Select Page

Lángos Szaküzlet – Magyaros lángos

Lángos Szaküzlet – Magyaros lángos

Nemrég leltem rá a Bikás parknál lévő lángosos bódéra, de szinte azonnal jött a következő tipp, hogy mit kéne felásni még a XI. kerületből. A Lángos Szaküzlet egy pár megállóval arrébb van és a környék sem olyan szívmelengető, sőt a villamos végállomás környéke azért hozza a kötelező formát. Facebook oldalukat végigpörgetve kiderült, hogy bő másfél évvel ezelőtt még a Lánglovagok oldalára is kikerültek, igaz nem túlságosan boldog ügyből kifolyólag, egy elektromos tűz okozott kellemetlenséget. Egy gyors renoválás után aztán újra megnyitott.

Egészen sokfajta lángos közül válogathatunk, de akár össze is állíthatjuk kedvencünket. Fánkok és egyéb egyszerűbb édességek közül is választhatunk, de akár egy jóféle kommersz csavaros kiflit is felhajthatunk, amire egészen jó példát szolgált az egyik törzsvendég, aki csak köszönt és a pult mögül már robbant ki is kedvenc rakétája, ez ám az igazi ügyfélfókusz.

A lángosok egészen beszédes elnevezést kaptak, bár az általam kiválasztott magyarosnál nincsen kiegészítő leírás. A lángos frissen szemünk előtt sül ki és termesztésen elhangzik a kötelező kérdés: “fokhagyma mehet?” A terasz két asztalt és egy könyöklőt jelent. A két méterre eldübörgő villamosok nem éppen a legromantikusabb élményt biztosítják a vendégek számára, de talán nem is baj.

Esztétikai megjelenés: Nincs túlbonyolítva a tálalás, egy műanyag tálca rajta 3-4000 vágásnyom, amit eltakar a zsírpapír. Fejenként két darab szalvéta és a lángos, ami jár. A lángos formája az első pillanatban bajnokesélyes, ilyen szabályos kör formával sokszor pizzánál se találkozom. A tejfölös kenés azért hibátlan, mert egészen sűrű alapanyagból csinálják, így nem folyik le róla oldalt. A magyaros feltétlista pár pillantás alatt kitisztul, lilahagyma és kockázott bacon. Utóbbit akkor vesszük észre igazán ha jól közel hajolunk hozzá, amúgy a sajt elrejti. A tészta nem papírvékony ez nem vitás, ez kiadós lángosnak ígérkezik már a látvány alapján is.

Pont: 9/10

Ízvilág: “számban lángos íz…” A tésztája kifejezetten jó. Egy nagyon picit olajos, de csak pont annyira, hogy a lángos élmény meglegyen. Rendesen átsült, de nem olyan, mint a Bikás parki verzió, az kicsit ropogósabb volt és szárazabb. A tejföl állaga kiváló, nem kell attól rettegnünk, hogy sunyiban a bokánkig lecsurogna. A dupla hagyma dózis kitesz magáért, garantáltan estig érezzük utórengéseit. A bacon enyhén sós és meglepően apróra van kockázva. A lángos nem éppen könnyed, update kaja, ami erre kifejezetten igaz, tömörebb tésztája alaposan megtölt minket, pedig mérete alapján nem hittem volna.

Pont: 9/10


Mennyiség: Átmérőre talán kicsit az átlagos alatt van, de a tésztája mindenért kárpótol minket. Alapból vastagabb, de még tömörebb is, így jó alaposan ráver egy átlagos helyenként papírvékony lángosra. Ami egyértelműen látszik, hogy brutális mennyiségű sajtot reszeltek rá. A sajttakaró elfedi a húst és a hagymának is jókora részét. A hagymával is bátran adakoztak, a fokhagymás kenés önmagában még egészen szolid, de a közel fél fej lilahagyma aztán visz mindent. A tejföl pont elé, de még így is sikerül egy bátrabb falatnál összekenni vele az arcom. Sajnos rakétát nem tudtam tesztelni munkaidő révén, pedig úgy lett volna teljes az életérzés. Bőséges adag, a 3-4 órát megkapjuk tőle, nem éppen a könnyen emészthető kaják egyike ugyebár.

Pont: 9/10

Ár/érték: Mindent megért, hogy közel 20 percig csodálhattam délben a kocsiszín környékének rezdülésit. A lángosok amúgy 260-tól egészen 570 forintig terjednek, ahol utóbbi pont a magyaros verziót jelenti. Abban az esetben ha mi magunk kérünk rá extra feltétet akkor 120 plusz kiadással kell darabonként számolnunk. A kommersz 180 forint, amihez még jön némi üvegdíj, de ahogy láttam a rutinrókák a pultról csak 3 tized másodpercig emelik meg az üveget és már teszik is vissza üresen. Kár, hogy ennyire kiesik a a főbb csapásvonalaktól a Szaküzlet, de egy 47/19-es villamos bárkin segíthet, mert ugyebár csak úgy van értelme, hogy repül a rakéta a lángos mellé. Átellenes oldalon épp egy burgeres teraszát építették a mérnökök, így esélyes, hogy az is nemsokára postként végzi.

Pont: 9/10

(ha nem tudod, hogy a XI. kerület melyik vadregényes szegletében rejtőzik a Lángos Szaküzlet, akkor KLIKK IDE és megmutatjuk!)