Select Page

Magic Burger – Mexican Magic vol. 2

Szerző: | 2016. Már. 28. | Burger

Egyre jobban terjed minden street food helyen a havi/szezonális ajánlat, ami egy vadabb, egyedibb ajánlatot rejt magában legtöbbször. Majdnem pontosan egy évvel ezelőtt voltam a legendás Magic Burgernél, amikor Mexican Magic fantázianéven futó összeállításukat kóstoltam. Egy évvel később ismét megjelent a név, de a receptúra egészen átalakult.

Nem mondanám, hogy az alapmodell továbbfejlesztett változatáról lenne szó, ez az alapoktól kezdve egészen más, de mégis rányomható a mexikói jelző. Ismét egy töltött húspogácsa nyújtja a burger lelkét, ahogy azt például tavaly év végi libás ajánlatuknál is tettek, ami valami brutálisan jóra sikerült. Egyetlen méret érhető most el, nincsen lehetőségünk eltérő húspogácsa mérettel rendelni a Mexicant.

Mexican Magic vol. 2 – chorizoval és korianderes sajttal töltött 100% magyar angus marhahús, zöld chilis avokádókrém, füstölt paprikás szósz, ropogós sülthagyma, friss paradicsom és madársaláta

A húspogácsa 150 grammos, ez ebben az ajánlatban fix, nem lehet ettől eltérő mennyiséget rendelni. A bucija egy natúr, hagyományos verzió, amire semmi csicsa nem került, bár egy jó szalmakalap biztos vicces lenne rajta. Köretnek tavaszi napfényt rendeltem mellé, valahogy úgy éreztem ezzel így kell szembenéznem, minden kiegészítő nélkül.

minimál IKEA feladat

minimál IKEA feladat

Hatásvadász, látványos megoldás, hogy nincsen teljesen összeszerelve a burger, a fedelét nekünk kell rátenni. Spirálszerűen nyomták rá a szószt, amit, ha sokáig pörgetnék, talán el is tudna szédíteni, de nem kísérleteztem inkább, nem volt tervben, hogy alkohol nélkül lefordulok a székről.  A maradék látványosabb kétségtelen, a fehéres árnyalatban dolgozó szósz vastagon meg van hintve pirított hagymával. A húspogácsa megbújik kicsit, viszont a madársaláta dupla lendülettel van jelen alatta. A kettő között a paradicsomkarikák figyelnek, rendesen fedezékbe bújva.

összeszerelve

összeszerelve

Összeszerelve kétségtelenül látványosabb, de akiket a belső mozgat igazán, azok jobb, ha félbeszelik, mert akkor látszik meg a töltelék a húsban, ami egészen gyönyörű látványt nyújt. A chorizo a pirosat, míg a sajt a halványsárga árnyalatot dobja az angus sötét árnyalata közé. Mind a töltelék, illetve a szószok is kellően sűrűek, így nem folynak ki a burgerből, pedig elsőre eléggé gitáros élménynek ígérkezik.

felezve

felezve

A buci ízre, enyhén vajasabb, könnyen emészthető példány, aminek állaga szinte hibátlan. A szószok közül az avokádó érzi, hogy meddig mehet, és csak enyhén csipked bele szánkba, nem akar egyből napalm-szerű tűzviharral onnan mindent kiégetni, főleg az ízeket. A paprikás barátja, szintén lágyan adja a tőle elvártat, testvériesen osztják fel egymás között a teret. A hagyma többnyire ropogós, de azok a darabok, amik nagy felülettel érintkeznek a szósszal, azért visszapuhulnak. A paradicsom lédús és bizony ez okozza legcsepegősebb pillanatokat, nem pedig a többi hozzávaló.

száraznak, nem nevezhető

A húspogácsa átsült, sőt van egy masszívabb tartása is, ami vélhetően a töltelék miatt szükségeltetik. Az angus így is kifejezetten szaftos és ízletes, de a jóság akkor ér szánkba, amikor kifakad a töltelék és aktivizálja magát. A chorizo egyszerre robbant szánkba paprikás és füstös ízeket, amit a sajt egy picit talán próbál csillapítani, de nem bír a túlerővel szemben. A sort a madársaláta fejezi be, ami csak a kötelező zöldség/saláta elemet jelenti a burgerben, ízre meghúzódik és inkább csak látványelemként szolgál, amivel személy szerint semmi bajom most.

Tény, nem a legolcsóbb burger jelenleg a fővárosban. Viszont ilyen kvalitású feltétekért fizetni kell, és ezen kár hüledezni. A Mexican Magic 2600 forintot jelent. Adagra tökéletesen elég, ízre zseniális, szóval egyszer tényleg megéri kipróbálni, amíg van rá lehetőség.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték