Select Page

La Palma Pizzéria – Paradicsomos, gombás, húsos tortellini

La Palma Pizzéria – Paradicsomos, gombás, húsos tortellini

A héten már kipipáltam a junkfood szekció képviselőit is, megvolt a hambi és a pizza dózisom is a hétre már, így gondoltam egy nagyot és régóta dédelgetett álmom után indultam. Martin Luther King után nekem már közel sincsenek olyan nagy igényeim, én csupán régóta tervezem, hogy egy jó tortellinit rendelek ebédre. Elsőre végtelenül egyszerűnek hangzik a feladat, de a valóságban közel sem az!

Egészen kevés – számomra elérhető – étterem operál ilyen étellel, mondhatni alig pár példány van, azok közül pedig legalább fele horror áron adja, ami alsó hangok egy adag körülbelül 2000 Ft-ot veri, gond nélkül. Őszintén szólva nem tudom miért számít ritkaságnak az étlapokon, talán sok kosszal jár az elkészítése vagy csupán a kutyának se kell? Több hónapos tervem beteljesedni látszik, mert rábukkantam mai áldozatomra amit a La Palma Pizzéria szolgáltatott nekem.

Esztétikai megjelenés: A csomagolás – hogy is mondjam – nem tartozik a prémium szinthez, egy egyszerű zacskóban és a műanyag dobozok “Trabantjában” lett elrejtve az étel. A doboz fedelére végtelenül szépen rá lett biggyesztve a 27-es szám, gondolom én vagyok a sorban a mai nap a 27-es vásárló. Áttetsző fedele kissé párás lett, így ezt lerobbantva sokkal jobban látjuk a kicsikét. Egy szokványos tortellini amit eléggé sok paradicsomszósz, némi sajt és gomba kerít körül. Álmomban egy fokkal szebb köretet képzeltem el neki, de nem adom fel ettől még lehet nagyon finom!

Pont: 6/10

Ízvilág: Olyan óriási csodát nem várok az őszintét megvallva mivel ez nem éppen egy olyan húúú de bonyolult egzotikus étel. A tészta semmiben nem különbözik egy sima boltban kapható tésztától, ami feltűnt hogy sajnos egész kis százalékban van ténylegesen benne hús, egészen sok példányt kellett belapátolnom mire találtam egy rendesebb húsdarabbal megáldott egyedet. Nem estem hasra a meglepetéstől, nem sok íze van sajnos a húsnak, ezzel szemben viszont a paradicsomos szósz valami brutálisan intenzív erős ízzel bír, ez sokat dob a helyzeten azért. A paradicsomos szószban találni a gombát, aminek egészen elfogadható íze van, sok pizzánál meg sem közelítik az éttermet ezt a minőséget. Összességében kicsit csalódott vagyok mivel egészen minimális húsos élményt biztosított a nagy álmom, a tortellini.

Pont: 6/10


Mennyiség: A doboz ránézésre is csak félig van töltve, ezt megemelve se kell rettegnünk attól hogy sérvet kapunk, nem tűnik túlságosan bőséges adagnak. A szósz és a tészta arányán szerintem egy fokot lehetne változtatni, egy kicsit kevesebb szósz és több tészta értelmében természetesen. A másik nagy szívfájdalmam a sajt igen jelképes részvétele a mai ebédnél, ennél legalább háromszor többet kellene bele rakni, így alig jut egy aprócska területre belőle, pedig egészen sokat dob magán az ételen és a látványon is mikor olvadtan, nyúlósan tekeredik fel az evőeszközre. Maximum három órát tesz ki a mai napomból, ennél többet vártam az én dédelgetett álmomtól.

Pont: 6/10

Kiszállítási idő: Az étterem nem bízza a véletlenre a dolgot, fix 50 percet ad meg a várható kiérkezésre, ez talán elfogadható bár az szerintem szerencsésebb mikor egy intervallum van megadva, ott könnyebb kimagyarázni a késést az étterem részéről. A La Palma Pizzéria futára ezt most nekem 57 perc alatt oldotta meg, ami éppen csak az egy órás kritikus szint alatt van, illetve elbukták az 50 perces ígéret is. Nem tűnik egy végtelenül kacifántos ételnek, ahogy ezt már említettem így szerintem ez az idő egy harmatos közepest érdemel, semmi többet.

Pont: 6/10

Ár/érték: Nagy volt az elvárás – ezt nem tagadom. Több hónapja vártam a csodát, de úgy érzem most nem igazán kaptam meg, bízom benne hogy ennél jobban is el lehet készíteni egy ilyen ételt. Az étterem ezért 1190 Forintot gondol megfelelő árnak, ezzel annyit értek el hogy viszonylag drága lett, de cserébe adagra se domborít nagyot – magyarán van hol javítani ezen az ételen úgy érzem.  Minden irányban tervezek második esélyt, egyik oldalról a tortellini álmom nem adom fel ennyivel, keresek még éttermet ahol lehet rendelni kerüljön amibe kerül (várom a tippeket)! A másik oldalról pedig az étterem is megfogja kapni a javítási lehetőséget, nem ítélhetünk elsőre, az nem az én stílusom.

Pont: 5/10