Select Page

L2 Bistro – Mexikói pizza (32cm)

L2 Bistro – Mexikói pizza (32cm)

Mostanában egészen sokszor érzem azt, hogy előre jött a karácsony és megleptek. Legyen az egy értelmes, finom kaja vagy bármi hasonló. Ismét sikerült mosolyra kényszeríteni a számat, mivel észrevettem, hogy új étterem jelent meg a házhoz szállításos fronton. Nem mindennapi pillanat ez, ide a XI. kerület szélére azért nem szeretnek annyira kaját hozni például a belváros szívéből.

L2 Bistro a név, amit dicsérnem kellett. Kis nyomozás után kiderül, hogy nem kezdők a piacon, immár három éve biztosan szolgálják a nagyérdeműt. Pizzáik mellett tészták és rendes főtételeket is választhatunk az étlapról, de szemelőtt tartva a pénteket csakis a pizza jöhetett szóba. Kétfajta méret érhető el, a szabványos 32 és a 45 centis kiadások.

A pizzakínálat bőséges, az egészen egyszerű egy-két feltétes kiadásoktól a tenger gyümölcse verzióig minden megtalálható. Nagy tökölésbe nem volt kedvem belekezdeni, így maradt egy jóféle mexikói.

Mexikói pizza – paradicsomos alap, bacon, bab, kukorica, pepperóni, sajt, csípős

Örökzöld recept, egy ilyen szinte minden pizzával dolgozó étterem étlapján ott pihen, esetleg kicsit máshogy nevezik el. Négy feltét, ami nem rekord a kategóriában, de ennyitől már bőven rá lehet fogni, hogy ez autentikus mexikói ötletek alapján készült és mellé csípős is.

Esztétikai megjelenés: A dobozás egy rendkívül spéci láthatatlan tintával festették meg, így akinek nincsen szuperlátása az nem lát rajta semmilyen logót vagy egyebet. Továbblépve a technikai csodán felnyitottam végre a dobozt, ami a tésztakorongot rejtette. Szépen faltól-falig terül benne a pizza. Szélei egy kicsit már a túlságosan karakteres vastagság fele átbillentek, de egy jó paraszthajszállal azért a kalácsos előtt megállt. A három paprika szépen mutat rajta, de ehhez az is kellett, hogy a sajt alul hunyászkodjon meg a többi feltét alatt. A bab fekete kiadású, ami színes pizzán egészen érdekesen mutat. Színre szép aranybarna, nincsen sehol rajta odakozmált felület. Egyetlen kozmetikázandó része a tészta széle, ezen kívül teljesen rendben van.

Pont: 9/10

Ízvilág: Eszméletlen figyelmet fordítottak a tészta letapadásának kivédésére. Alapból kapott egy alufóliás tálcát, de olyan mennyiségű lisztet találunk még a tészta alján, hogy szerintem ha összesöprögetném a végén akkor kijönne egy 24 centis kis pizza belőle. Sajnos ez a masszív lisztezés fogyasztás közben is visszaköszön. Fura a tészta állaga. Nem nyers, viszont olyan mintha leginkább fentről kapta volna a hőt és még nem keményedett volna meg rendesen a tészta alja. A pizzaszósz nem túl intenzív, mint paradicsomos íz, viszont oregánóval rendesen megszórták. A feltétek közül a legnagyobb sunyi a pepperóni. Az első példány alig csípet valamit. Ezen felbátorodva a másodiknál akkorát haraptam, hogy fele szinte eltűnt, na ez volt a baklövés igazán. Pár pillanattal később megjött a “jajj b@zmeg” érzés. Erősen a vallatós szintet képviselte. A bacon kellemes, picit a zsírosabb fajta, de pont passzol a pizzára. A kukorica jó édes, amit kicsit kompenzál a bab. A tészta alsó felével kivétel tökéletesen rendben van, korrekt lett.

Pont: 8/10


Mennyiség: Vannak dolgok, amik fogyasztás nélkül is kideríthetőek. A dobozba ennél nagyobb aligha férne el. A tészta széle kifejezetten vastag. A felszeletés után kiderül hogy az origójánál pont ellentette fedezhető fel, azaz egészen vékony a tészta. Feltétekkel nem nagyon szerénykedtek, bár az ilyen vastag szél elvesz a feltétek elől majdnem egy bő centit is. Összességében egy ember számára elegendő kell legyen mondjuk ebédre, reggelire meg kifejezetten sok lenne, bár csak délben nyit a konyha. A paprika elegendő, csak valahogy homogenizálni kéne, mert ez a hol csíp, hol nem rendesen meg tudja viccelni az embert. Órában bőséges négy megvan.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: Egészen messziről 7.6 kilométeres távolságól szállították. Az érdi út egészen várostól már távolabb eső szegletéből egészen pontosan. Nem oly rég vezették be a XI. kerületbe való ingyenes kiszállítást, aminek én csak örülni tudok. A futár sajnos az épület recepcióján próbálkozott és nem a cégünk dedikált hölgykoszorújánál, de ezt az ilyen újonnan ideszállító éttermek/futárok többnyire pikk-pakk megtanulják. Egy rövid telefonos egyeztetés után persze azonnal megkaptam. A futár jó arc és ő kért bocsánatot a kis malőr miatt, ami szerintem egyáltalán nem para. A végeredmény 54 perc, a távolság nagy szóval rendben vagyunk  úgy érzem.

Pont: 7/10

Ár/érték: Ez valahol a pizzák ár szerinti elosztásában a középmezőnyhöz tartozik. Az 1390 forintos ártól nem kell nagyon kiborulni, van rajta hús és más feltét is. Amin viszont javítanék az a pizza sütésének módja, nem tudom persze, hogy ez konstans jelenség vagy csupán egyszeri eset, de majd utána járok jól. Távhoz képest hamar kiért, ízre teljesen jó és éhes sem maradtam utána egyáltalán. Nem kizárt, hogy még lesz tőlük valamilyen főétel a górcső alatt, egészen biztató jeleket prezentált ez a mexikói pizza. A csípősség meg örökre megtanította velem, hogy ne ítéljünk elsőre, mert jön a hatalmas pofára esés.

Pont: 8/10