Select Page

Magic Burger egy évvel később

Magic Burger egy évvel később

Egy évvel később, mivel tavaly május elején nyitottak meg új helyükön a kocsit hátrahagyva immár egy lakóépület aljában lévő üzlethelyiségben. Sokan kicsit talán temették az egészet, mivel egészen bátran a XI. kerület nem éppen legfrekventáltabb területére költöztek át. Erre remekül rácáfolt a Magic Burger csapata mikor ősszel bejelentették, a szekér olyan jól dübörög, hogy bizony bővíteni fogják az éttermet.

Novembertől nem kevesebb, mint 210 négyzetméteren várják az éhes vendégeket. Utolsó látogatásunk óta rengeteg újítást eszközöltek, a húspogácsát például már ízlésünk szerint kérhetjük rare-tól egészen well done-ig átsütve, pontosan 5 szintre osztva. Kialakítottak egy sarkot ahova a gyerkőcöket lehet lepattintani addig míg a kedves szülők falatoznak. Az étlap is több ponton bővült, sőt az egy évvel ezelőtti verzióval hasonlítva úgy tűnik mintha másik étteremben járnánk. Új fogások és új kiegészítő lehetőségek hada jelent meg.

A bővülésből adódóan több asztallal és jelentősen nagyobb legénységgel dolgoznak, a kezdeti 3 fő immár 12 főre bővült, ami egyértelműen gyorsabb és gördülékenyebb kiszolgálást jelent. A tavalyi nyitásnál tapasztalt kissé sterilség teljesen eltűnt, remekül belakták a helyet, rengeteg tábla és kép került a falakra. A kihelyezett TV-k segítségével folyamatosan látjuk, hogy éppen melyik sorszámnál tart a rendelésfeldolgozás, apróság mégis egyszerre nyugtatja az embert és nem kell a személyzetnek sem állandóan ordibálnia a számokat.

Esztétikai megjelenés: Az alapelmélet, hogy mindenki szépen maga rakja össze a burgereit továbbra is él. Munkanap révén nem a zabáljam magam halálra vezérelv irányított, de így is végül egy korrekt szendvics jött össze. Szezámos buciban dupla marhahúspogácsa, hozzá pedig bacon, Cheddar sajt, sült tojás és jalapeno paprika. Zöldségre annyira nem gyúrtam rá, hisz úgyis jár hozzá jégsaláta, paradicsom, csemegeuborka és lilahagyma, azaz ennyi bőven elég. Amikor megláttam rájöttem, hogy nem ártott volna nagyobb bucival kérnem mert ez egy igazi felhőkarcoló amit átharapni lehetetlen. A széthullás ellen egy méretes hurkapálcikával védekeznek, amit azért nem árt kihúzni, én speciál pillanatok alatt kiszúrnám vele a saját szemem. A burger jól kirakja a kirakatba magát, vaskos húspogácsa melyen lágyan csordogál le az olvadt sajt. Egy jól átsütött bacon csík keresztben, melynek végei mindkét irányba kilógnak, hibátlan. A paprika a hús alá, a szósz pedig fölé kerül. Nem igazán lehet betelni a látvánnyal, egy igazi dög.

Pont: 10/10

Ízvilág: A zsemle meglepően jól bírja a megpróbáltatásokat, félre ne értse valaki, nem száraz és kemény csak egyszerűen strapabíró és a szósztól sem ázik át túlságosan. A húspogácsa fűszerezése toplistás, a zöld fűszerdarabok valami zseniális élményt adnak a hús alapízéhez. A bacon ropogósra pirult és továbbra is vastag szeletekkel dolgoznak, nem papírvékony érezhetetlen példány az garantált. Ízre enyhén sós, semmi túlzás nincsen benne. A sajt ahogy ráolvadt a forró húspogácsára szemet gyönyörködtető látvány már önmagában is, de íz is hibátlannak bizonyul, enyhén fanyarkás. A jalapeno nem a legizmosabb példány amivel karrierem során találkoztam csíp nem vitás, de nem érzem úgy tőle magam, hogy a fejem nélkül kényelmesebb lenne. A tojás sült ezért nem kell tőle rettegni, hogy megindul a sárgájának folyása, ízre pedig meglepő módon, de szerintem illik az összképbe. A zöldséges front nem tartogat további extra meglepetést, frissek és rendben vannak, ennyi. Szánom bánom, hogy a köretről megfeledkeztem pedig oda még extra pokol szósz is nagyon kívánkozott volna, sebaj legközelebb pótlom.

Pont: 9/10


Mennyiség: A 200 gramm hús egy ekkora buciba már extrém méretnek is számít, kulturált elfogyasztása pedig extrém sportnak. Egy munkatárs hasonló összeállítást kért nagy buciba, ott teljesen más képet mutat, aztán mindenki eldönti saját maga melyik a kedvérevaló, képet betettem arról is. Másfél csíknyi bacon elegendő, de persze nem panaszkodnék ha kettőre kiegészülne, de ez apróság már csak talán. Zöldségből alapból egészen korrekt mennyiség kerül bele, több nem kéne semmiképpen sem mivel akkor eltakarná a húspogácsa és a sajt párosának szívdöglesztő látványát. 4-5 karika jalapeno biztosan van benne, ennyit sikerült megszámolnom fogyasztás közben legalább. Szószból pont elég, nem áztatja el a zsemlét és száraz sem marad. Összességében bőven elég ebédre, határozottan jól laktam vele, ha ehhez jönne a köret akkor bizony a kollégák csak valamelyik sarokban találnának rám szundi közepette. Bőséges négy órás adag ez a dupla húsos, normál bucis verzió.

Pont: 9/10

Ár/érték: A burger 1530 forint mindennel együtt, amiért egy kiváló minőségű produktumot kapunk. Kicsit bánom, hogy nem próbálkoztam az újdonságaikkal, mint például a Philly Cheese Steak Sandwich egy jó csípős szósszal borított körettel, na mindegy legalább van indok a következő postra és látogatásra. Egy év alatt remekül belakták a helyet, az alapterület bővítés pedig hatalmas előrelépés akárhogy is nézzük. A minőségből mit sem engedtek az egy (több) év alatt, de talán ez az egyik alapfeltétele annak, hogy az élmezőnyhöz tartozzanak. Akik az elején féltek tőle, hogy a költözés betesz a Magic Burger csillagának azok nagyot tévedtek, a környező irodákból kiáramló bányásztömeg ebédidőben mindig megtömi az üzletet, nem igazán van üresjárat. Sikerült magam felcukkolnom annyira, hogy még a nyáron megcsináljam Steak Sandwich vagy Chili-dog-os új postot, szóval lesz még folytatás. Továbbra is nyugodt szívvel ajánlom a MB-t és annyira valójában nincs is kint a világvégén.

Pont: 9/10

(ha nem tudnád merre van a Magic Burger, akkor KLIKK IDE és segítünk!)