Select Page

LángosBáró – OlaszBáró és Pulled Pork lángos

Szerző: | 2017. Sze. 19. | Egyéb

Szépen csendben lecsengett a nyár és a starndszezon. Esősebb, hűvösebb napok fogják szépen lassan uralni a hétköznapokat, de ezek ellenére sem kell lemondanunk a lángosozás élményéről, mert bizony egyre több hely van, ahol állandó jelleggel kapni. A LángosBáró pár hónapja nyitott a Móricz Zsigmond körtér oldalában egy apró üzletben. Egyértelműen látszik, hogy a modernebb elképzelés alapján tervezik étlapjukat, de összerakhatunk egy klasszikus sajtos-tejfölöst is, ha arra vágyunk.

Az étlapot figyelve ráébredünk, hogy leginkább két opció áll előttünk, vagy választunk az előre definiált fogások közül vagy egyesével rakosgatjuk össze álmaink lángosát, akár egy Legot. A TV-n futó ételfotók segítenek dönteni, de használhatjuk őket akár csak szamárvezetőként, vagy kérjük a legénység segítségét, akik nagy örömmel segítenek bármilyen kérdés esetén.

étlap

Az előre rajzolt lángosok többnyire 990 forintért kérhetőek, ami nem nevezhető soknak főleg, ha alaposan tanulmányozzuk a feltétek és hozzávalók listáját. A nagy lendület úgy hozta, hogy egyből két fajtát is kóstoltam, az egyik egy Olasz Báró, míg a másik egy Pulled Pork lángos.

OlaszBáró – Serrano sonka, rukkola, póréhagymacsírás tejföl, koktélparadicsom

Pulled Pork lángos – tarja és BBQ szósz

Mindkettő húsos, de a Pulled Pork már a durvánhúsos kategóriába illik inkább. Tésztája mindkettőnek egyforma, ami egy saját receptes, extra ropogós példány, aminek széleire az olajcseppek egészen varázslatosan tapadnak fel. A kéreg ropog, ahogy harapjuk, míg a belső légiesen könnyed és szellős.

OlaszBáró

Az Olasz ízében a sonka és a rukkola kettőse mindent visz. A sonka finom, a saláta harsány szóval telitalálat. Egyedül a sonka méretét felezném meg, mert ahogy ezt elkapja az ember egyben nehezen tudja elrágni. Három henger helyett talán a hat sokkal könnyebben kezelhető lenne. A tejföl állaga tökéletes, kicsit sem folyós és az extra fűszerezés bizony pazarul érződik rajta, végig egy gyengéd hagymás beütést tapasztalhatunk rajta.

Pulled Pork

A Pulled Pork kellően beszédes névvel lett megáldva, így nagyon nincs mit halálba magyarázni rajta. A hús kellően szaftos és enyhén fűszeres, a pulled pork ízvilágot tökéletesen hozza. A BBQ szósz enyhén édes, így szerencsére nem akarja tovább nehezíteni a dolgunkat fél kiló cukorral a rengeteg hús után. Igazi nehézbombázó, amiből egy darabot is kisebb kihívás elfogyasztani, pedig ránézésre nem egy gigantikus méretű lángos. A tészta itt is pöpec, hibátlan ahogy az Olasz alatt is tapasztaltuk.

LángosBáró üzlet

Egy darab lángossal is kellemesen jól lehet lakni, aki kettőt lenyom viszont garantáltan hörögni fog a távozást követő 2-3 órában. Bőven maradt érdekesség az étlapon, amit muszáj még kipróbálni. Az egyik ilyen elem a lángosgolyók, illetve a töltött lángosok, melyek között szintén jó pár különlegesség lapul. A LángosBáró egyszóval télen is remek megoldás lesz, ha ránk tör a nyárias-lángosozni kellene nosztalgikus érzés.

LángosBáró – 1114, Budapest, Móricz Zsigmond körtér 11. – Facebook

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték