Select Page

La-Guna Étterem és Pizzéria Zugló – Szárnyas tál vegyes körettel

Szerző: | 2016. ápr. 7. | Egyéb

A La-Guna Étterem és Pizzéria az Örs vezér tértől pár utcára leledzik, igazi hazai ízeket kínáló zuglói étterem és pizzéria. Mivel a névben ott a pizza, így első körben nem is tudtam tőlük mást rendelni mint pizzát, majd a szárnyas étel kínálatot is kipróbáltam. pár hónap elteltével, ismét úgy döntöttem, hogy tőlük rendelek. Először a halételek csábítottak, amikből számos található az étlapon, de végül mivel másod magamnak kellett a vacsoráról gondoskodnom, így a tálaknál kötöttem ki.

A bőségtáljaik közül a kisebb kiadás a szárnyasból készült hús féleségeket tartalmaz, amik a leírás alapján pont a szánk íze szerint kerültek összeválogatásra. A vegyes köret elég sablon, de egyszerű megoldás arra, hogy mindenki megtalálja a szívéhez közelebb álló köretet a tálon.

Szárnyas tál vegyes körettel

Szezámos csirkecsíkok, tócsniban sült csirkemell, roston csirke tükörtojással, roston csirke pirított gombával sajttal sütve

A bőségtálam két méretes dobozban érkezett meg. Az első benyomásom a felpattintásuk után, egészen pozitív, jóképű ételek kerültek a a dobozkák fakkjaiba. Két doboz, dobozonként két fakkal, így ki is jön a matek, a különböző szeletek, egymástól elszeparálva foglalnak helyet a köreteken. A rizs az egyik a hasábburgonya a másik doboz alsó felében feszít. A köretek nem mutatnak semmi extrát, ami fontos a rizs nagyobb szemű és fehér, gyanús, hogy jázmin.

Szárnyastál

Szárnyastál

Gyorsan szaladjunk végig, mit is látunk, mondjuk balról jobbra haladva. Az első a  tócsniban sült csirkemell. Ezt nevezhetnék borzasnak is de nem. Ami biztos, nincs sötétbarnára sütve, így van okunk félni, hogy kicsit nyúlós lesz a tészta, a sajt és a tejföl a tetején viszont kellemes küllemet kölcsönöz neki. A következő játékos roston csirkemell sajttal és pirított gombával. Ez mondjuk egy csirkés óvári szelet, ami kapott bőven gombát és az olvadt sajt ínycsiklandozóvá varázsolta. A második doboz egyik felében a szezámos csirkecsíkok halmozódnak. Szezámosnak szezámosak és elég időt is töltöttek a forró olajban ahhoz, hogy sötétbarna legyen a bundájuk. Végül de nem utolsó sorban, csak egy gondolat a tükör tojásos csirkemellről is. Ez az, ami úgy az igazi, ha a tükörtojás sárgája kissé folyós és remeg a hússzeleten. Ebben a helyzetben ez nem sikerült, jól megsütötték és egy masszív sült tojás lett az eredmény.

Szép sor

Szép sor

A megigéző látvány után jöjjön pár szó az ízekről. A hasábburgonya nem vizesedett be nagyon, ami vélhetően két dolog kombinációjának köszönhető. Viszonylag gyorsan ideért, így kevés időt töltött bezárva és rendesen megsütötték. A rizs valóban jázmin és pont elég sós, íg rá is térek a husikra. A tócsniban sült csirkemell esetében a világos szín nem okoz problémát, megsült a bunda. Nagymamám tócsnia azért ízesebb, de a fokhagymás tejföllel és a sajttal kiegészülve rendben vannak az ízek. A tükörtojásos csirkemell, a tojástól nem lett szaftosabb és mivel vékonyka a szelet, így kicsit kiszáradt. Azt nem mondom, hogy rossz volt, de ebből azért többet i ki tudtak volna hozni. Az óvárira hajazónál nincs ilyen gond. A hús szaftos a gomba íze rendben van és a sajt is megüti a szintet. A szezámos csirkecsíkok nem száradtak ki, a bundájuk finom sült ízt kölcsönzött nekik. Összességében azt  tudom mondani, hogy ez a 4 csirkevariáció jól sikeredett.

Lapos csirke

Lapos csirke

 

 

 

 

 

Ahogy már említettem nem egyedül estem neki a tálnak. Ketten, mondjuk fele fele arányban fogyasztottuk el a tálat és maximálisan elégedetten fejeztük be az étkezést. A köret talán kicsit még sok is volt, de szépen lassan azért azt is eltüntettük. A mennyiséget és a minőséget általában meg kell fizetni, de esetünkben igen kedvező árcímkét találtam. A tál egészen pontosan 2 690 Ft forintomba került. Ezt ha kettővel osztjuk, akkor egy átlagos menü árát kapjuk, ami valljuk be, azért általában alacsonyabb minőséget is képvisel. Mindehhez, jön még egy 40 perces szállítási idő és már kész is van az elégedett vásárló. 

A harmadik eset, hogy Tőlük rendelek és azt kell, hogy mondjam, hogy még nem igazán ért csalódás. Talán egyszer kicsit megcsúsztak a szállítással, de a minőségre akkor sem nagyon tudtam panaszkodni. tehát a végeredmény az, hogy ha másodmagaddal szeretnék csirkemell alapú bőségtálat fogyasztani, akkor a Szárnyas táluk vegyes körettel egy neked való megoldás.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték