Select Page

KFC – Summer Grill Pita menü

KFC – Summer Grill Pita menü

Egy újabb forró hetet kezdtünk el tegnap, és ez a hét sem marad esemény nélkül. Sok ember évének legszebb hete kezdődik, hisz startol a Sziget. Nem mondanám, hogy nekünk célpont ez rendezvény, de afelől sincs kétségem, hogy ha kimennénk, találnánk kedvünkre való ételt.

Ha már forróság van, akkor itt az ideje, hogy előhúzzunk a kalapból egy kifejezetten nyárra tervezett fogást a Kentucky Fried Chicken konyhájából. Már egy ideje szemeztem a Summer Grill kínálattal, de eddig még nem szántam rá magam, hogy a mindig jó iTwistet lecseréljem. Végre félre tudtam dobni az önzőségemet és a köz érdekében, a pultnál állva a Summer Grill Pita menüt rendeltem meg.

Summer Grill Pita – Grillezett csirkemell filé, egyedi fűszerezéssel, bébispenót, feta-típusú sajt, uborka és tzatziki szósz egy puha pitában.

Esztétika,megjelenés:  Menüről lévén szó, a gondosan becsomagolt pita mellett egy normál adag hasábburgonya és egy újratölthető üdítő is helyet kapott. A pita egyedi csomagolást kapott, amin biztosítanak minket arról, hogy a zöldségek frissek, a csirkét pedig direkt nekünk grillezték. A kicsomagolás után, nem annyira pozitív az élmény, élőben, nem olyan érdekfeszítő ez a pita, mint a képeken. Láthatóan puha pita, melynek a közepén ott virít a barnára pirított csirkemell filé. A csirkemell felett uborka szeletek, alatta pedig a feta-típusú sajt. Ami nem látszik, mert a belül kapott csak helyet, az a bébispenót és a tzatziki. Bébispenótból raktak bele elegendőt, a tzatziki nagy részét viszont beszívta a pita. Be kell, hogy valljam, a képek alapján egy sokkal látványosabb fogásra számítottam, az első benyomás nem volt z igazi.

Pont: 6/10

Ízvilág: A pita tetejével kezdem, ember legyen a talpán, aki nem harap bele azonnal a különálló tésztadarabba. A pita finom, könnyed. Nem gondolnám, hogy akkor sütik, mikor megrendeli az ember, de a felmelegítés technikája hibátlan. A húsos részbe harapva, már tapasztalom is az egyedi fűszerezésű grillezett csirkemell igencsak meghatározó ízét. Kicsit, nem meglepő módon a gyros fűszerezésére emlékeztet, de hiányoznak a ropogós darabok. A csirkemell amúgy szaftos, és ami ízt még találunk a pitába az passzol is hozzá. A feta-típúsu sajt, pont olyan ízű, mint ahogyan a neve cseng. Ha hasonlítanom kellene valamihez, akkor azt mondanám, hogy tejcsoki és kakaós tejbevonó massza. Ami kicsit feldobja történetet az a friss bébispenót és az uborka. A tzatziki ízét, nem igazán éreztem, szerintem elnyelte a pihe-puha pita.

Pont: 6/10

Mennyiség: Ahogy láthatjátok, menüben rendeltem meg a Summer Grill kínálat képeken legjobban mutató tagját. A szendvics mellett, így a normál méretű burgonya és az újratölthető üdítő is helyet kapott a tálcámon.   A körítéseknek köszönhetően, elég volt egy evésre, de egy fél Grandert azért még szemrebbenés nélkül utána küldtem. Ennek ok minden bizonnyal az, hogy a szendvics nem egy combos valami, ha kicsit torkosabbak vagytok, akkor  kérjetek mellé egy iTwistet, azzal nem lehet hibázni.

Pont: 6/10

Ár/érték: A Summer Grill Pita menüt 1390 forintért kaparinthatjuk meg az ország bármely KFC -ben. Ez az ár nem vészes, de cserébe én nem azt az élmény kaptam, amit vártam. A kamu feta sokat ront a képen és az egyedi fűszerezés sem az én ízvilágom. A pita remek, de ebben az összeállításban, elmarad az általam favorizált iTwist, Grander, Qurirtor triumvirátus minden egyes tagjától. Ha rám hallgattok, másik Summer Grill terméket választotok és megosztjátok velünk is a tapasztalataitokat.

Pont: 5/10