Select Page

Kocka Pizza – 6-os kocka pizza (32cm)

Szerepelt már az oldalon a Kocka Pizza, de mivel nekem még nem volt szerencsém, eljött az ideje, hogy megkóstoljam, hogy mennyire is értik a pizza szakmát. Már alapból szimpatikus, hogy kitöltik a teljes dobozt, de az még szimpatikusabb, hogy próbáltak valami újjal előrukkolni az egyhangú pizzapiacon.  A választékuk nem csekély, majdnem 30 különböző kombinációt találunk, köztük egész különleges ízkombinációkat is. A széles választék pásztázását követően megszületett a döntésem, ami pedig a 6-os kocka lett, ha már kocka a  6-osnál jobbat nem is kívánhat az ember. Engem valójában nem ez győzött meg, hanem a ranch szósz, a vöröshagyma, a bacon, a csirkehús, és a chedar sajt, amit a paradicsomos alapú tésztára halmoztak a kedvemért.

Esztétika,megjelenés: A megszokott doboz, rajta egy figyelmeztetéssel, “Vigyázat! A doboz TELE van pizzával!”. Az ötlet mint már mondtam nálam betalált, és bár nem megszokott a kép, de így is jól néz ki a cucc, hogy nem éppen kerek.  Ha jól megnézzük, a tészta nincs a szélekig pakolva, de még így is nagyobb a megszokottnál. A ranch szósz és a paradicsomos alap így együtt egy erőteljes piros színt ad a 6-os kockámnak.  A feltétek közül a képen jól kivehető a tetemes mennyiségű hagyma, és néhol felcsillan a bacon és a csirkekockák is. Az egészet a cheddar sajt mély sárga színe koronázza meg, így a megjelenés mondhatnám, hogy remek, de nálam azért még mindig a megszokott forma az igazi.

Pont:6/10

Ízvilág: Vizsgálódó módon a széleivel kezdem. A tészta remek, nem sós, nem sótlan, a sütést is pont eltalálták, ez bizony ropog. A befelé haladás sem igazán esik nehezemre, bár a ranch szósz nem igazán hoz új élményt az életembe. Talán amitől új az élmény, az az , hogy a finom paradicsomos szószra, némi füstös ízt adó szósz is került, nem rossz, de nem számottevő. A csirkekockák ízesek, a bacon nem sós és nem is teszi túl zsírossá az összképet, hús téren nem panaszkodhatok. A hagyma édesre párolódott a sütőben, szépen színezi az ízvilágot. A cheddar sajt erőteljes íze, a husikák miatt nem annyira domináns, de valóban más, mintha csak sima trappistával vagy mozzarellával dolgoztak volna.

Pont:6/10

Mennyiség: Itt valójában nem egy 32 centis pizzáról van szó, hanem egy akkora pizzáról, ami egy 32 cm-es pizza dobozát kitölti. Kicsit sajnálom, hogy nem mértem le, hogy mit is jelent ez valójában, de az tuti, hogy nagyobb, mint a megszokott. Ez a méret tuti recept a túlevésre, és ha nem akartok magatoknak némi szenvedést, akkor azt javaslom, hogy osszátok meg valakivel a pizzát, vagy hagyjatok kicsit későbbre is.

Pont:9/10

Kiszállítási idő: 47 szer engedte meg az óra a másodperc mutatónak, hogy körbeérjen, még vártam, hogy beessen a futár az ajtómon.  Ez bizony nem egy világbajnok idő, de sajnos a kajarendelés átlagos 45 perces szállítási idejében kell valakinek az átlag környékén is mozogni. A futár nem volt egy beszédes forma kezembe nyomta ami kell és már huppant is vissza a liftbe, biztos volt még pár kocka amit szállítania kellett.

Pont:6/10

Ár/érték: 6-ost dobtam és ezért nem dobhattam kétszer, nem is maradtam ki a körből, egyszerűen 1450 forintot kellett fizetnem és kaptam érte egy a megszokottnál nagyobb pizzát.  Az ár megszokott, de a méret az inkább 32+ -os, így ez lapján megéri. A feltétek minősége jó, a mennyiségi arány teljesen rendben van. Ajánlani tudom, ha egy nagyobb adag átlagos minőségű pizzát akartok enni, ami rendhagyó formával rendelkezik.

Pont:6/10