Select Page

La Dogerina – Hot-dog

La Dogerina – Hot-dog

Nem is oly rég volt mikor felfedeztem, hogy a Kecskeméti utcában jó pár etető cserélődött le, igencsak rövid idő alatt. Szép számban zártak be üzletek, de helyükön újult lendülettel próbálnak újak szerencsét. A La Dogerina elődjére bevallom nem emlékszem pontosan, de a helyiség méretéből adódóan aligha lehetett egy csónakkiállítás odabent. Közvetlen a Sonka Arcok mellett van és az ablakba akasztott sonkák látványa után hirtelen kell észhez térnünk, ha észre akarjuk venni a bejáratot. Kint a falon egy kézműves hot-dog és street food felirattal szerelt tábla, szóval a kötelező feltételeket pipálhatjuk is.

A belső nagyon pazar, mindenhol rézcsövek futnak és dizájn izzók díszelegnek, letisztult az egész, mégis nagyon elegáns. Hot-dog választás során egyből válaszúthoz érünk, vagy használjuk az előre összeállított példányokat, vagy saját magunk legozzuk össze a hozzávalókat. 6+1 előre definiált verzió van, a plusz az a morning dog-ot jelenti, ami csak délig érhető el.

Saláta, paradicsom, debreceni kolbász, jalapeno, mustár, ketchup és cheddar szósz

Kétfajta kolbásszal dolgozhatunk, na, meg persze lehet akár vega is. Utána, ahogy kedvünk tartja, kérhetjük bele a cuccokat. Kiflinél, ha jól emlékszem 4 fajta áll rendelkezésre illetve egy tortillás verzió, ahol értelemszerűen abba tekerik a tölteléket. (miért nem ezt kértem? énbarom)

Esztétikai megjelenés: Egy papír tasakban kapjuk, amin keresztül meg lehet fogni úgy, hogy ne hulljon atomjaira a hot-dog. Kicsit az elrendezéssel tudnék vitatkozni. A kiflit pirították egy rostlapon, aminek következményeképpen az szétnyílt teljesen, és két külön félre osztódott az egység. Ezzel valójában nem is lenne baj, de nincsen így alja és gond nélkül át tud vándorolni közte a töltelék a gravitációnak köszönhetően. A kolbász megy az aljára, ami szintén szembemegy a falra akasztott képeken látható hot-dog modellel. Alighanem a kaja ütőerét száműzik a susnyásba és nem látszik belőle semmi. A szószok egyből mennek rá a virslire, amire jön a zöldség cunami. Saláta, hagyma, paradicsom és jalapeno, tényleg pazarul mutatnak, de fentről olyan, mint egy vega dog.

Pont: 7/10

Ízvilág: A kifli egészen jó. A belső oldala a pirítástól kellemes, ropogós. A “de” viszont itt sem maradhat el, ahogy fentebb kifejtettem a szaftosabb elemek kerültek az aljára. Így a tetején főleg száraz élményt nyújt, mindaddig, míg le nem jutunk a ketchup-mustár-cheddar triójához. A hozzávalók finomak, ez nem vitás. A zöldségek frissek, a jalapeno megfelelő erővel csipdesi szánkat. A pirított hagyma nagyon ott van, jókat ropogtathatunk vele. A kolbász jó minőségű, nem sikerült leolvasni a fóliáról a beszállító nevét, de fűszerezése és állaga is nagyon rendben van. Szolidan engedi magából a zsiradékot, pont annyira, hogy ne tudjuk magunkat leenni, ha netán bénáznánk.

Pont: 7/10


Mennyiség: Végig szemmértékkel dolgoztam, de tudjuk a férfiaknál ez kolbász esetében, igencsak csalóka tud lenni. Egy bő arasznyi biztosan megvan a hot-dog, nem ilyen apró utcai kocsis mérettel dolgoznak. A kolbász végigéri a kiflit, nincsenek üres húsmentes foltok. Zöldséggel és szósszal korrektül bántak, egyedül csak ez a kettő választott kifli dolog nem jött össze, mert az a fránya gravitáció mindent levisz a hasadékba. Nem mondom, hogy egy főétkezésre elegendő lenne, de valahol ezt nem is szabad elvárni egy átlagos hot-dogtól. Nagy fejtörést nem okozna, a kérdés, hogy elférne-e még egy példány, gond nélkül.

Pont: 7/10

Ár/érték: Drágának semmiképp ne nevezzük, mivel egy üveg ásványvízzel karöltve volt ez az egész 990 forint. Ebből a víz 200-at tesz ki, szóval kis matek és kijön, hogy a hot-dog nincsen 800 forint se. A belső kialakítás pazar, a hely maga 3-4 emberrel más tele, szóval igazán nyáron lesz elemében, amikor elvitelre az utcán caflatva a napsütésben majszolhatjuk a kézműves hot-dogunkat. A legalapabb retro dog 490, míg a fullos példányok is megvannak egy hajszállal a kritikus ezer forintos határ alatt. Meglátjuk, az apró porta meddig bírja a Kecskeméti utcai darálót, van pár előd akik hamar elvéreztek.

Pont: 8/10