Select Page

Lingi Pizza és Ételbár – Hungarikum pizza (32 cm)

Lingi Pizza és Ételbár – Hungarikum pizza (32 cm)

Pépépéntek van és ráadásul, nekem még csak dolgoznom sem kell ma. Ilyen napokon általában a lottózóban kötök ki, mert rájövök, hogy mennyivel jobb az, hogy ha az egész napomat úgy töltöm el, ahogyan akarom, nem pedig a bányában csákányozok 8 órán keresztül. Szerencsére azért beleér a vízbe a kezem és kihúzom a biliből, amikor is elérkezik az ebéd, ami péntek révén nem is lehet más, mint pizza.

Idén sem fogunk szigorúan diétázni, ha már pizzát rendelünk, akkor rámegyünk a feltétekben gazdagabb kiadásokra. Nem idén került be a pincér kínálatába, már decemberben is tudtunk rendelni a Lingi Pizza és Ételbár kínálatából. Mivel általában figyelek rá, hogy mit eszek, így a ha már lúd legyen kövér elv alapján, most egy Hungarikum pizza névre hallgató tésztacsodát választottam, általában ami magyaros, az nem zsír és szénhidrát szegény.

Esztétika,megjelenés: A doboz egészen pontosan megjeleníti a gondolataimat, amik a rendeléstől az átvételig szakadatlanul forognak a fejemben: pizza, pizza, pizza… Ez egyszerű és stílusos, még úgy is, hogy a Clooney -s doboz közelébe sem érhet. A lényeg továbbra is a dobozban van, amit nagy érdeklődéssel nyitok ki, mert ez bizony egy új tapasztalat lesz. Kinyitom és nagyon tetszik, amit látok. Nem egy vastag tésztás pizzáról van szó, viszont a feltétekkel ügyesen bűvészkedett a szakács. Ha már a feltéteknél tartok, akkor most egyszerűen felsorolom őket. Szalámi, kolbász, bacon, zöldpaprika, hagyma és természetesen sajt. A feltétek paradicsomos alapon pihennek, egyikből se került a tésztára, túl sok vagy túl kevés. A pizza szélei barnák, a sajt nem pirult rá, nálam ez a tökéletesen megsütött pizza kinézet, na de lássuk az ízét.

Pont:8/10

Ízvilág: A tésztával kezdem, méghozzá a széleknél, mert így tudhatjuk meg, hogy magát a tésztát, hogy is gondolják ők. A kinézet után, hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem erre számítottam. A tészta kellően levegős, nem sós, nem sótlan, remek íze van. Elindulok befelé, és valóban magyaros ízek tökéletes kombinációjával találkozok. Szerencsére a bacon nem túl zsíros, így nem tocsog a pizza teteje, de azért nem is fog megakadni a torkunkon. A szalámi nem telitalálat,a kolbász viszont finom, kellően paprikás ízzel kecsegtet. A hagyma adag nincs elnagyolva, nem próbálták a legolcsóbb alapanyaggal tuningolni a pizza súlyát. A zöldpaprika, elsőre nem tűnt erősnek, de mivel a magok is rajta vannak, így egy egy falatnál, azért megmutatja az igazi arcát, csípős ételeket nem kedvelők, inkább ne ezt a megoldást válasszák.

Pont:7/10

Mennyiség: Hopp, itt kicsit sikerült bakiznom, mert a mérőszalagom nem került elő. Ránézésre, és az íztől elfogultan azt mondanám, hogy 32 centis valóban a pizza, de ezt egyértelműen nem tudom kijelenteni. Ami biztos, hogy feltétekben nem szegény, viszont nem egy vastag tésztás, tehát a nagy étvágyúaknak megeshet, hogy nem elég. Én mondhatni, hogy kicsit jobb étvággyal rendelkezem, mint az átlag, viszont nekem elegendő volt egy evésre.

Pont:8/10

Kiszállítási idő: Korábban, már szemeztem az étteremmel, és akkor még 50 perc volt az átlagos kiszállítási időnél megadva. Ez időközben változott, méghozzá pozitív irányba, méghozzá, 26 – 39 percet ígérnek. Ehhez képest, nekem 23 perc alatt meghozták a pizzát, ami azért erősen átlagon felüli eredmény. Mások véleményeit olvasgatva, úgy látom, hogy nem csak én tapasztaltam ezt az elképesztő sebességet, volt akinek 25 perc alatt szállítottak. A szállítás gyors, a pizza nincs szétcsúszva és meleg is, ezt pontosan így kell csinálni.

Pont:10/10

Ár/érték: Hát az árral kezdem és utána írom le a gondolataimat ezzel kapcsolatban. Ez az ár 1280 forint, és nincs szó akcióról, ez náluk ennyibe kerül. A legdrágább 32 centi pizzájuk is csak 1490 forint, de az bizony már pármai sonkával van megbolondítva. Amiért ezt a példát felhoztam, az az, hogy lehet ezt kedvező áron is csinálni. A kedvező ár, általában nem jár ilyen minőséggel, de itt panaszkodni sincs okunk. Finom és nem drága, ilyenkor gondolnánk, hogy mivel így sokat el kell adniuk, hogy menjen a bolt, majd biztosan sokat kell rá várni, de ebben az esetben erről sem kell beszélnünk. Lehet kicsit már túlzok, de ez a vonal nekem nagyon bejön, de kinek ne jönne. A végeredmény nálam, az, hogy legközelebb, ha pizzát akarok enni, akkor bizony Tőlük fogom megrendelni, és szinte biztos vagyok benne, hogy akkor is hasonlóan fogok vélekedni a produktumról.

Pont:10/10