Select Page

Magic Burger – Óriás hot-dog

Magic Burger – Óriás hot-dog

Az idei majális sok mindenről emlékezetes maradhatott, de a burger imádók körein belül eme jeles dátum egybeforr a Magic Burger 11. kerületi megnyitójával. Anno erről véstünk egy terjedelmes postot, aki csillapíthatatlan vágyat érez, az nyugodtan olvassa el. A négy hónap leforgása alatt olyan szinten “celeb burger”-es lett, hogy minden második portálon találni róla egy cikket. Az esetek döntő többségében egyértelműen burgerről írnak, így gondoltam most kicsit megnézzük mit tudnak hot-dog vonalon, a keddi vegyes post meghozta a kedvem hozzá.

Betoppanva látszik, hogy már belakták a helyet és a nyitásnál tapasztalt szolid sterilség immár csupán a múlté, a legénység is bővült, így már zsírozottabban pörögnek a folyamatok. Megemlítendő, hogy üzemel már a sörcsap is, igaz mikor épp ott voltam volt egy kis üzemzavar, de ez senkit ne tántorítson el. A burgerhez hasonlóan, a hot-dog-ot is kedvünkre állíthatjuk össze, így ha valamit elbaltázunk az ízek összehangolásánál csupán magunkat okolhatjuk. Óriás hot-dog csípős kolbásszal az alapja, melyre kértem még bacont, Cheddar sajtot, pirított hagymát és gombát. Minden esetben alapból jár bele jégsaláta és paradicsom, szószok közül pedig ketchup és mustár.

Szintúgy, mint a burgereknél ez is szemünk előtt készül és mikor megláttam mekkora kolbász kerül bele egyből a jó öreg Rocco bácsira gondoltam, hogy ebbe bizony még ő is alaposan belepirulna. A többit se aprózták el, a kifli az előzőhöz hasonló benyomást ébresztett bennem, szóval komoly küzdelem lesz úgy várható.

Esztétikai megjelenés: Ha nem a Mátyás Király téri krónikákon edzeném idegeim nap, mint nap akkor bizony megijednék tőle olyan hatalmas. A standard menzás tálca pont megvan széltében, centikről inkább nem is fantáziálok, akárhogy nézem ez bazinagy. Két hurkapálcával döfték keresztül, így nem gurul el egyik irányba sem, stabil marad. Muszáj voltam félbe vágni, csúfos balesetet ezzel megelőzvén, aki ezt megeszi enélkül úgy, hogy nem esik rá egy aprócska alkotóelem se, azelőtt alaposan megemelem a kalapom. A kolbász utolsó pár centije kilóg a kifliből, így van lehetőségünk megcsodálni, a többit tökéletesen elfedi a hegyomlásnyi feltét. A hagyma és a gomba jó alaposan átpirult, egészen sötét árnyalatban pompáznak rajta. A paradicsomkockák kerültek rá utoljára, így kicsit olyan mint valamiféle tarajos kígyó. Egy kóbor kép a Jucy Lucy burgerről is bekerült ha már itt voltam..:)

Pont: 9/10

Ízvilág: A kolbi kilógó végét leharaptam, így tisztán lehet elemezni. Minőségre tökéletes, mócsingoknak nyoma sincs, viszont ízre nekem ez nem igazán volt csípős, ennél sokkal pikánsabb élményt vártam tőle. Állagra harapásnál remekül ropog, ez is tökéletesen rendben van. A legtutibb élményt mégis a Cheddar és a bacon okozza, ezek ketten remek párost alkotnak, a sajt kissé fanyar íze, a finoman sós baconnel remekül harmonizál. A hagyma sajna itt sem az igazi szárított/pirított verzió, ízre olyan mint a karamellizált hagyma. A gombával kicsit melléfogtam, nem illik össze a többi feltéttel, de ezt magamnak köszönhetem, magával a gombával amúgy minden rendben. A kifli masszív, nem szakad át, nem mállik, így stabilan tudjuk végig fogni fogyasztás közben. A ketchup és mustár páros teljesen jól vizsgázik, lehet egyedi szószukkal kellett volna kérnem, de ezt bebambultam. Egyetlen hibának a csípősség hiányát tudom felróni, kicsit bánom így, hogy nem kértem jalapenot rá.

Pont: 8/10

Mennyiség: A látvány után csak azon gondolkoztam, hogy megbírom-e majd enni az egészet. Félbevágva két főre is tökéletesen megfelel, nem lesznek robbanásig tele tőle, de éhség sem marad utána. Egy emberre vetítve brutál, én személy szerint alaposan beleizzadtam mire sikerült az utolsó falatig lenyomni, ami után hosszú órákon át a nyakamba akasztottam az üzemen kívül táblát. Másodjára már bölcsebben, kevesebb feltéttel kérném, így nagyon durva adag lett belőle, lazán kidöntött legalább 6 órára. Minden feltétből egyenletesen sok került rá, nem hiányzott semmi róla. Aki ilyenre ácsingózik, az előtte ne egyen két napig legalább, csak úgy beszúrni egy átlag hétköznapba egy ilyet gyilkos tud lenni.

Pont: 10/10

Ár/érték: Sajnos nem IKEA-s hot-dog áron mérik, igaz be is alázza azt erősen, de talán nem is szabad őket egy kategóriába venni. Az alap csípős óriás hot-dog 1300 forint, amire rájön még a feltétek után a felár. A bacon ami továbbra is zseniális 200, a Cheddar 360, a hagyma 200 és végül a gomba is 200 forinttal emeli a végösszeget ami így 2260. Nem számít olcsónak akárhogy nézem, de ha netán két főre vesszük máris barátibbá válik az egész. A Magic Burger nem csak burgerekkel tud lenyűgözőt alkotni, ugyanez elmondható a hot-dog vonalról is. Ha jól láttam megjelent egy steak sandwich opció is az étlapon, kitudja lehet idén még betérek egy tesztelésre. A sok burgerező után

Pont: 7/10