Select Page

Kézmíves Hamburgerek – Philadelphia burger

Kézmíves Hamburgerek – Philadelphia burger

Mostanában kicsit mellőzve voltak a házhoz rendelt burgerek, szóval simán foghattam erre, hogy miért nem voltam képes elmenni valahova helyszíni tesztre. Beindult nagy lelkesen a keresgélés, aminek eredménye szerencsére egy egészen új hely, mely a Kézmíves Hamburgerek fantázianevet viseli.

Ékes magyarsággal hirdeti a már unalomig ismételt és elcsépelt kézműves jelzőt. Étlapjuk jelentős részét burgerek alkotják, ami talán nem is olyan nagy meglepetés. Esetleg, ha ezek mégsem hoznak minket lázba, akkor van esélyünk akár csirkeszárnyakat vagy éppen grillszendvicseket is rendelni. Burgereik önmagukban, de akár menüben is rendelhetőek.

Philadelphia burger – 13 dkg-os marhahúspogácsa Philadelphia krémsajttal, csemegeuborka, hagyma, paradicsom, tex-mex szósz

Azon kívül, hogy Philadelphia szülötte Kobe Bryant, Will Smith vagy épp Kevin Bacon (hogy egy kicsit a kajára is kitérjünk), bizony híres a róla elnevezett krémsajtról is, ami meghatározó része a burgernek is. Mellé szegült még némi uborka és egyéb zöldség, illetve egy tex-mex szósz. A lelke marhahús, de akár rendelhettem volna vega burgert is étlapjukról.

Esztétikai megjelenés: Legfájóbb része még mindig, ha rendelünk kaját, mert sosem, de tényleg soha nem lesz olyan szép mintha az üzletben kérnénk ki közvetlenül. A dobozt már kár megemlíteni is annyit láttam belőle, teljesen átlagos semmi extra. Felnyitva meglátjuk magát a célpontot is, aki meglehetősen laposra sikeredett. Terül akár az Alföld, ez bizony nem a felhőkarcoló fajta burgerek közé tartozik. A buci vastagon van megszórva szezámmaggal, ilyet nagyjából eddig csak az Attaboynál tapasztaltam, de most van egy másik versenyző is, aki szívesen használja ezt az alapanyagot. Koncepció egyszerű, a hús alatt vannak a zöldségek, míg a sajtkrém és a tex-mex szósz az felett kaptak helyet. Különösebb extra élményt nem nyújt a látvány, a lapos forma segít benne, hogy szállítás közben ne hulljon atomjaira a burger.

Pont: 8/10

Ízvilág: A zsemle picit száraz és itt is figyelni kell a kamikaze szezámmagokra, ha van a közelünkben élőlény és nem szeretnénk megfosztani szeme világától. A sajtkrém nincsen elsunnyogva ez tényleg az, aminek mondja magát és valóban krémes, akár egy philadelphiai álom. A rajta fészkelődő tex-mex szósz íze enyhén pikáns és csípős, de egyiknél sem kell túlzásokra számítanunk. A hús enyhén fűszeres, de inkább egy szolid marhahús íz bújik ki belőle, amikor ráharapunk. Az alatta található részekből az uborka kicsit furán hat, lédús és nekem picit harmóniarombolóként szerepel az egészben. A paradicsom és hagyma teljesen szolid, azok nem tolnak ilyen impulzust, sokkal visszafogottabbak.

Pont: 7/10


Mennyiség: Azt tudjuk, hogy 13 dkg a hús, ami picit van a városi átlag alatt. Ezt alaposan el is nyújtják, ahogy egy ilyen lapos bucihoz illik is. A szószok közül a sajttal szerintem minden rendben mennyiségre, viszont a tex-mexből kicsit bátrabban tennék bele, a sok szolid íz mellett lenne egy meghatározóbb jellem. Az uborkával ízre nem vagyok leginkább kibékülve, adagra bőven van benne, talán ez is lehet kissé a gond? Összességében egy könnyedebb fogás, ami mellé nem árt, ha berendeljük a menüs lehetőséget, mert a köret és az üdítő sokat segíthet minket az áhított jól lakott érzés elérésében.

Pont: 7/10

Kiszállítási idő: A szakasz hossza kereken 3200 méter, ami taxis blokád nélkül nagyjából 13 perc alatt meg lehetne tenni a térkép tanulsága szerint. A Netpincéres adatok alapján az étterem 51 perces átlagos kiszállítási idővel operál, ami még elfogadható szerintem. A valóság kissé cudarabb, mivel 67 percet kellett várnom az imádott kaputelefon ismételt bejelentkezéséig. A srác vidám, jó fej, kedves és minden más, szóval erre egy panasz nem lehet. Az időn van még mit dolgozni, de ez most így jött ki éppen.

Pont: 5/10

Ár/érték: A blokkot elnézve felcsaptam a napszemüveget és Magnum-hoz hasonló bajuszt növesztettem egy másodperc alatt. Sercegő Serpenyő Bistro, a név, amihez szorosan hozzásimul a Kézmíves burger is, mivel egy és ugyanazon konyháról van szó. A helyzetet javítja, hogy a Sercegőnél nincsenek burgerek az étlapon, de például a grillszendvicsek teljesen klónozva vannak. Nem tudom, miért jó ez, de mégis, csak az nem éppen vásárló orientált nézőpont. A burger önmagában 1390 forint, ami egy ekkora példányért cipelve egészen korrekt. Vannak pontok, amin picit lehetne gyúrni még, főleg ezt az uborka kérdést kellene helyére tenni szerintem, de lehet, csak az én ízlésemnek nem stimmel csak. Mindenképpen javallott a menüzés, aki szeretné kipróbálni, az sokat hozhat a mennyiség érzeten valóban.

Pont: 7/10