Select Page

La Plata Étterem – Grillezett gomolya sajt és csirkemell, párolt zöldség, rizs

La Plata Étterem – Grillezett gomolya sajt és csirkemell, párolt zöldség, rizs

Nem is olyan régen az irodaházak tengerében kalandozva a Montevideo utca 9 szám alatt volt egy étterem, ami a Katapult étterem névre hallgatott. Mióta ott jártam, azért eltelt egy kis idő, a nyárnak vége lett és beköszöntött ez a kemény ősz, amikor is 28 fokban,napsütésben ülhetünk az irodában és húzhatjuk az igát.

A napi munkánk elvégzésében üde kis színfolt az ebédszünet, amikor is érdemes mindenféle földi jóval kényeztetni magunkat, és ugye az sem baj, ha ezt kedvező áron tehetjük meg. A már említett hely bezárt, a helyén pedig megnyílt a La Plata Étterem, ami még kezdeti akciókkal csalogatja az éhező irodistákat. Nem voltam én sem rest kihasználni, és rá is mentem a Kóstoló menüre.

Esztétika,megjelenés: A menü lényege, hogy azt kérsz, amit akarsz egy tányér vagy egy doboz erejéig. A diétás szempontok és a kínálat alapján nem sokat gondolkodtam. A grillpult volt az első állomás, ahol kértem is egy szelet csirkemellet és egy gomolya sajtot. Tovább  fáradtam és körítésnek jöhetett a párolt zöldség és a rizs. Dobozos megoldást választottam, mert gondolhatjátok, mennyien élnek egy ilyen lehetőséggel. A csirkemellet mikor kértem, akkor dobták a grill lapra a sajt kíséretében. Mindkét elem pár perc alatt gusztusosan barnára sült, és a hófehér rizs és a színekben gazdag párolt zöldség tetejére került. A kinézetre nem lehet panasz, a párolt zöldség színei, amit a sárgarépa, kukorica, zöldborsó, brokkoli, paprika kombináció okoz, nagyon feldobják ezt az egyszerű fogást.

Pont:7/10

Ízvilág: Kezdem a rizzsel, ami rendesen megpuhult, de közben mégis pergős maradt. Jó minőségű jázmin rizsről van szó, amit szerencsére nem sóztak el. A zöldségköretet vajon párolhatták, de nem tocsog a vajban, és fűszerekkel sem próbálták elnyomni a zöldségek ízét. Tehát a köretek a helyén vannak, a főzési párolási időket remekül eltalálták, gyanítom a szakács nem új fiú. A grillpult mögött szintén egy rutinosnak látszó szakács várja a rendeléseket. A csirkét ha jól láttam egy fordítással készíti, a hús nem maradt nyers, szinte szétomlott a számban. a fűszerezést is eltalálta a szakács, nem lett túl erőteljes, hagyta a grillezte csirkemellet érvényesülni. A gomolya sajtra szintén nem tudok rosszat mondani. Azt hiszem nem ettem korábban még ilyet, de az állaga és az íze is azt igazolja, hogy ez igazán grillezni való sajt.

Pont:8/10

Mennyiség: A kóstoló menü, arról lett híres a környéken, hogy az adag óriási, mert igazából mindenből kérhetünk és semmit sem sajnálnak.  Egyértelmű, hogy fogtam magam és betértem az étterembe, hogy lehetőségem legyen a saját pocakomon megtapasztalni, milyen is egy új étterem bemutatkozása. Adag téren egészen lenyűgöztek. A rizs és a zöldség kiadós adag lett, a hús és a sajt is vastag szeletben került a grillre. Igaz, hogy nem mentem végig a menün, de az biztos, hogy ha a rendes adag is hasonló méretű lesz, akkor nem lesz nehéz megélniük az irodák között.

Pont:8/10

Ár/érték: Ahogy már többször is említettem, most nyitott a hely. Még minden csilli-villi, mindenki kedves, és a promóciós ajánlat keretén belül 990 forintért kóstolgathatunk. Ezért az árért, én friss grillezett ételeket választottam vegyes körettel. Az ételek minősége, fűszerezése és az elkészítése is nagyjából kifogásolhatatlan volt. Tuti, hogy nincs hasonló kedvező ajánlat a környéken és az is biztos, hogy ez nem lesz így a végtelenségig. Ami biztos, hogy ma még választhatjátok a kóstoló menüt, így ha még nem ebédeltetek, akkor irány a La Plata Étterem.

Pont:10/10