Select Page

Leno Konyhája – Gyros tál (nagy) tzatziki szósszal

Leno Konyhája – Gyros tál (nagy) tzatziki szósszal

Tegnapi könnyed gyrosos-burgeres rémálom után, úgy éreztem, hogy ismét neki kell feszüljek, és ha fene, fenét eszik akkor is egy gyros lesz ma is a terítéken. Sokkal egyszerűbb az utcán találni egy gyrosost, mint rendelni, szerintem ha vakon valahol kidobnának a városban, 5 perc alatt tuti találnék egyet, legalább egy utcai kiadó ablakot. Végül a mostanában kicsit mellőzött Netpincér segített ki, náluk leltem fel a Leno Konyhája névre keresztelt éttermet.

Jelenleg 5 különbözős akciós fogást kínálnak, igaz tegnap ráfaragtam a nagy “akció-lázra”, de itt egy fokkal emberibb mértékben próbálkoznak, így bevállaltam az egyiket. 4 fajta pizzás ajánlat szerepel a listában, és egy darab mely gyrosra vonatkozik, egészen pontosan így néz ki: 2 db gyros 2 db ajándék palacsintával. Gyrosként bármi választható, nem kell, hogy egyezzenek, lehet pitás vagy tálas megoldás is, és ezek eredeti árukon kerülnek bele. A palacsinták 0 forinttal díszelegnek, és 12 fajta közül csemegézhetünk, itt szintén nincsen duplázásra kötve kezünk. Az én oldalamon egy gyros tál (nagy) tzatziki szósszal, és egy túrós palacsinta lett a befutó.

Esztétikai megjelenés: A dobozról már kár milliószor kifejtettem véleményem, ez azóta is változatlan. A belsejében van elválasztó borda, szóval ez már szinte full extrás. Felbontva kicsit csalódottan pislogok csendben, én a nagy jelző miatt sokkal izmosabb látványt vártam, kicsit hervadt ez szerintem ahhoz, hogy “nagy”-nak lehessen nevezni. A nagyobb fakkban a hús és a hasáburgonya tanyázik, szembe vele pedig a zöldséges köret, melyre agy aprócska foltban került némi öntet, amit én nem mondanék tzatzikinek. A húsra is került belőle egy kevéske, de ott sem túl eredeti a tzatziki látványa, inkább valami egyszerű híg joghurtos öntetre hajaz. A palacsinta alaposan meg lett töltve, ezzel nem spórolt az étterem, ennyi túrót csak a nagymamák raknak bele a kis unokának, le a kalappal.

Pont: 7/10

Ízvilág: A krumplival kezdtem, ami sajnos egészen ízetlen, egy kis sóért könyörög, azzal sokkal javíthatunk a helyzeten. A húson megtaláljuk az előzőből hiányzó mennyiséget, szerintem az kicsit túlzottan sós lett a hús, el is nyomja a gyros fűszer jellegzetes ízét. Maga a hús rendesen átpirult, helyenként jókat lehet rajta ropogtatni, ami nekem személy szerint tetszik. A zöldségek magukban egészen kellemesen frissítenek, a hagyma igazán karakteres, ezeken nincs mit javítani, jól vannak így. A már említett szósz sajnos mérföldekre van az eredeti recepttől, ez a tzatziki galád kigúnyolása, jobb lenne a leírásban cserélni valami helytállóbb megnevezésre az öntet típusát. A palacsinta jóféle, tökéletes tészta mely friss túrt rejt magában, ínyencek még meghinthetik egy kis porcukorral és akkor kész remekmű.

Pont: 6/10

Mennyiség:A jobb oldali csapat a hangsúlyosabb a mai mérkőzésen, a hús és a burgonya könnyedén lenyomja a túlsó oldalon játszó zöldségeket. A húsra nem lehet panasz, ez körülbelül hozza a tálhoz elvárt mennyiséget, de a nagy ide sem túl frappáns, szerintem ilyen viszonylatban ez átlagos adag. A hasábburgonya közel ugyanannyi, mint a hús, szóval nagy eltérés nincsen. A zöldek kicsit alulmaradtak, ahogy már említettem, ennél elbírna többet is, főleg ha ragaszkodunk továbbra is a “nagy” jelzőhöz. A tzatziki nem csak ízre mennyiségre is tragikus, az egészre talán jutott két kanállal. A palacsinta sokkal jobban szerepel, nem óriás méret, az átlagos kategóriába tartozik, de túróval vastagon megtöltve. A fő fogás egy erős három órára tehető, szóval lenne rajta mit turbózni, az áhított cím eléréséhez.

Pont: 6/10

Kiszállítási idő: Az órás limitet adta meg az étterem várható kiszállítási időnek, tőlem a Google Maps szerint 4.1 kilométerre van az étterem és, körülbelül 11 perc alatt lehet megtenni, természetesen a szigorúan a KRESZ szabályait betartva. A valós eredmény 63 perc, ami egészen pontos az általuk becsült időponthoz, de viszont egy ilyen kajánál talán lehet jobb időt is futni, igaz talán ez a leginkább külső körülmények miatt változható szempont egy rendelés során. A kaját szerintem össze lehet dobni, 5-6 perc alatt, gondolom nem a rendelő e-mail után kezdik a csirkét kergetni az udvarban.

Pont: 6/10

Ár/érték: A gyros tál, “nagy” kiadásban 1280 forint, ami remekül beleillik az átlagos árba, ennyiért kapunk a körúton betérve a legtöbb török/görög étkezdében is, ezzel semmi gond nincs. A palacsinta ajándék, szóval lehet rá vigyorogni, mint a tök, ennyiért a hülyének megéri, és még finom is. (egy darab tartozik a gyros mellé, a kép ne tévesszen meg senkit!) A legnagyobb gond a mennyiséggel van, illetve a sokat kritizált “tzatziki” szósszal, előbbi egy lightos tálnak felel meg, nem pedig nagynak, utóbbi pedig csupán annyi, hogy ez egyáltalán nem olyan, mint egy rendes tzatziki. A második eséllyel egy pizzára vissza fogok térni, meglátjuk az olasz színekben hogyan muzsikál a Leno Konyhája.

Pont: 6/10