Select Page

La-Guna Étterem és Pizzéria Zugló – Kárpáti borzas, hasábburgonya

La-Guna Étterem és Pizzéria Zugló – Kárpáti borzas, hasábburgonya

Rövid hetünk van és mára már az időjárás is kezd barátibb lenni. Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de egy fárasztó munkanap után nincs is annál rosszabb, mint a hazafelé után olyan durván megázni, hogy felmosórongynak érezze magát az ember.

Egy ilyen szomorú sztorit, csak egy ízletes vacsorával lehet feldobni, ami után, még egy szalmabála is a legkényelmesebb franciaágynak bizonyul. Persze senkit nem bíztatok arra, hogy a óriási kajálással zárja le a napját, de néha ezt is meg kell tenni. Na rátérve a a témára, a nem olyan rég nyílt La-Guna Étterem és Pizzéria Zugló, már Jocó kedvencével levett a lábamról. Mivel nem csak pizzával operálnak, éreztem, hogy eljött az ideje a frissensült vonal tesztelésének is.

Esztétika,megjelenés: A választásom a Kárpáti borzasra esett, méghozzá hasábburgonyával körítve. Mielőtt a dobozt kibontottam, pontosabban miközben vártam, kutattam kicsit, és megbizonyosodtam abban, hogy a Mátrai és a Kárpáti borzas/borzaska teljesen ugyanaz, sőt van ahol nyitrai szeletnek nevezik. A doboz robbantása után, szemem elé került a két szép szelet borzas, bőséges tejföllel és sajttal a tetején. A bunda szép barna, a fehér tejföl és az olvadt sárga sajt remekül mutatta rajta. A hasábburgonya szép sárga, nem volt ideje bevizesedni és elpuhulni a dobozban. A kinézet jeles, eddig azt kell, hogy mondjam, hogy nem hibáztak most sem.

Pont:9/10

Ízvilág: A köretet nagyon nem fogom kivesézni, hisz nincs is rajta mit. Megsütötték rendesen, némi sóval azért a szám izéhez igazítottam. A reszelt burgonyás tészta, igen könnyed, a külső rétege ropogós és egyáltalán nem szívta be az olajat. A borzast, ahogy az olajban sütött dolgok nagy részét a sütésnél szokták elrontani, ez itt nem fordult elő. Az ízesítés is rendjén van, a tejföllel és a sajttal, kicsit olyan, mintha egy fullos burgonyás lángosba rejtettek volna el egy szelet csirkemellet. A hús szaftos, esélye sem volt kiszáradni, és szerencsére kicsit ízesítették is így itt sem ér csalódás. A sajt íze még fontos, jófajta trappista, passzol a képbe. A kellemes élmények úgy tűnik tovább folytatódnak.

Pont:9/10

Mennyiség: Ahogy a képeken látható, két szép szelet hús és kiadós mennyiségű köret, amivel dolgom akadt. A hússzeletek, nem túl vastagak, de ez nem új keletű dolog, az én szememben ez tipikus borzas betegség. Természetesen tudom, hogy azért van ez így, hogy a vastag burgonyás bundába ne maradjon nyers a hús, így csalódottságra most sem adott okot. Amúgy a bunda vastagságának az intenzív ízeknek és a megfelelő mennyiségű köretnek köszönhetően tele is lett a pocim, persze azért a desszertnek rendelt gesztenyepürét utána küldtem és majdnem kipukkadtam.

Pont:8/10

Kiszállítási idő: Az étterem azt ígéri, hogy 40-60 percen belül érkezik a tőlük rendelt étek. Frissensültet kértem, ami az érkezésekor tapasztalt állapot alapján valóban frissen sült. Melegében, 41 perc után sikerült megkaparintatnom. Nagyjából 3,5 km-et kellett veretni a  futárnak, hogy megérkezzen vele, ami nem nagy távolság, de az biztos, hogy nála nem is nagyon veszett el idő. A szállítási idő megállja a helyét, nincs okom kritizálni.

Pont:7/10

Ár/érték: A pizzánál is leírtam, hogy igen kedvező áron dolgoznak. A minőség a helyén van, így vélhetően, nem azt az utat próbálják erőltetni, hogy kevese adjanak drágán (gondoljunk csak az egyszeri ember majdnem 3000 frointos lángosára) hanem sokat készítenek, kis haszonnal. A vonal jó, főleg, amíg ilyen minőségben tuják csinálni. Az árm köretestül 1290 forint volt, így a desszertel együtt fizettem annyit, mint más esetekben csak a Borzasét. A hely nekem már másodszorra bizonyított, azt hiszem legközelebb személyesen teszem tiszteletemet, megnézem, hogy mutat a hely ahonnan ilyen ételeket küldenek.

Pont:9/10