Select Page

KOLBice – Street kobu

Szerző: | 2017. jan. 23. | Egyéb

Egészen sok KOLBice egységgel találkozhattunk már az évek során, vannak melyek vígan élnek régóta már, de vannak melyek pár hónap alatt inkább véglegesen eltűntek a térképről. Franchise rendszerű, profiljuk főként egy tésztatölcséres kaját jelent, amibe különböző apró kolbászokat tesznek és persze hozzájuk köretet. Egyik viszonylagos újdonságukban pont a kolbász mérete lesz daliás és a buci vesz visszább. 

Az aktuális helyszín az Allee street food, azaz a pláza előtti, vagy éppen mögötti terület, ahol a Zing és a Paneer társaságában ott van egy KOLBice kocsi is. Az arczsibbasztó tél ellenére is egészen sokan bevállalják, hogy áldozzanak a hamisítatlan street food étkezés oltára előtt.

a kobu

A saját termékfotójukon már remekül látszik, hogy a kaja tényleg túlzásba esik a kolbász hosszúságát illetően, de ennyi baj legyen. A leírás egészen beszédes, ám de nem túlságosan bőséges, így nem árt, ha az extra feltétek közül párat belecsempészünk rendelésünkbe.

kobu street – óriás sertés kolbász petrezselymes bagetteben, baconos pirított hagymával – ehhez pedig extraként még bacon és sajtszósz

Dupla dózis bacon, egyszer apró darabokban, másodszor pedig csíkokban. Szószok közül majonéz és chilis szószt kértem a palettáról, valahogy a klasszikus mustáros vonalat nem tudtam ehhez elképzelni. Nagyjából 8-9 percet kellett csak várni, így szerencsére nem fagyott oda a lábam a térkőhöz. Akárhogy is forgatja az ember a kobut, elsőnek bizony erotikusan le kell harapjon egy darabot a kolbász végéből vagy garantáltan mehet vissza ruhát cserélni a lecsurranó szaft vagy szósz miatt.

kobu valóságban

Első pillantásra olyan, mintha egy nagyobb krumpliba vágtak volna egy szál kolbászt, majd kicsit meghintették volna pirított hagymával. Kóstolásnál azért kiderül, hogy a bagette valóban petrezselymes és meglepően friss. Textúrája egészen könnyed, ami viszont azt is eredményezi, hogy óvatosan kell vele bánni, mert törékeny. A kolbász íze korrekt, kellően fűszerezett példány. Zsiradék előszeretettel cseppen belőle, de így teljes az élmény. A hagymában a bacont annyira nem érzeni, inkább a nagyobb, egyben darabok adják meg a klasszikus, enyhén sós ropogós élményt.

közelebbről

A szószok közül a sajt dominál. Állagra sűrű és előszeretettel tapad fogunkra rá, de az is lehet, hogy csak ráfagy a zimankóban. A chilis öntet nem olyan fickós, ennél tüzesebb verziót is el tudnék rá képzelni. Adagra pont olyan, amiből kettőt is meg lehet enni különösebb sóhajtozás nélkül. Nem nagy, ez inkább a cukkolás kategóriát erősíti, sajnos a bagette valóban hamar elkopik szánkban. Árban a sima kobu 890 forint, de az extraként kért szósz és bacon rá dob még 100-100 forintot a végösszegre. Korrekt street food kaja lenne ez, ha készülne belőle XXL verzió is.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték