Select Page

KFC – The B.O.S.S. menü

KFC – The B.O.S.S. menü

Bár hétfő a hambi napunk, a külső körülmények úgy intézték, hogy ma is valami hamburgerszerű lesz a terítéken. Most, hogy egy olyan szendvicset szemeltem ki, ami csirkehusival van tele, így meg kell hogy osszam veletek azt a nézetemet, hogy hamburger az, amiben marhahús van, minden más maximum csak szendvics. Szerencsére ezek a szendvicsek is egyre több variációban kaphatóak.

Bár nem mindig örülünk, amikor azt halljuk, hogy a főnök megérkezett, de amikor egy KFC-s tv reklám szövegeként csendül fel teljesen más a helyzet. A szöveg mellé jön a kép is és egyszerűen azt érzi az ember, hogy öltözik és irány az első KFC.  Nem is történt ez máshogy a mai napon, jött az éhség és már mentem is kérdés nélkül rendeltem megfelé a The B.O.S.S. menüt lecsücsültem elfogyasztani.

Esztétika,megjelenés: A csomagolás elég jópofa, ez a barna retro megoldás nekem nagyon bejön. Ahogy a nagy krumplimat elnézem, a kiszolgáló személyzetnek a mai napon szimpatikus volt az arcom, mert a burgonyás dobozomba ennyi hasáb krumpli talán még sosem került. Na de térjünk rá a szendvicsre. Kibontom a csomagolást, és nem fogtok meglepődni, de nem pont úgy néz ki, mint a tv-ben. Mivel ez senkinek sem meglepetés, így ezen nem is lovagolnék nézzük mit mutat a főnök. Szezámos buci, ami nem egy hanem egyből két emeletes. Az emeletekben egy-egy szelet csirkemell, a megszokott bundában. Az alsó szeleten ott ficeg a sajtszelet, ránézésre cheddar. Alatta némi zöldség, ami talán saláta, de nem igazán tudom beazonosítani, mert az alsó emelet összeragadt. A felsőn a csirke felett a beígért lila hagyma, uborka és még némi saláta, szószként némi majonézt fedezhetnek fel a szemfülesebbek.

Pont:7/10

Ízvilág: Összenyomorintom még egy kicsit és be is fér a csöpp kis számba. A buci elég puha, az íze édeskés, egészen kellemes. A csirkemell enyhén csípős, a buci csípős ízével remekül kiegészítik egymást. A zöldségek is hozzák a megszokott minőséget, nem meglepő, hogy nem engedik meg maguknak, hogy valami szottyadt uborka saláta kombóval szúrják ki a szemünket. Ahogyan falatozgatom, egy olyan szimpatikus élménnyel szembesülök, amivel csak az igazán húsos hamburgereknél szoktam. A szendvicsben a leginkább domináns íz a hot&spicy csirkemell íze, és ez bizony megér egy nagy buksisimogatást. A húsevők ennél a szendvicsnél előnyben vannak, a zöldség a buci és a majonéz csak vokálozik a hús mellett.

Pont:8/10

Mennyiség: Ahogy már ejtettem róla egy két szót, a nagy hasábburgonyáról először éreztem azt, hogy valóban nagy adag. Lehet, hogy ezentúl rendelés előtt megpróbálom elnyerni a személyzet szimpátiáját, mert ez így már adagnak nevezhető. A szendvics maga tényleg főnökös, két ilyen méretes, szaftos szelet csirkemell valahogyan laktatja az ember fiát. A végeredmény az, hogy ez a szendvics, több, mint a megszokott menük, de annyira azért nem kell félnünk, hogy kidurran a bendőnk, ha betermeljük.

Pont:7/10

Ár/érték: Árazás terén sem változnak a dolgok, bár olvastam tegnap egy hírt, miszerint a királyi burgonya ára növekedni fog, de cserébe azért kivesznek belőle vagy 70 kalóriát, hogy ne tokásodjon olyan gyorsan a nép. A menü, ami tartalmazza a nagy burgonyát, és az újratölthető üdítőt, 1490 forintunkba kerül, de egy ebédre ha nem vagyunk túl mohók, akkor elegendő lesz. A véleményem a KFC-vel kapcsolatban nem változik. A csirkemell felhasználásával készült ételeik zseniálisak, azt hiszem nem fogom megpróbálni többször a házi előállítását. A The B.O.S.S. szendvics KFC rajongóknak és húsevőknek kötelező, és úgy gondolom, hogy mindenkinek könnyedén a kedvence lehet.

Pont:7/10