Select Page

Las Vegan’s – Szejtán burger @ III. Vegan Food Fest

Szerző: | 2017. máj. 16. | Vega/Vegán

A III. Vegan Food Fest zajlott a hétvégén az Allee árnyékában. Jó példaként szolgál arra, hogy a vegán életmód egyre elterjedtebb, mivel harmadjára is megrendezik az eseményt. Kiállítók hosszú sora várta a vegánokat és a nem vegán érdeklődőket is. Apróbb termékektől kezdve, a sörön át a készételekig szinte mindent meg lehetett találni. Jó ideje kacérkodom már a Las Vegan’s food truckjával, így eljött az idő a tesztre.

Burgereikről látványos ételfotó és részletes leírás lett kiaggatva a kocsi oldalára. A tábla alapján minden nap egy másik összeállítás akciós, amikor bizony csak 1000 forintot jelent végösszegben a szendvics, ami akárhogy is nézzük igen baráti árszabás. Rendelés leadása előtt jelezték, hogy sajnos körülbelül 40 percet kell rá várni, ami valahol ilyen környezetben elfogadható, de emiatt jobb is, ha nem farkaséhesen esünk be. A valóságban a 40 perc valahol 75 környékét jelentette, ami azért bármilyen állapotban is kritikus már, de legalább sűrű bocsánatkéréssel igyekeztek a fájdalmasabb pillantásokat orvosolni.

Szejtán burger – szejtán, brokkoli csíra, vegán “cheddar”, veganéz, paradicsom, grillezett hagyma, lollo rosso

Akció ide-oda, de az egyik leggusztább és legfullosabb összeállításuk a Szejtán burger. A búzahús jelenléte adja a lényegi különbséget egy hagyományos burgerrel szemben, mivel a húst ezzel helyettesítik. Persze a többi elem is vegán elképzelésben került kiválasztásra, nincsen benne trükközés. A burger ránézésre tényleg csak a búzahúspogácsánál különböztethető meg, mást hirtelen a szak avatatlan szem nem fog kiszúrni.

Szejtán burger

A buci enyhén hagymás, picit ropogós, de a lényeg, hogy összességében igencsak jó. Állaga kellően légies, nem egy nehéz példány, ami elnehezítené az egészet. A sajton azért látni némi eltérést, ez közel nem reagál olyan szinten a hőre, mint klasszikus társa, itt nem akar megolvadni azért a pogácsa hőmérsékletétől. Ízre enyhén érezni, de nem harsány egy pillanatig sem. A grillezett hagyma meglepően ízletes és erős, ezzel egy érzékenyebb randipartnert már el tudunk riasztani. A brokkoli csíra íze frissítően hat az összeállításra, szerencsére jó sok került is bele. A veganéz számomra kissé üres, nem találtam benne olyan ízt, amit pár másodperccel később meg tudnék idézni fejemben.

belső

Végül a lényegi rész a szejtán, ami picit talán most sokat időzött a rostlapon, mert kérge körbe erősen ropogós lett. Kissé már a müzliszelet szintet is megüti, ami húshoz mérten azért lényeges eltérés. Ízben szárazabb élményt nyújt, de mondjuk húshoz mért szaftosságot kár lenne tőle bármikor is elvárni. Méretre kellően vastag, ami miatt a szárazabb hatás jobban érvényesül, de ha szerencsénk van a veganéz megoldja ezt a problémát.

csíra

Adagra teljesen rendben van, nincsen különösebb sóhajtozás elfogyasztása után a repetára, viszont mivel nincsen benne hús, az olykor imádott kajakóma effektus is elmarad. Árban alapesetben a Szejtán burger 1690 forint, de akciós napon például kis szerencsével 1000 forintért is kóstolhatjuk, ami bizony akkor igencsak baráti árszabás. Talán a fesztiválkörnyezet picit módosította az eredményt, így nem kizárt, hogy majd a Kazinczy utcában próbálkozom egy újabb alkalommal, ahol talán nem is kell majd bő egy órát várni a rendelésre.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték