Select Page

Magic Burger – Mexican Magic

Magic Burger – Mexican Magic

Hola a todos en México – akár ez a felirat is elférne jelenleg a Magic Burger bejárata előtt. Novemberi libás burgerük után, ismét egy (ami valójában több) szezonális összeállítással rukkoltak elő, melynek alapjait a mexikói konyhából csempészték ki. Egy jó hete indult az egész, a Mexican Magic burgerrel, de azóta van hot-dog és veggie burger kiadás is, szintén mexikói jelzővel szerelve.

Mexican Magic – 200 gramm adobo marhahúspogácsa, chilis gouda sajt, marinált paprika, lime-os joghurtos guacamole, jalapenos fokhagymás szósz és feketebab püré

A hús kérhető kisebb kiszerelésben is, akkor 100 grammot nyom, de mivel kellően ki voltam éhezve ezért gondolkodás nélkül a nagyobbikat céloztam meg. A mexikói kérdést alaposan kivesézték, és szerencsére nem csak annyival próbálták kiszúrni a szemünket, hogy tesznek bele valami csípőset és kukoricát, mint más egyéb helyeken. A már említett veggie annyiban tér el, hogy a marhahús helyébe feketebab pogácsát ültetnek, és sajt nem jár.

Esztétikai megjelenés: Számomra kisebb újdonság itt, hogy a burger nincsen teljesen befejezve, a fedele és az ahhoz társított gigantikus saláta átdöfve az oldalsó szekció mellett érkezik a’ la, natúr. Szószból nem lesz hiány az egészen biztos. Összeszerelés után egyedül, amibe bele lehetne talán kötni a mega-hatalmas saláta, ami kicsit így megborítja a rutint és ez a burger inkább fentről karcsúsodik lefele. A húspogácsa jó vaskos, amit szorosan átölel az olvadt gouda sajt. A feketebab pürét a buci felső részére kenik, amit meg se látunk, hacsak nem kezdjük el marcangolni kicsit a salátát. A buci natúr, semmi szezámmag nincsen rajta, kopasz és feszes felülete.

Pont: 8/10

Ízvilág: Első fázis nem más, mint nyúl módjára gyorsan körbedaráljuk a salátát, hogy olyan átmérővel rendelkezzen akár maga a burger. A sok szósznak hála, ez a burger sziklaszilárd szorítást igényel, mert bizony hajlamos egy apróbb figyelmetlenségnél is már szétcsúszni. Ízre a hús, egészen más, mint az alap Magices marhapogácsák. Szaftossága maradt viszont, ha összenyomjuk, bizony kitör a húsból a szaftpatak. Az általuk használt zöldfűszer teljesen mellőzve lett, helyette egy minimális pikáns keveréket kapott. Állagra laza, omlós és tényleg olvad falatozás közben a szánkban. A sajt íze enyhén édeskés, egészen más élményt nyújt, mint egy átlagos, ám divatos cheddar sajt. A két szósz egészen ügyesen harmonizál egymással. Együttesen hoznak egy közepesen csípős összképet, ami valahogy pont nem akarja elnyomni például a húsnak vagy éppen a sajtnak az ízét.

Pont: 9/10


Mennyiség: A 200 grammos pogácsa azért az átlag felett van, igaz azért nem olyan tekintélyt parancsoló, hogy csak suttogni merjek közelében. Szószból bőség van, annyira, hogy bizony egy félerdőnyi szalvétát is elpusztíthatunk fogyasztása közben. Sajt piócaként tapad a húsra, nem hagy szabadon egy négyzetmilliméternyi helyet se, hogy legalább lássuk a színét, a szemét! A saláta levelet továbbra is sokallom bele, nem kis kihívás elé állítja a vendéget, vagy belerakja, és kicsit csúszkál vagy méretre rágja előtte. A buci szokásos, nincsen kicsit sem eltúlozva a töltelék mennyiségével szemben, arányos. Összességében köret nélkül eléggé jól laktam vele, nem érzem, hogy szétrobbannék, de hosszú órákig el leszek ezzel.

Pont: 9/10

Ár/érték: Az egyedi dolgokat vastagabbon mérik és ez így törvényszerű. Egyedibb hozzávalók, amik rendre nem éppen jelentik azt, hogy olcsóbban lehet beszerezni. A hús érezhetően más, és bevallom nekem ez a kevesebb fűszerezés be is jön ezzel együtt. A csípősség mértékét nem tudom meddig kísérletezték, de az én skálámhoz ez pont ideális, érzem, hogy ott van, de hagyja a többieket is élni. A fullos Mexican Magic 2800 forintot jelent. Kisebbik hússal szerelt testvérét 600 forinttal mérik olcsóbban. A hot-dog még csábító, ki tudja beesek-e az akció végéig. Az újítás és fejlesztés mindenképpen kell, bízom benne, hogy nem ez volt az utolsó ilyen időszakos akció, amivel találkozhattunk. tio adiós! (apropó, a Mexican MagiX nem lett volna hatásvadászóbb névválasztás?)

Pont: 8/10