Select Page

KFC – Qurrito menü

KFC – Qurrito menü

Már hétvégén is megkörnyékeztem a KFC -t, de akkor még csak szemeztem az újdonsággal, és inkább csak egy B-Smart -ot toltam. A finom csirkehús elfogyasztását követően jött a remek ötlet, hogy megcsinálom otthon a híres KFC panírt. Nem tudom, hogy merült e már bennetek fel ez a remek program, de így utólag belegondolva nem volt az év ötlete. Kb. csillió féle különböző megoldást lehet találni az interneten, de amit több helyen is nagyon okosan kifejtenek, az az, hogy egy nagyon hozzáértő szétszedte laboratóriumi körülmények között a panírt és csak cayenne borsot talált benne mint fűszert.

Kiválasztva a legjobbnak tűnőt egy órát a konyhában töltve, rájöttem, hogy azt a panírt bizony teljesen mindegy, hogy van a benne 11 különböző fűszer otthon nem fogja megcsinálni ugyanolyanra senki, vagyis én biztosan nem. Ez a kis kudarc nem vette el a kedvem a Kentuckytól, így a mai ebédem a Qurrito lett, méghozzá menüben, mit is érnék újratölthető üdítő nélkül.

Esztétika,megjelenés: Gondosan becsomagolva kerül a tálcámra a lapos újdonság, mellette a nagy sült burgonya, és a kifogyhatatlan pohár, esetemben jellemzően jeges teával megtöltve. A csomagolás pofás, és fel is hívják a figyelmünket a 11 féle gyógynövény és fűszer kombinációja, ami a világ nagy titkainak egyike. Lefejtve a papír és műanyag zacskót, egy karton lapon elhelyezett félbe hajtott és úgy megsütött tortillát találunk, négy nagyjából háromszög alakú szendvicskére vágva. Felülnézetből nem egy csoda, de egy egy szeletet kiemelve oldalról, már annál inkább. Pikáns Strips, cheddar sajt és BBQ szósz a töltelékek sorában, az az némi fehér csirkehusi panírban, élénk sárga nyúlós sajt, és erőteljes sötét színű szósz. Azért jobban megnézve, nem is mutat rosszul.

Pont:7/10

Ízvilág: A hasábburgonyájukkal kapcsolatban a véleményem nem változott, még mindig nem ez a favorit gyorsétteremi krumplim, de nem rossz, azt is mondhatnám hogy finom. A lényeg a sztorimban viszont most a Qurrito. Arra a legmegfelelőbb szó talán a lenyűgöző, és most nem vagyok elfogult, mert nem vagyok valami nagy KFC fanatic. A tortilla ropogósra van pirítva, ez nekem így jön be leginkább. A Pikáns Stirpsről csak annyit, hogy ilyen jó, belül omlós és ennyire kellemesen pikáns bundában sült csirkét talán tényleg csak náluk tudunk enni. Ez a husi a cheddar erőteljes ízével, és ezzel a nem túlságosan édes BBQ szósszal kombinálva, egy igazán remek fogást eredményez. Rég jött be ennyire gyorsétteremi újdonság, de ha ez marad még egy darabig a kínálatban, akkor legalább egyszer még biztos fogok ilyet enni.

Pont:9/10

Mennyiség: Jóból sosem elég, és ez most is így van. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem volt elég egy evésre, de az sem igaz, hogy nem tudtam volna enni még. Egy közepesnél kicsit nagyobb adag ételnek felel meg, így menüben, három pohár teával kísérve. A burgonya adagra, továbbra sem használnám, a nagy adag kifejezést, inkább a “nem annyira kicsi” lenne a találó, de az bizony nem lenne egy vendégcsalogató duma. Ha nagyobb étvággyal vagytok megáldva, akkor egy iTwist -el kiegészítve már biztosan Ti is jóllaktok vele.

Pont:6/10

Ár/érték: Megszokott árazással van dolgunk, 1350 forint a menü. Az újdonság ereje általában hasonlóan van árazva, így nem nevezném drágának, de nem is érdemes kifőzdés menükhöz hasonlítani. Saját étvágyamhoz és ízlésvilágomhoz mérve azt mondom, hogy megéri, bár a zöldségek hiánya az bizony nekem fájó pont. Ha valami gyors és finom ételre vágytok, ami energiában sem szegény, akkor remek megoldás lehet a Qurrito és továbbra is fenntartom, hogy ilyet otthon nem csináltok.

Pont:6/10