Select Page

KLIKK Bistrobar – Baconös, sajtos burger

KLIKK Bistrobar – Baconös, sajtos burger

A Gozsdu-udvar Czigler Győző tervei alapján épült 1901-ben. Az utóbbi fél-egy évben olyan robbanásszerűen vált zarándoklathelyé, hogy lassan a város minden egyes lakosa megfordul a környéken. Népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy többségében itt ver tanyát a Zing Burger járgánya is.

Mai áldozatunkkal, a KLIKK Bistrobarral úgy kapcsolódik, hogy történetesen ők is eme udvar belsejében vannak jelen. Az év elején nyitottak, napközben menüvel várják a nagyérdeműt, de estére az egész átalakul inkább egy bárrá. Az utóbbi pár hétben lettem rá figyelmes, hogy elindították házhozásállításukat is, így nem feltétlen kell kimászni a télbe ha falnánk valamit étlapjukról.

Étlapjuk legnagyobb hányadát a különböző pizzák teszik ki, de van előétel, főétel, saláta és desszert is a felsorolásban. Hétfőre gondolván természetesen nekem egyedül a burgerek szekció jöhetett számításba. Hat különböző összeállítás van, melyek közül sokáig vacilláltam kettő közül, de végső befutó a baconös, sajtos burger lett. Húspogácsa, bacon, Cheddar sajt, saláta, uborka, hagyma, paradicsom, bbq szósz, hasábburgonyával – ez a részletes leírása a fogásnak.

Esztétikai megjelenés: Két egyforma doboz, egyikben a burger, másikban értelemszerűen a hasábburgonya. A burgert egy zsírpapírba is becsomagolták, ez sokkal esztétikusabb, mint egy műanyag gagyi rajzolt hamburgerrel meg designolt tartófólia. Nem feltétlen tartozik a látványhoz, de amint felnyitjuk a burgeres dobozt intenzív, erős zöldségillat csapja meg orrunkat, amiből legjobban a hagyma vehető ki. Nem egy topmodell, kicsit kilóg a húspogácsa és a saláta oldalt, de viszonylag azért egyben maradt. A buci szép barna, ránézésre édes fajta. A doboz kicsit megnyomorgatta szerencsétlent, a tetejét egészen lelapította. A belsejében meglepően színes zöldségek, így a tél közeledtével egyre kevésbé lehet ilyesmibe belefutni. A húspogácsa egész bucit átfedi, 15-20 dkg közé saccolom és alaposan átsült az bizonyos. A köretnél az örök probléma fennáll, a meleg hasábokat bele egy dobozba amiből a pára nem tud kiszökni, szóval inkább lecsapódik rá vissza. Szépen gyöngyöző vízcseppek hullanak amint megmozdítjuk a fedelét a doboznak. A múlthéten erre egy zseniális ötletet prezentált az Arizona Grill, egyszerűen vágtak 4 lyukat a dobozra.

Pont: 7/10

Ízvilág: A buci szerencsére nem legédesebb fajta, picit az, de ez még bőven belefér. A zöldségek nem csak látványra adják, hanem ízre is ott vannak a szeren. A hagyma zseniális az biztos, ilyen finommal régen találkoztam. A húspogácsa alaposan fűszerezett, amit az alatta található bacon megsóz enyhén. Hatásvadászabb látvány lenne ha a bacon nem bújna el alul a mélyben. A sajt engem nem érintett meg annyira, ettem már jobb Cheddart is, de persze jóval rosszabbakat is. A köret sajnos megszottyant a vízesésben, mállós és tocsogós lett sajna. Nagyon minimális fűszerezést érezni rajta, de talán víz nélkül jobban kivehető lenne, kár érte. Összességben egy ízes és finom burger, amit egy elázott burgonya kísér.

Pont: 7/10

Mennyiség: A bucit csak azért venném pár grammal kisebbre, hogy jobban látszódjanak az alapanyagok, de ez a saját szelepességem miatt van csupán. Állagra egészen szellős, könnyen fogyasztható. A húspogácsa pont elég egy akkora zsemléhez, ennél nagyobb nem is kellene bele talán. A zöldségekbe se lehet belekötni, ennyi kell bele és kész. A sajt mennyisége picit szerényebb, itt egy hajszállal vastagabb szelet elférne, legalább fedje be a húst. A baconből jutott bőven csak szerencsétlen nem látszik bányászás nélkül. A burgonya adagra jó, de …ja. Összességben egy jó adag, legalább 5 órára lehet tenni a szokásos mércén.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: Az e-mail 50 perccel operál. Nálam sokkal jobb eredmény született, csupán 31 percet kellett várnom a rendkívül vidám futárra. A távolságot alaposan elemeztem és azt figyelembe véve, hogy robogóval jött arra jutottam, hogy maximum 1400 métert kellett megtennie, ami úgy 6 percre tehető erős árban. Teljesen jó teljesítmény, egy rossz szavam nem lehet rá.

Pont: 9/10

Ár/érték: Az alapár 1590 forint amivel egy jó középkategóriának számít, vegyük figyelembe persze, hogy Gozsdu-udvarban tanyázik. Fortuna kegyelmes volt hozzám és rendelésemkor megajándékozott -10%-os kedvezménnyel. Kerestem a Netpincéren a leírást, hogy milyen idősávban érvényes, de rohadtul nem találtam pedig nem voltam masszívan másnapos se. A végeredmény így 1431 jó magyar forint amiért kapunk egy egészen jó burgert. A körettel apró módosítások eszközölésével csodát lehet művelni, de azt a konyhán kell megejteni, kiszállítva már késő. Következő alkalom ha lesz akkor maximum helyszínen, de akkor az itallapról szemezgetnék inkább már.

Pont: 8/10