Select Page

Lacipecsenye – Baconnel és füstölt kolbásszal töltött lángosok

Lacipecsenye – Baconnel és füstölt kolbásszal töltött lángosok

Gyengéd havazás aranyozza be kedvenc napunkat a héten, azaz a hétfőt. Számomra kiskarácsonyként ért a meglepetés, hogy a már egy múltkori postnál említett “Cs” úriember ismét csatlakozott a mai ebédemhez, alig bírok a véremmel. Hosszas keresgélés után egy régi ismerősnél kötöttem ki, a Lacipecsenye étteremnél. A bolygók állása, a kolléga két héttel ezelőtti postja és a tegnapi nyers lángos ledarálása után úgy éreztem ma is operálnom kellene eggyel, amiben ez az étterem segíteni tud.

Többfajta töltött lángossal operálhat a kedves vendég, van csülkös, kolbászos, baconos szóval minden húsimádó megtalálja a maga számítását. Én személy szerint egyből kettővel robbantok, tapasztalataim alapján egészen eltérő méretű lángosokat gyártanak idehaza a vendéglátó egységek. Bacon és kolbász a tökéletes kombó, NetPincér klikk-klikk és már meg is volnánk a rendeléssel.

Esztétikai megjelenés: Míg vártam agyalgattam, hogy az ilyen étket mibe lehet úgy becsomagolni, helyszínen való fogyasztás esetén egy laza zsírpapírral megoldható az egész, de furikázni csak azon kisebb cirkuszi mutatvánnyal érne fel a futárok részéről. A válasz egy szimpla hungarocell doboz (megint), simán csak bele lett hajtva. Egy dobozba lett a két lángos belehegesztve, melyek első ránézésre nekem olyanok mint két szelet rántott hús. Ha felnyitjuk őket akkor úgy mutatnak mint valamiféle kagyló, melynek nem igazgyöngy van a közepében hanem kolbász vagy bacon. Nekem kicsit így spártai lett a lángos, sokkal jobban mutatna szerintem egy sajtos-tejfölös alappal. Olajban nem lesz hiány, finoman csillog a felülete így akár mire letolom tiszteletbeli Ewing is válhat belőlem.

Pont: 7/10

Ízvilág: Alig kell három-négy falat és már érzem Southfork hívogatását, ezen bődületesen sok olaj maradt sajnos, egy szalvéta segítségével egy hordónyival megmenthetünk ha úgy tartja kedvünk. A tészta ízre egészen korrekt ha el tudunk vonatkoztatni az előző problémától. A baconos verziónál rengeteg apró katonával találkozunk, van köztük tiszta hús és kevésbé update zsíros példányok is. Várható enyhe sós ízt produkálja, arra tökéletes hogy megkívánjunk rá egy kellemesen hideg fröccsöt. A kolbászos opció annyival fejeli meg az olajcunamit, hogy ebből is egészen bőséges mennyiségű zsír sült ki, így ez a két elem patakként zubog ki a lángosból ha összehajtjuk.

Pont: 6/10

Mennyiség: Azért rendeltem két darabot mivel féltem, hogy nem lesz elég egy arra hogy ebéd gyanánt telerakja a bendőmet. Ez a félelmem teljesen alaptalan, miután legyűrtem mindkét áldozatom azt hittem hogy szétrobbanok, ilyen nehéz és laktató kajával nem mostanában találkoztam az tuti. A lángos alapból a vastag tésztája miatt is nehéz étel, de erre rájön a több deci olaj amit több óra múlva is csak nyögök. Egy ilyen páros után én a vacsorát is passzolni fogom, talán másnap reggelre túl tudom majd magam tenni rajtuk. Ha az olajtól meg tudjuk szabadítani akkor talán könnyebb lenne, de akkor is garantál az 5 órás nyűszülés. Óvatosabb kalandoroknak inkább csak egy darab rendelése javallott.

Pont: 10/10

Kiszállítási idő: Az étterem által megadott várható kiszállítási idő kerek 40 perc, ami több mint baráti bár egy lángost a nulláról elkészíteni talán nem tart tovább mint 5 szűk perc. Ablakon kitekintve nem látom a méteres hótorlaszokat a város útjain így szerintem ez nagyon sokat nem lassíthat rajtuk, de a végeredmény egészen pontosan 63 perc ami már túl van a kritikus egy órán, sajnos. Ezen az eredményen lenne még mit polírozni, talán majd lesz még alkalmam csekkolni.

Pont: 5/10

Ár/érték: Egység adagja ennek a jó magyar betápnak csupán 500 Forint, így összesen kerek ezret pengettem ki a futárnak érte. Vannak pontok ahol nem vizsgázott túl jól az étel, de az ár/érték ponton viszont verhetetlen ennyiért ekkora dózis kaját nem sok helyen kapunk a városban. Nem okoz ízorgiát, de egyszerűségében rejlene csodálatossága ha az a fránya fél hordó olaj nem borult volna rá sütés közben. Kevés olyan étteremmel találkoztam aki bevállalja a lángos házhoz szállítását így ezért is jár a plusz pont. Aki szeretne a télbe egy pár falat nyári feelinget csempészni annak ajánlott egyszeri kipróbálásra, csak készüljön fel némi sajttal és tejföllel hozzá.

Pont: 8/10