Select Page

Lacipecsenye – Gyulánk kolbászos ajánlata csalamádéval, mustárral, 2 db palacsintával

Lacipecsenye – Gyulánk kolbászos ajánlata csalamádéval, mustárral, 2 db palacsintával

Bevallom férfiasan, hogy nem először kacérkodom már Gyula kolbászos ajánlatával. Viszont mentségemre szóljon, hogy ilyen szintű ismétlés megengedett, ha már közel három és fél év eltelt az utolsó tesztelés óta. Ennyi idő alatt azért nagyot képes fordulni a világ, de ez bizony rohadtul nem igaz Gyulánk kolbászos menüjére.

Gyulánk kolbászos ajánlata csalamádéval, mustárral, 2 db palacsintával

Ennél részletesebb magyarázat nem is kell, de valóban egy centit nem változott az összeállítás 2011-es tesztelésem óta. Akkor sokkal felületesebben kezeltem még a dolgot, például csak a visszaásott levelezésből tudtam meg, hogy akkor még ezer forint alatt, egészen pontosan 990-ért lehetett megszerezni Gyula kincsét. Az étterem/konyha a legendás Gubacsi út 6/C alatt található, ami nálam nagyobb rejtély már, mint Berényi András halála…

Esztétikai megjelenés: Egy seregnyi doboz, melyekből kettő teljesen áttetsző így nem nehéz kisakkozni felbontás nélkül, hogy mégis mi van benne. Ez a két elem a csalamádé és a mustár. Előbbiből nehezen tudom felfogni, hogy minek küldtek egy ekkora, közel fazéknyi adagot, nem kicsit vagyok esélytelen rá, hogy ennyit a kolbásszal eltüntessek, a palacsintához meg annyira talán nem dukál. A palacsinta külön dobozt kapott szerencsére, vicces lenne, ha a kolbásszal egy térben lakna a szállítás alatt. Értelemszerűen a krumpli és a kolbász együtt, amivel nincs is baj, de olyan mennyiségű fóliát tekertek rá, hogy párának esélye nem volt kijutni. Oké melegen tart valamennyire, de a pára szépen lecsapódik benne, amit a krumpli szív magába, amitől pépessé ázik pillanatok alatt. A kolbász jól átsült láthatóan, méretre a kisebb, de tömzsibb kategóriát erősíti.

Pont: 8/10

Ízvilág: A krumpli, ahogy sejtettem ázott, mint kóbor kutya monszun idején. Elhiszem, hogy nehéz erre megoldást találni, de ezek jóformán megfulladtak. A kolbász viszont javít az összképen jelentősen, picit érezni rajta a paprikás ízvilágot és szerencsére semmi mócsing vagy egyéb hulladék nincsen benne. Eltúlzott zsírosságtól nem kell tartani és olajban sem úszik, szóval ez tényleg a jobb minőségű kategóriát erősíti. A csalamádéval nagyon nem lehet világot váltani, jó ez magában. A mustár kellemesen, enyhén játszik velünk és néha egy-egy nagyobb mennyiség képes mély lélegzetvételre is kényszeríteni minket. A palacsinta közül nálam az egyértelmű győztes a barackos lekvárral szerelt, a kakaóporosat nemes egyszerűséggel passzoltam, mivel továbbra sem eszek kakaó/csoki/egy tábla csoki vagy hasonlót sem. Ízre nem éppen egy nagyi féle, de átlagos felett van, a tésztája például egészen jó.

Pont: 7/10


Mennyiség: A zacskó tartalmának össztömege már tekintélyes volt, de azért ennek jókora hányadát a csalamádé és annak leve tette ki. A kolbász szerintem 10 dkg körül dolgozhatott, talán kicsit több. A hozzá társított vizes burgonya tökéletesen elég, ha dobunk rá sót és valami kencét, akkor könnyen túljutunk a pépes élményen. Csalamádéból dupla adagot kaptam szerintem, ennyivel még a szomszédot is gond nélkül meg lehet vendégelni. Mustárból éppen elegendő volt ez a pikszisnyi, minden kolbászkarikára kenve pont elfogy a végére. A palacsinta bőséges, főleg mert a kettő helyet, hármat kaptam. Ajándék lónak ne nézd a fogát, de a palacsintában lévő töltelék mennyiségével tudnék erősen vitatkozni, tipikusan az egy kanállal bele és tekerheted kategória.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: Visszaigazoló e-mail kerek egy órát jósol, hogy annyiba telik elvileg a Gubacsi út 6/C alatt található egységből átlagosan kiszállítani a kajám. A köztes távolság nem mondható extrém soknak, mivel a térkép szerint 4700 méter a szabályokat betartva. A futár valami zseniális időzítéssel, 59 perccel a rendelés feladása után jelentkezett a recepción. Egyből azzal nyitott, hogy “elnézését a késésért”, de nálam ez még egyáltalán nem az a kategória, na mindegy. Valamit még fűzött mondandója végére, de nem értettem tisztán, akár az is előfordulhat, hogy itt fény derült volna az extra darab palacsinta rejtélyére.

Pont: 7/10

Ár/érték: Az ajánlat összetétele semmi nem változott, viszont ára halálos 200 forinttal emelkedett, ami leginkább vicc. Így is az olcsó fogások közé sorolható, mivel 1190 forintos ára, nem hiszem, hogy durvának nevezhető manapság. A krumpli áztatás fájópont, de a többi egy korrekt, ámbár nem agyateldobós szintet hoz. Gyuluska továbbra is erős támaszát adja a Lacipecsenye kínálatának, egyszer talán felfedik, hogy ki is ő valójában. Ígérem, ha 2020-ban is lesz még a kajálda, akkor megejtem majd a harmadik fordulót is, de addig biztos pihentetem a kolbászos ajánlatot.

Pont: 8/10