Select Page

Kreischberg – Murau finomságok a hüttéből

Szerző: | 2017. Már. 13. | Egyéb

Itt az ideje egy kis kitekintésnek, a megszokott budapesti burger helyett erre a hétfőre egy-két osztrák csemegével készültünk. A sí sport szerelmeseinek bizonyára nem lesz új az infó, de azért elmondom, Ausztriában egész hétvégén esett a hó, így aki a héten síelni indul, nem fog csalódni. Az elmúlt héten nekem is volt szerencsém, pár napon a Murau melletti Kreischbergi pályarendszer pályáin és persze hüttéiben tölteni. 

Mióta járok Ausztriába síelni, még rosszat nem sikerült hüttében ennem. Lehet, hogy csak a hegyi levegő, vagy a gyönyörű környezet miatt van, de még a baconbe göngyölt sült virsli is jobban ízlik ha hüttében ülök. A Kreischbergi pálya nagy liftjének a felső állomásán van egy óriási hütte, ahol önkiszolgáló módon szerezhetjük be a finomságokat. A választékban minden megtalálható, ami a hegyekben az étlapra szokott kerülni, így jöjjön pár fogás egy két sor kommentel.

germknödel avagy gőzgombóc

Az első versenyzőnk a hütte kaják koronázatlan királynője a gőzgombóc. A nagy hüttében  kicsit kevesebb, mint 6 Euroért juthatunk hozzá. A gombóc hibátlan, a bele rejtette szilva lekvár sűrű  és erős ízű. A vanília öntet kicsit kevés, csakúgy mint a mák, de azoknak akik jó szószosan szeretik, elárulom a közép állomásnál több szósz és mák kerül a gombócra, ugyanazért az árért.

itt a király is, wiener schnitzel avagy bécsi szelet

Az elmaradhatatlan gigantikus méretű rántott hús. A hús szinte papír vékony, mégis szaftos, és a köretként mellé dobott hasábburgonyával bőven elegendő egy étkezésre. Az ár ebben az esetben már inkább 11-12 Euro, ami azért borsos, de ha tehetitek, akkor ne maradjon ki ez sem.

pedig előhűtött, mégis milyen jól néz ki

A hüttében is találunk pizzát, amire a rendeléstől számított 7 percet kell várnunk. Bár a pizzát csomagolásból hámozzák ki, valahogy a sütés után, nem a fagyasztott pizzák jellegzetes egyen ízével találkozunk. Az amúgy csípősnek ígért szalámis pizza, azért nem tépte le az arcom, de 7-8 Euroért az ebéd szerepét hibátlanul betöltötte.

és van burger is

Hétfőn természetesen nem maradhat ki a burger sem. A nagyon magos és nagyon puha buciban egy ízletes hússzelet és rengeteg zöldség kapott helyet. A zöldségek egyvelege a szósszal, olyan, mintha kicsit csalamádés vonalat célozták volna meg. A hazai kézműves burgerekhez viszonyítva, azért lenne hova fejlődni, de a gyorséttermek szendvicseinél lényegesen jobb. Kb. 10 Euroért mién is a menü, ami kb. olyan kiadós, mintha bécsi szeletet ettünk volna.

A hütte kaják bár nem olcsók, de azt gondolom, ha belefér, nem szabad kihagyni az ebédet, majd az utolsó liftig kihasználni a pályákat. Mi mindig két főre válogattunk, egy édes, egy sós kajával és két fél literes skiwasserel (gyakorlatilag málnaszörp) ki is jöttünk 20 Euroból. Átszámolva ez nem kevés, de egy nyaralás alatt is könnyedén elkölt az ember ennyit és az ételek tényleg kifogástalanok.