 1500 liter vizet használtak fel.

gyártósor

gyártósor

Ebből született meg az új rekorder, ami egészen pontosan két kilométer hosszan nyúlik és körülbelül 40 centi szélesen terpeszkedik az asztalhernyón. Megsütni sem volt egyszerű feladta, mivel nem sokan rendelkeznek 2 kilométer mély sütővel, így egy mozgatható motorizált mobil fatüzelésű sütőkemencét használtak fel, mely szépen lassan haladva sütötte meg a nápolyi pizzát.

készen

készen

azért nem roskad a feltétek alatt

azért nem roskad a feltétek alatt

Másfél percenként készült el egy szakasszal a sütő, mely 900 fokos hővel dolgozta késszé a pizzát. Alessandro Marinacci elmondása alapján egy ilyen rekordnak mindig Nápolyban a helyen, mivel a pizza elvileg onnan származik. Aztán, hogy mikor lesz ismét felülmúlva az aktuális rekord az még rejtély, de akadnak bőven jelentkezők a címre világszerte.