Select Page

Központ Bisztró – Kóstoló trió és Füstös burger

Szerző: | 2016. jún. 30. | Burger

Immár közel két és fél éve, hogy Újpesten a Központ Bisztró szolgálja a nagyérdeműt. Egy évvel nyitás után teszteltem a Liba burgerüket, ami az adott év egyik nagy meglepetése volt. Jó pár macskakövet megmozgattak Újpesten azóta, így adott volt a burger kínálat újraelemzése, ha már étlapfrissítés is volt a közelmúltban.

Akkor egyedüliként szerepelt a Liba burger a kínálatban, de azóta megtöbbszörözték a létszámot. Egészen pontosan hat különböző variáció, melyek közül az egyik vega, amibe sajtot rejtenek a hús helyére.

Füstös burger – szezámos buci, zöldsaláta, füstös marhahúspogácsa, sült hagyma, zöldfűszeres mustárkrém

A nagy klasszikus bacon & cheese-el szemben a Füstös nyert, aminek kiváltó oka a mustárkrém, amivel eddig sokszor nem találkoztam burgerbe bújtatva. Köretként hagyományos burgonya chips került mellé, de a teljesség igénye miatt, jut a szomszédságába coleslaw saláta is.

sonka-padlizsán-camembert

sonka-padlizsán-camembert

Viszont. Az előételek között a kóstoló trió névre hallgató elem alaposan megmozgatta fantáziámat, ezért muszáj volt bepróbálni még a burger előtt. Három különböző krémet jelent a trió, ami sonkakrémet, padlizsánkrémet és camembert-krémet eredményez egészen pontosan. Ízre a legjobban, nálam a padlizsán szerepelt, valami egészen hihetetlen, hogy milyen tiszta, friss és füstös íze van. Állagra tökéletes krém, egy szelet pirítósra szinte rá lehet imádkozni, annyira könnyen kenhető. A maradék kettő is hozza ízben azt, amit elvárhatunk tőle, ezek hárman tökéletesen bemelegítenek a burger előtt.

Füstös burger

Füstös burger

A burger buciját mintha centivel kimérve vágták volna félbe, annyira jól sikerült elfelezni. A húspogácsa nem mondható aprónak, a sült hagymakóc mögött büszkén mutatja magát. A salátalevél talán kissé már túlzó hozzá, ennél egy picit visszafogottabb darab is tökéletesen elegendő lenne bele.

szezámos hintés

szezámos hintés

Ízre a buci egészen vajas, textúrája pedig kifejezetten könnyed és szellős állagot kölcsönöz neki. Ebből kifolyólag a mustáros szószt egészen jól megköti, így nem lesz a burgerből eszeveszett csöpögős rémálom. A hagyma, ropogósabb állagát egészen jól tartja, ehhez igaz az is kell, hogy távol legyen a szósztól, ami amúgy pillanatok alatt puhára áztatná.

felezve

felezve

A hús egy fokkal tovább jutott a medium átsütésen, de nem veszítette még el szerencsére szaftosságát, egy vaskosabb szorításnál csorognak belőle a zsírcseppek. A füstösség valóban érezhető rajta, a mustárkrém pedig egészen érdekes, ami befedi. Visszafogott, ami elsőre fura egy mustártól, de talán jobb is így inkább, minthogy letépje az arcunk felét az első falatnál, annyira erős lenne.

pazar chips

pazar chips

A köret korrekt, vékony szeletek melyek mindegyike finoman van fűszerezve. Ropog, akár a friss chips, de ezen nem érezzük az olajos utóízt. A coleslaw ízében dominál a majonézes jelleg, ami pont arra tökéletes, hogy hűsítse szánkat. Adagra ez az egész így bőven elég, főleg ha ráborítunk egy korsó sört akár. A burger önmagában 1490 forint, a köretekért 430 forintnyi felárat kell fizetnünk.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték