Select Page

Kocka Pizza – Clarence kedvence (32cm)

Kocka Pizza – Clarence kedvence (32cm)

Azt hiszem nyugodtan kijelenthetem, hogy a mai nap nem éppen az étel házhozszállítás napja. A márciusi ifjak szeme is könnybe lábadna, ha látnák, hogy nem csak a megemlékezések, ünnepségek maradnak el, de sokan az autójukban ülve várnak, hogy valaki kaparja ki őket a helyenként 1 – 1,5 méter magas hófalak közül.

Gondolom eszetekbe sem jutott, hogy a mai napon ételt rendeljetek, vélhetően mindenki a hűtő előtt áll és azon gondolkozik, hogy mit lehet kihozni abból ami van. Szintén nem lesz meglepetés, amit most megosztok veletek, a mai post alanyát nem ma fogyasztottam, gyanús, hogy nehézkesen került volna a kemencéből az asztalomra a pizza. Az alany, amiről olvashattok, a Kocka Pizza repertoárjából Clarence kedvence névre hallgató összeállítás, annak is 32 centis kiadása.

Esztétika,megjelenés: A pizzát mindenki kör alakúnak képzeli el, hisz minden filmben és pizzával foglalkozó műsorban az láthatjuk, hogy a pizzaszakács úgy nyújtja tökéletes vastagságúra a tésztát, hogy pörgeti. A pörgetéstől adott a kör alak, de erre itt a kocka alakú pizza, hisz ha már adott a doboz mérete, akkor miért ne legyen tele. Nem ismeretlen, ez a kiadás, már találkoztunk vele többször is. A pizza neve azért beszédes, Clarence minden bizonnyal férfi, így a paradicsomos alap, bacon, kolbász, sonka, csirkehús, mozzarella sajt indokoltan húsos összeállítás. A képre tekintve látható, hogy minden felsorolt összetevőből került a pizza minden pontjára. Sehol sem láthatunk túlzást, arányosan, megfelelő mennyiségben helyezkednek el a feltétek a pizzán. A mozzarella nincs eltúlozva, első ránézésre kevésnek is tűnik kicsit. A pizza szélei nem a legvékonyabbak, de így is többet kapunk, mint egy O pizzánál.

Pont:7/10

Ízvilág: Ha már a vastag széleknél tartok, akkor ki is emelném ezeket, mert itt lehet érezni igazán a tészta ízét. Bizonyára mindenki ismer olyan személyt, aki a pizza széleit nem szokta megenni, esetünkben az ilyen felelőtlen egyedek is elfogyasztanák a széleket, mert nagyon levegős, lágy, ízletes tésztáról beszélünk. Ahogy haladunk befelé, a főszerepet átveszik a feltétek illetve az alap. A paradicsomos alap ízletes, megfelelően oregános, ha már formában nem a megszokott, olasz modell alapján jártak el, ízben igencsak tradicionális.  A csirke szaftos, a bacontől és a kolbásztól megvan a füstös íz is, és ezek tetejében még egy pizzafeltét sonkák között jó minőségűnek mondható sonka is került ebbe a remek kombinációba. A mozzarella csak elsőre tűnt kevésnek, a húsáradat összefogására alkalmas mennyiség került a pizzára. Az összeállítás emberes, és az ízek is nagyon egybe vannak.

Pont:9/10

Mennyiség: Ha a 32 centiméteres pizzának szánt doboz teljesen tele van, abból nagy baj nem lehet. A sima 32 centis pizzával is mindig jól szoktam lakni, de most ugye nem erről van szó, de gondolhatjátok, hogy ezzel is simán jóllaktam. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy mikor tőlük rendeltem, úgy gondoltam  hogy eszem még jólesik, és a maradék 1-2 szelet megfelelő lesz másnap reggel az első étkezés alanyának, de nem így lett. A legnézettebb és egyben legizgalmasabb fordulatokat tartogató magyar szappanopera bámulása közben, annyira belefeledkeztem a dolgokba  hogy egy az egybe bevágtam az egész 32 centis kockát, jól is laktam annak rendje és módja szerint.

Pont:9/10

Kiszállítási idő: Ha ezen a remek napon rendeltem volna a pizzát, bármennyi idő alatt is érkezett volna ki, még egy teával is megkínáltam volna a futárt. Azon a napon mikor ezt választottam vacsorára, nem nehezítette a futárok munkáját az időjárás, 40 perc alatt meg is érkezett a pizza. AZ idő átlagos, a pizza nem az. Melegen érkezett, mivel előre fizettem, így a futár viselkedése alapján számolódott a borravaló, aki köszönt és átnyújtás közben még jó étvágyat is kívánt, így mivel nem hozta az “adjál borravalót” stílust, így ki is érdemelte azt.

Pont:7/10

Ár/érték: Összességében, még mindig remek ötletnek tartom, hogy egy pizzás dobozt teljesen megtöltsenek, és így a versenytársaktól eltérően nagyobb és nem megszokott pizzát kínáljanak. A vastag szélektől befelé vékonyodó tészta, a megfelelő mennyiségű feltét, és az átlagos 40-45 perces kiszállítás, a megbízható kategóriába helyezi a Kocka Pizzát. Ha valaki húsos pizzában gondolkodik, és 1250 forintot szánna rá, akkor Clarence kedvence lehet könnyedén az ő kedvencévé is válhat. Nekem bejött, valószínűleg fogok is még ilyet rendelni, bár a teljes körű elemzés érdekében vélhetően legközelebb egy másik variációjukkal jelentkezem.

Pont:8/10