Select Page

Magic Burger – Márton napi Libaburger

Magic Burger – Márton napi Libaburger

Tudomásom szerint, ha valakit elfelejtünk felköszönteni, de nyolc napon belül pótoljuk elmaradásunkat, akkor nincsen probléma. Mivel Márton nap holnap lesz pont egy hete, így szerintem még időben vagyok, hogy elszámoljak magammal. Magammal, mivel történetesen engem is így hívnak, de ennyi elég is a pofátlan önpromóból.

Egy hete már megírtam az idei év legjobb marketing húzását imádott multinktól, így tovább kellett ásnom, hogy meglegyen a kötelező liba dózis. Kapóra jött a Magic Burger által október közepén meghirdetett szezonális ajánlat, ami a Márton napi Libaburger nevet kapta és meglepő módon tele van liba alkatrésszel.

Libamellpogácsa, grillezett libamáj, házi lilakáposztalekvár és kakukkfüves szósz

Ezek az alap hozzávalói a szezonális burgernek, aminél lehetőségünk van 100 illetve 200 grammos húspogácsa közül választani, illetve igény szerint kérhetünk hozzá cheddar sajtot is. Kérdés nem férhet hozzá, hogy egy ilyen jeles alkalomból kifolyólag csakis a full extrás verzió jöhet számításba, azaz 200 grammos hússal és sajttal megvadítva.

Esztétikai megjelenés: Ritka pillanatok egyikét sikerült átélnem. Nem sűrűn fordul elő, hogy egy reklámfotó látványvilága visszaköszön a valóságban is, pedig ez itt rettentően közel áll hozzá. A staff tanácsára sima bucival kértem, ami olyan feszes, hogy fitness teremben lehetne mutogatni. Fentről lefelé haladva először a salátával találkozunk, mely két intenzív színben pompázik, lila és zöld. Utána jön a kakukkfüves szósz, ami extra fehérségével vakítja az éhes szemeket. Megszokott burger szószukat erre cseréltek, gyanítom a libához ez sokkal jobban harmonizál. Egy méretes paradicsomkarika lapul a szósz és a libamáj között. A liba húsa a többi szárnyaséhoz hasonlítva sötétebb árnyalatban úszik, amiből itt mondjuk, semmit nem látunk, mert eltakarja az aranysárga olvadt cheddar. A sort végül a lekvár zárja, ami kicsit átáztatta a buci alsó felét, talán ezt lehet egyedül felróni, de ezt egy vastagabb buci alsóval könnyen orvosolni lehet.

Pont: 10/10

Ízvilág: Aki első nekifutásra át tudja ezt harapni, az előtt meghajlok. Nekem jó pár irányzott harapás kellett, hogy mindenhez eljussak. A liba húsa tömörebb, mint a többi szárnyas húsa. A Magic húspogácsái mindig egy fokkal szaftosabbak, mint a legtöbb konkurensé, amit sikerült a libamellpogácsájuknál is elérni. Ennek köszönhetően a hús karakteres íze azonnal átjárja szánkat, amihez csatlakozik a sajt picit fanyar íze. A libamáj állaga tökéletes, ez is olvad akár a jégkrém. A szósz egy picit lehetne szerintem fűszeresebb, ennél többet is elbírna a burger nálam. A lekvártól bevallom féltem kicsit, több ízben futottam bele olyanba máshol, ami olyan édes volt, hogy azt hittem vattacukrot raktak az ételbe. Szerencsére ez kicsit sem lett édes és így tökéletesen passzol a húspogácsához. A hagyma nem érződik ki belőle túlságosan, az most a másodhegedűs szerepet kapta a csapatban. Az egész burger összhangban van, úgy ahogy kell.

Pont: 9/10


Mennyiség: A 200 grammos pogácsa önmagában nem lenne brutálisan sok. Ehhez viszont nem kevés egyéb feltét társul, melyekkel kiegészülve igazán meg tudja ültetni a delikvenst a Márton napi Libaburger. Egy átlagos ebédre szerintem a kisebb testvér, 100 grammos húspogácsával is elegendő kell legyen, de körettel megtoldva már tuti nem lehet probléma. Elsőre talán kevés a 10 deka, de ennyi kiegészítővel az is laktató kell legyen, tényleg. Sajtból és májból is kapunk bőven, amihez a nem kevés saláta is társul. A lekvár egy nem túl vastag rétegként lapul meg a hús alatt, nekem ennyi bőven elég, nem rajongom érte, ha ujjnyi vastagon kerül egy burgerbe. Méretéből adódóan készüljünk arra, hogy jó pár szalvétát fel fogunk használni. A burger órára lefordítva nálam egy bő négy órát simán elér, pedig köretet se kértem hozzá.

Pont: 9/10

Ár/érték: A liba alkatrészeket nem éppen a filléres boltokban osztogatják, ez kifejezetten igaz a májra. Az alap verzió 100 grammos pogácsával és sajt nélkül 1500 forintot jelent. A tesztmodell ára, dupla adag hússal és chedarral 2300 forint. Lehet kicsit hüledezni, de például a McDonald’s magyaros hetein belül kínált lúdfing szendvics 1090 volt, amiből persze kijön kettő, de meg sem közelíti azt az élményt, amit ez nyújt. Ezt a szezonális ajánlatot még november végig van lehetőség kipróbálni, így jóformán még két hétig élvezhetjük a libás ízorgiát. Kíváncsian várom, hogy lesz-e karácsonyi menü a Magicben, ha igen minden bizonnyal rárepülök majd.

Pont: 9/10

(ha nem tudnád merre van a Magic Burger, akkor KLIKK IDE és segítünk!)