Select Page

Legelő Salátabár – Cézár extrém saláta

Szerző: | 2016. aug. 17. | Saláta

Számtalan olyan helyzet van, amikor az ember salátára vágyik. Nők esetében ez sűrűbb jelenség, a férfiaknál talán pedig csak fel sem tűnik, hogy ilyen zárlat keletkezett hirtelen fejükben. Salátát enni pedig nem egy nagy bűn, sőt, sokszor szervezetünk is tapsolva köszönné meg, ha tehetné. A Legelő Salátabár ideális alany ilyen esetekre, mivel leginkább salátákkal kényeztetik a jó népet.

A helyszíni látogatás helyett, inkább a rendelés volt a befutó. Ahhoz még rengeteg bátorságot kell szedjek, hogy a végtelen sok burger után csillogó tekintettel bemenjek egy salátabárba. Étlapjuk döntő hányadát érthető okok miatt, a saláták teszik ki. Találunk köztük hagyományos, klasszikus összeállításokat is, de van pár igazán ravasz, ami egy salátagyűlölő főpredátor fantáziáját is képes beindítani.

korrekt csomagolás

korrekt csomagolás

Az igaz cézársaláta receptjén talán napokig lehetne vitatkozni. A tutit talán Caesar Cardini tudná elárulni nekünk, akinek nevéhez köthető a cézár saláta jelenség. Sajnos, 1956-ban elhunyt, így ezt az opciót nem tudjuk kipróbálni. A Legelő salátabár egy remek húzással ezen fogásának nevébe rejtett egy “extrém” jelzőt, amivel szinte azonnal szabad kezet adott magának a hozzávalók listájának összeállításánál.

Cézár extrém saláta – római saláta, reszelt parmezán sajt, cézáröntet (szardellapaszta, mustár, olívaolaj, só, fehérbors, citromlé, kapribogyó, joghurt), koktélparadicsom és pestos-s baugette + roston csirkemell (12dkg)

Igen, sokan már valószínűleg ennyitől rávágják, hogy ez nem is a klasszikus receptúra szerint készült. Jogos, de engedjük az “extrém”-nek, hogy kitűnjön a sorból. A csomagolás hibátlan. Egy dobozba pakolták az egészet, amiben külön pikszist kapott az öntet, így csak arra kerül majd rá, amire valóban szeretnénk. A baguette is kapott egy fóliát, hogy ne rondítson rá pestoval a salátára, igaz ilyenkor kicsit fenn áll a veszélye az önáztatásnak. A hús középen, amit körülölel a salátaágy.

salátás doboz

salátás doboz

Ízre a saláta pucéran sok ingert nem vált ki az emberből, akármennyire is imádjuk a zöldet. Tiszta saláta íz és kész. A csirke nincsen szerencsére csontszárazra pirítva, enyhén ropog, de önmagához mérten azért bír szaftosabb maradni. Egy lágy fűszerezést elviselne, mert nélküle, ahogy a legtöbb csirkehús, nem túl ízletes. A paradicsom király, tiszta íze van, ami bizony nem minden salátába tett paradicsom esetében mondható el.

csirke

csirke

A szósz egészen sűrű, mindenképpen kell egy evőeszköz, ahhoz hogy kicsalogassuk dobozából. Ízre tejfölös-fokhagymás-mustáros élményt kelt, pedig a leírás alapján elvileg nincsen benne hagyma, sebaj. Adagra egy fokkal lehetne talán több, főleg azoknál ütközhet ez ki, akik imádják fürdetni a salátát.

baguette

baguette

A pesto-s baguette a fóliás tekerés miatt kicsit sem puhult vissza, rendesen pirított-száraz-ropogós élményt kelt, amit jól megcsavar a vastagon rákent pesto. Összességében remekül passzol a salátához és az esetleges felmerülő hézagot is kitölti gyomrunkban, ha esetleg az előtte lévő elemek nem telítették volna csurig. Csirkével megtoldva a saláta 1740 forintit jelent, esetemben erre még jött 200 forintos szállítási díj is. Egy centivel van túl az átlagos árszabás határán, de közel sem nevezhető agyatlanul drágának!

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték