Select Page

Louis Prima Pizzéria – Mr Big pizza (32 cm)

Louis Prima Pizzéria – Mr Big pizza (32 cm)

Sajnos a többségnek nem a mai az utolsó munkanap a héten, hála a jó égnek még egy szombatot is át kell szenvedni valahogy. Ez semmit sem változtat a mi saját rutinunkon miszerint péntekre kötelező jelleggel érkeznie kell a pizzás postnak. Louis Prima Pizzéria már párszor szállított nekem pizzát az elmúlt pár évben, de valamiért sosem lett belőle post. A bakancslistámról ezt is kihúztam és elkezdtem csemegézni a végtelennek tűnő pizza-összeállítások között.

A 30 különböző variációt két méretben kérhetjük, 32-esben és 45-ösben. A kissé pornós elnevezéssel megáldott Mr Big lett a nyertes. A feltétekből nem tudom kisakkozni, hogy ugyan miről kapta ezt a csodálatos nevet. Paradicsomszósz, sajt, sonka, bacon, szalámi és paradicsomkarika, a leírás alapján, tényleg pasz. Nem tűnik egy agyonpakolt példánynak, de most ez tökéletesen megfelel, nem vágyom a nyögdécselésre. Egyéb beállításokat nem kérhetünk a pizzán, értem én itt a tészta vastagságára például.

Esztétikai megjelenés: Ismerősként köszön a fehér pizzás doboz, amin egy púpos és krumplilábú fickó fut két dobozzal a kezében. Felcsapva a fedelet megérkezik a tésztakorong is, ami nem éppen a legszabályosabb kör formát kapta, kicsit ovális lett szerencsétlen, de még mindig nem egy husáng szerű valami, hogy érthető legyen a Mr Big elnevezés. A szalámi karikákból sütés során kicsordogált némi zsiradék, ami egyik élesebb kanyarnál egyszerre csurgott le a pizza jobb oldalán. A legalsó feltét a sajt így a többit egészen tisztán megcsodálhatjuk. Féltenyéri sonkákon egy apró csík bacon pihen, egyértelműen az előbbi van túlerőben. A paradicsomkarikák szép szabályosak, egyik se szakadt szép, szép! Egész vastag szélet hajtogattak neki a konyhában. Az egészet sajnos alapból nem szeletelték fel, nekem ez örök rigolyám.

Pont: 7/10

Ízvilág: A tészta kellemes ropogós, viszont egészen sok liszt maradt az alján ami picit már zavaró falatozás közben. A szalámikarikák közepén pici zsírpocsolya még maradt, de a többség szerencsére kifojt a fent említett módon. Ezen átlépve ízre egészen jó, átlag felettinek érződik. A sonka és a bacon már nem mutat ilyen fényes képet, ezek íze alig észrevehető, utóbbitól vártam legalább egy enyhe sós hatást, de elmaradt. A paradicsom viszont kellemes és friss, igaz ha ráharapunk pár csepp lecseppenhet a szeletről, de pár jól elhelyezett szalvétával minden próbálkozást háríthatunk. A sajt jó ropogós lett, aki inkább a nyúlósabbakért van oda, az inkább kerülje. Sajnos itt sem éreztem meg azt a döngető ízérzést amit egy Mr Big-től elvárnának. Összességben egy átlagos pizza, mély nyomot nem hagyott bennem.

Pont: 6/10

Mennyiség: Mivel kissé elcseszett formát öntött inkább hagytam a centizést a francba, nem lenne túl fair a szinte szabályos kör alakú konkurenciával szemben. Mivel a sajt lekerült a pincébe alaposan átszámolhatjuk a feltéteket. Szalámiból nyolc karika jutott, paradicsomból már csak 6, sonkából 5 és végül bacon csíkból már csak 4 fedezhető fel. A tészta normál vastagságú, így legalább jobban tele tudjuk rakni magunkat, mint egy papírvékony olaszos verzióval. Egészen laktató, benyakalva úgy érzem ez egy bőséges négy órás adag, gond nélkül elegendő akár két szolidabb étvágyú embernek is ebédre.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: Az e-mail egészen pofás 40 percet rejt magában, de a valóság még ennél is jobb mivel csupán 36 percbe tartott míg megérkezett a futár. A térképen lemérve 900 méter a köztes távolság ami egészen soványnak mondható. Csúszás biztos nem volt a konyhán és nem is megmaradt, újramelegített pizzával van dolgom. A futár széles mosollyal érkezett és egy sor jókívánsággal búcsúzott, de ez nem tudom mennyire köszönhető a borravalónak. Legalább 3 éve üzemelnek és majdnem csúcsidőben ilyen jó időt futottak, becsülendő teljesítmény!

Pont: 8/10

Ár/érték: Kerek 1500 pénzek a Mr Big 32-es kiadása, ami már picit a drágább kategória lécét rezegteti nálam. Kicsit olyan Hummer-féle kompenzáló érzésem van, Mr Big ami nem is nagy durranás de azért árban ver pár jobb fogást. Lehet a maradék 29 verzió között jobbak is rejtőznek, mint például a mexicana amivel sokáig szemeztem. A második esélyt nem feltétlen pizzára szeretném ellőni, vannak itt hamburgerek is, lehet azok jobban muzsikálnak, bár nevében is az étterem egy pizzériának számít. Itt a környéken még erősen tesztelésre javallott a Pizza Manufaktura.

Pont: 6/10