Select Page

La-Guna Étterem és pizzéria – Jocó kedvence (30 cm), Túrórudi palacsinta

La-Guna Étterem és pizzéria – Jocó kedvence (30 cm), Túrórudi palacsinta

A nagy gyógyulás hadművelet kezd révbe érni, már érzem, hogy hétfőn a szokásos lelkesedéssel tudom majd magamat a munkába vetni. De kár lenne ennyire előreszaladni, hisz van még pár bogyó, amit be kell addig dobnom, és van valami amit mindannyian élvezni fogunk. Asszem így péntek kora délután nem nehéz megtippelni, mire gondolok, főleg így hogy még a nap is süt. Szóval, ha az időjósoknak és a szemünknek hihetünk, itt egy kora tavaszi napsütéses hétvége, amit számos szabadtéri programmal színezhettek majd.

Ha már szabadtér, akkor az bizony mozgással jár, így az energiákról gondoskodni kell. A nagy mennyiségű energia bevitelének nem a szénhidrát zselé a legélvezhetőbb módja, így a mai napon inkább a pizzára szavaztam. A pincéren fedeztem fel a La-Guna Étterem és pizzéria névre hallgató egységet, de a klassz kis honlapjukat választottam a rendeléshez. Óriási választék és a galériában található képek alapján jó kilátások. Miután bizalmat szavaztam a helynek, nagy nehezen meg is találtam magamnak Jocó kedvencét és a 30 cm-es kiadást meg is rendeltem.

Esztétika,megjelenés: A honlap és az egyszerűen működő rendelési rendszer már elnyerte a tetszésemet, amikor is a pizza kedvenc dobozomba csomagolva érkezett. Mr George Clooney ma is megsütötte a pizzát, ami első pillantásra nem is sikerült neki rosszul. A barnára sült szélek egyhangúságát a rápirult sajtdarabkák törik meg. A pizzán hiába keresitek a piros színt, mert a paradicsomos helyett sajtkrémes alap került a tésztára. A legnagyobb hangsúlyt a sárga szín kapja, az ebben tündöklő kukoricát szépen eloszlatták a tésztán. Zöldség téren, még némi lila hagymát fedezhettek fel, illetve pár szem babot. Hús téren, sincs hiány, a sajt alatt némi füstölt tarja és sonka kapott helyet illetve jól láthatóak a legfelső rétegbe kerülő bacon szeletkék is. Az egyik képen felfedezhető még egy téliszalámi szelet széle de, hogy őszinte legyek ebből többet nem is nagyon találtam. Mindez a sokféle feltét, füstölt sajttal van a tésztához tapasztva. A szemem egy szép pizzát lát, eloszlatott feltétekkel, nem túlzsúfolt kiadásban.

Pont:7/10

Ízvilág: A tészta szélével indítok, ami alapján tovább erősödik bennem az érzés, hogy jól választottam ki a mai ebédnek valót. Az alap bár sajtos, nem agyon érvényesül és ugyanez mondható el a füstölt sajtról is. Ennyiféle hozzávalónál a jól eloszlatott feltétek sem tudják garantálni, hogy minden falat azonos ízvilágot képvisel. A legjobb falattok a jól átsült bacon, a kellemesen édeskés kukorica és a puhára főzött vörös bab együtt állásából jöttek ki. A többi összetevő is jól harmonizál, de hiába a sok füstös hozzávaló, mégsem éreztem azt, hogy egy igazán füstös pizzáról lenne szó. Jocó jól válogatta össze a feltéteket, talán annyit érdemes lenne javítani rajta, hogy valami erősebben füstölt sajttal teszik fel a pontot az i-re.

Pont:7/10

Mennyiség: A mérés természetesen nem maradt el. A pizza sütés közben vesztett egy fél centit, de a feltétek sokféleségének és sokaságának köszönhetően, nem éreztem vészesen kevesebbnek, mint egy 32 centis pizzát. Az elfogyasztása után egy bő 2 és fél órán keresztül nem nagyon éheztem meg, bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy ezen időszakot többnyire az ágyamban töltöttem. A palacsintákat eddig kihagytam a szórásból, de a két darab, túróval és nutellával töltött palacsintát, azért 10 perc pihi után szívesen a pizza után dobtam a pocimban.

Pont:6/10

Kiszállítási idő: Ha jól emlékszem a pincéren 45-50 perc van beírva hozzájuk átlagos időnek, amit kerületen belül úgy látom simán tudnak teljesíteni. Azért kis internetes kutatás után rájöttem, hogy a 38 perces szállítási időt, elsősorban a nagyjából 2 km -es távolságnak köszönhettem. Persze elvitathatatlan az étterem és a futár érdeme, mert minden forrón és jól elkészítve érkezett meg.

Pont:9/10

Ár/érték: Igazság szerint ez volt az a pont, ami először megfogott a helyben. A 30 cm-es pizza ára, nem több mint 890 forint volt. Hiába gondokodom, de nem nagyon jut eszembe hely, ami 1 pizza rendelése esetén ilyen kedvező árat biztosítana. Ennyi pénzért hiba lett volna nem rendelni mellé desszertet. A két darab Túrorudi palacsinta, még 390 forintomba fájt. Valójában nem is fájt, mert még némi borravalóval is 1400 forintból szereztem egy jó pizzát és egy remek desszertet. A végeredmény az , hogy a La-Guna Étterem és pizzéria nem először és nem utoljára gondoskodott az ebédemre.

Pont:9/10