Select Page

KitchenBox – Csirkeburger

KitchenBox – Csirkeburger

Már lassan fél éve, hogy a KitchenBoxról hallottam először. Az alapötlet jópofa, főleg azoknak kedvez, akik szeretnek sütni-főzni, de a bevásárlás szeánszát, ha tehetik, inkább elkerülik. Hetente változó étlapról válogathatunk, amit hetente kétszer szállítanak, történetesen kedden és pénteken. Az ételek többsége 5 napig eláll, így nem gond, ha éppen nem tudjuk azonnal elkezdeni a szerelést.

Minden ételt fényképes illusztrációval látnak el, illetve feltüntetik azok különböző tápanyagértékeit, elkészítési nehézségét és persze egy szükséges listát azon eszközökről, melyekre elkészítés során szükségünk van.

Csirkeburger – Darált csirkecomb, hamburgerzsemle, steak fűszersó, ananász, jégsaláta, csemegekukorica, majonéz, chili paprika

665 Kcal, közepes nehézség és várhatóan 35 perc mindössze, majd megvagyunk az egésszel, az első zacskó kibontásától. 80 gramm szénhidrát, 23 gramm zsír és 32 gramm protein van benne, emellett még csípős is lesz. Kés, serpenyő és egy keverő tál szükséges csupán hozzá, amik valljuk be a konyhák 99%-ban megtalálhatóak jó esetben.

IMAG0157

A csomagolás

Első osztályú, ez nem vitás. A csomagoló anyagok minősége hibátlan, kenterbe veri szinte az összes eddigit, amikkel rendelésem során találkoztam. A legnagyobb doboz méretén látszik, hogy nem 2 adagos rendelésekkel dolgoznak főként és ebből kifolyólag az én dupla burgerem, finoman szólva lötyög benne. Minden egyes hozzávaló külön csomagolást kapott, többségük vákuumos eljárással, ennek főként eltarthatósági okai vannak, ha jól sejtem. A recept egy kemény kartonszerű papíron van, tapintásra állja az alapabb konyhai baleseteket. Társul még hozzá egy tippek-tanácsok lap is, egy szó, mint száz adtak a minőségre, ez biztos.

S

Elkészítés

Hat lépés, mindössze ennyi kell, hogy elkészüljön a burger, és ez egészen jól tartható is. A leírás teljesen egyértelmű, az utolsó konyha-analfabéták is mosolyogva teljesíthetik lépésről-lépésre. A 35 percet nagyon pesszimistán mérték a laborban, egy kicsit is leleményes konyhamágus maximum 20 percet pepecsel vele, de így legalább van közben időnk egy kicsit elmélkedni a világ gondjain. A nehézségi szint szerintük közepes, hát nem tudom ezek alapján mi lehet a könnyű, esetleg egy tea?

S

Ízvilág

Alapvetően nekem a burger azért marhás húspogácsát jelent, így ez a csirkés-ananászos verzió nem feltétlen lesz kedvencem, ezt előre éreztem. A buci és a hús közül előbbi azért necces szerintem. Ennek egyetlen oka, hogy akár öt nappal kiszállítás után is előkaphatom, ahogy írták. Az viszont nem kevés idő és tudjuk, hogy nem éppen viselkedik úgy, mint a pezsgő, nem éppen tesz neki jót az idő múlása. A tesztalany első napos és már érezni rajta, hogy nem a legfrissebb, inkább ne várjunk vele öt napig ha, nem muszáj. A hús finomra darált és szerencsére nem száraz, mint a sivatag. Az arra borítandó steak fűszersó egyrészt sok és nagyon sóssá teszi, pedig esküszöm mega hosszan gyurmáztam vele, hogy egyenletesen elosztódjon. A kukorica édes és ha követjük az elkészítési leírást, akkor egész jó, egyedül az a bajom, hogy a majonéz a chili paprika erejét eléggé el tudja nyomni. Az ananász friss, jó lédús és továbbra is fura nekem burgerben. A saláta semmi extra, átlagos szintet megüti.

S

Mennyiség

Hús fronton azért nem vagyunk annyira kényeztetve. A két burger összesen 20 dkg húson osztozik, ami a 10-10 dkg-val nem éppen mennyiségbajnok. A bucik súlya egyenként 145 gramm, ami viszont már egészen korrekt. A kettő eredménye, hogy picit aránytalanul hat, igaz én is nyújthattam volna jobban a pogácsát, de a tömegén az akkor sem változtatott volna. A húshoz adott fűszer kb. háromszorosa a szükséges dózisnak. A kukoricás-majonézes-chilis vonal tökéletesen elég, ennél többet semmiképpen nem tennék egy ekkora burgerbe. Az ananászkarikát mindenki ízlés szerint tolja bele, alapanyag akad, nincs belőle hiány. A jégsaláta szintén megfelelő. A hús az egyetlen kakukktojás, ebben egy kis combosítás és egészen jó adag burgert kaphatunk végül.

S

Ítélet

Nem rossz-nem rossz, de van pár pontja az egész mutatványnak, amivel tudnék vitatkozni. Azt még nagy nehezen megértem, hogy mindenből minimum 2 főre elegendő adagot kell rendelni, mert ennél kevesebbet nem túl gazdaságos csomagolni, stb. Viszont az a része, hogy következő héten automatán rendelnek helyettem, mert ők olyan jól tudják, hogy mi passzol ízlésemhez egy rendeléstől, az nekem sok. Teljesen véletlen vettem észre az e-mailt, gond nélkül nézhettem volna spam-nek. Ez majdnem olyan, mintha holmi felnőtt oldalon lévő előfizetésünket nem mondanánk le, és az havonta újra terheli számlánkat, lehúzós! 3000 forint két főre egy étel. Minőséggel nincsen baj, a csomagolás túl profi is már. Akik hobbiszinten szeretnek főzni, vagy ezzel akarnak kipipálni egy randevút azoknak hibátlan. Abban viszont nem látom az átütő sikert, hogy én a hét mindennapjára rendeljek és főzzek, ekkor már rávenném magam a boltba járás szeánszára. Az étel hivatalos adatlapja a KitchenBox-on IDE KLIKKELVE elérhető.