Select Page

Kis Parázs Thai Soup & Wok Bár

Kis Parázs Thai Soup & Wok Bár

Legutóbbi jelentkezésemhez képest annyi változást történt, hogy ezúttal nem a Szimplakert mellé sodort az élet, hanem szinte teljesen vele szemben sikerült némi tápot vadásznom. Azaz tovább folytatódik a bulinegyed feltérképezése, szigorúan az ételre koncentrálva.

Korábban már jártam ezen a helyen is, és ugyan az emlékeim már megkoptak, de annyi még derengett, hogy bizony elégedetten távoztam a Kis Parázs Thai Soup & Wok Bár-ból. A levest ezúttal kihagytam, sokkal inkább voltam rágyógyulva a wok-os kajára, és ott is a rizzsel készült változatokat kezdtem böngészni a kilométer hosszú étlapról.

Pad Krapao Koong – sült bazsalikomos rák, chilivel, jázmin rizzsel 

B18-as kódjel alatt találjuk ezt az étlapon. A pincér leányzó enyhén furcsán nézett rám, amikor megkérdeztem, hogy ez mit takar, ugyanis elég egyértelműen le van írva, de azért készségesen elmondta, hogy kapok mellé még némi zöldséget is, és hogy csípős lesz.

Esztétikai megjelenés: Hát ezt bizony nem bízták a véletlenre, gondosan megkomponált minden egyes eleme a tálalásnak. A tányér egyik felén egy gombóc rizs, a másik oldalon pedig ott mosolyogtak az aranyszínűre pirított rákocskák a zöldségágyon. Ez utóbbit nagyrészt a hagyma és bambusz keveréke alkotta. Itt-ott pedig feltűnt némi chili, melyet karikákra vágva hajítottak bele a koncepcióba. Az egész pedig egy bazsalikomos, szójaszószos mártásból figyelt kifelé. Ránézésre az adag is rendben lesz, nem maradok éhes úgy éreztem. Meg kell hagyni, ez így egészen hibátlanra sikeredett, melyet egy őszinte, gyermeki mosolyáradat is bizonyított. Ami szép az szép, jár a 10 pont!

Pont: 10/10

Ízvilág: Nézzük is gyorsan milyen a rák. Mégiscsak az a lelke az egész mutatványnak, nyilvánvalóan azzal kezdtem én is. Méretre teljesen rendben vannak, sok helyen találkozni ennél kisebb példányokkal. Ízre is patent volt, hozta az elvárható szintet. Nyilván nem egyenesen az Adriáról került a tányéromra, de ezt ne is várjuk Európa ezen részén, egy gyorsétterem jellegű helytől. A bazsalikom az kicsit elveszett a zöldségcunamiban, de valahogy nem is nagyon hiányzott ennél több nekem. A chili remekül passzolt az egészhez, adott neki egy kellemes löketet. Az igaz, hogy miután az első karikát szétrágcsáltam, utána minden másodikat diszkréten a tányér szélére helyeztem. Sokkal élvezhetőbb volt, amikor csak finoman átadta az erejét a körülötte sorakozó egyéb hozzávalónak, mint amikor direktben kezdte pusztítani a számat és torkomat. Az összképet tekintve nagyon tip-top volt minden. A hagyma mennyisége miatt, ne ezzel melegítsünk, ha utána szívünk választottjához készülünk.

Pont: 8/10


Mennyiség: Magamfajta keveset mozgó irodakukacnak bőven elég ez egy étkezésre, ennél nem kell több, ha az ember mindezt az esti órákban lapátolja befelé. Pláne akkor nem, ha történetesen egy cimborájával vacsorázik és éppen azon tanakodnak, hogy esetleg egy sörnek is helyet kellene még hagyni. A rizs mennyisége jól idomul a többi hozzávalóhoz. A rákot sem kellett keresgélni, volt belőle bőven, nem igazán jutott vega falat a gyomromba. Maximum amiatt, ha már lenyeltem a rákot, amikorra a pálcikákkal sikerült némi rizst is markolni.

Pont: 8/10

Ár/érték: Figyelembevéve, hogy a rák nem tartozik az olcsó, ipari csirke árkategóriájába, valamint, hogy még mindig a Kazinczy utca közepén vagyunk, nem kell meglepődnünk, hogy az árcetli kettessel kezdődik. Nem sokkal, mindössze 60 forinttal lépi túl a kétezres határt, ami átlagosnak mondható egy ilyen kajáért. A mennyiségi és minőségi faktort is hozzácsapva a sztorihoz sem sorolhatunk sok negatív dolgot, hoz egy jó értéket. Nyilván vannak ennél olcsóbb helyek is, de egyáltalán nem volt bennem olyan érzés a végén, hogy ne érte volna meg. Aki erre jár bátran dobja le magát egy székre, nem fog csalódni.

Pont: 8/10

(ha nem ismered a Kazy-t mint a tenyered, akkkor KLIKK IDE és megmutatjuk térképen merre van az arra)