Select Page

Magic Burger – szürke marha és lazac burger megapost

Magic Burger – szürke marha és lazac burger megapost

Jelentős mérföldkőhöz ért a Magic Burger csapata, a óbudai büfékocsit hátrahagyva átköltöztek Újbudára immár egy étterembe. Mindössze 4 napig pihent a sütőlap a nagyközönség előtt, ennyi idő alatt átköltöztek és újra kinyitottak. Egy étteremben sokkal több vendéget lehet kiszolgálni, sokkal magasabb színvonalon. A város egyik feléről átköltözni a másikba, egészen bátor húzás, talán csak az igazán fanatikus vásárlók követik a Magic Burgert. (merra-arra videó Klikk!)

Egy viszonylag újépítésű lakóház aljában találni az éttermet, melynél az első plusz pontot a terasz bútorok megléte jelenti, így akár a ragyogó napsütésben is falatozhatunk, igaz ez a régi helyre is igaz volt. Bent fiatalos, modern megjelenés fogad, kicsit még steril, de idővel biztos sokat javul a helyzet, elmondásuk szerint élni nincsen idejük, így ez megbocsátható.  Közvetlen szemünk előtt készül el a hamburger, látjuk a hússütéstől kezdve az összes fázist, ez igazán fel tudja csigázni a fantáziánkat.

Az étlapon megjelentek újdonságok, melyek közül mi most két fogást teszteltünk, az egyik egy lazacpogácsával szerelt hamburger, a másik pedig szürke marhahúsból készül. A burgerek mellé rendelhetünk köretként házi hasábburgonyát és hagymakarikákat is. A összetevők terén is van némi változás, nem nyers uborkával dolgoznak, csemege savanyú uborka kerül már a bucik belsejébe. A kínálatból kikerült a gyros, de mint megtudtuk, nem is volt a kedvencük a gép, ami melegebb nyári napokon 60 fokra fűtötte fel a lakókocsit. Az újdonságoknak még mindig nincs vége, szósz téren is történt változás. A megszokott ketchup, mustár, majonéz hármast felváltotta a házi szószuk, neve még nem volt mikor ott jártunk, de legyen csak Magic szósz. Ital téren is bővült a kínálat, különlegesnél különlegesebb üdítők közül válogathatunk, és a jövőben még házi sörökkel is bővülni fog a kínálat, a tervek szerint.

Esztétikai megjelenés: A szürke marhahús mellé én kértem a választható feltétek közül bacont és füstölt sajtot. Az utóbbi a hússal együtt pihen a sütőlapon így azonnal ráolvad és kicsit eltakarja a kíváncsi szemek elől a husikát. A bacon egész vastag szeletből van, ennek oka, hogy nem bolti hajszálvékony szeleteltekkel dolgoznak, hanem a hentesnél külön ilyen vastagságú szeleteket kérnek, látványra hibátlan. Immár a ketchup-majonéz-mustár triótól el kell búcsúznunk, saját hamburgerszószt használnak, melynek receptjét gondolom hétpecsétes titokként kezelik. A zöldségek alapból amik szériafelszereltségként járnak a saláta, paradicsom és uborka hármasa. A buci nem gigaóriás, nem fedi el a feltéteket, gond nélkül belelátunk a burgerbe, egy pár pillanatot ez is tölt a sütőlapon így finoman megpirul. Köretként házburgonyát kértem, ami olajban sül ki, színre aranybarna és láthatóan sóval hintett. Egészét tekintve igen pofás hamburger, idővel pár finomítás szerintem biztos lesz a krumpli tálalását illetően, egyedül talán ebbe tudnék belekötni.

Pont: 9/10

rAtaTuoIlle:

A Magic Burgerben készült hambik közül még csak az óriás kiadásokhoz volt szerencsém, de most méretben a normálnál maradtam. Az újdonságok közül nekem jutott a megtiszteltetés, hogy a lazacos burgert elsőként kóstoljam. A rajtunk kívül megjelenők körében nem keltette kellőképpen az érdeklődést ez a változat, de mivel halas húspogácsával még eddig nem találkoztam, így úgy éreztem, hogy hiba lenne kihagynom. A sütőlap mellett is volt lehetőségünk lőni pár képet, amiket ha megnéztek, jól látható a különbség a halból és a szürke marhából készült husi között. A halas világosabb, inkább halvány rózsaszín, és némi zöld fűszer miatt vannak benne zöld pöttyök. Sütés közben szépen kifehéredett, és a ráhelyezett cheddar sajttal igencsak íncsiklandozó kombót képzett. A hambi durván össze van rakva, a fapálca nélkül is úgy érzem egyben maradna, bár a rengeteg bele került összetevő azért nem veszik el a buciban.  A zöldségeket is közelről szemügyre vettem, frissek, és látszik rajtuk, hogy ropogni fognak, ahogyan kell. A saját készítésű szósz kicsit a kevés pirospaprikával megáldott körözöttre emlékeztet, mindenesetre elég gusztusosan mutat a jégsalátán. A hasábburgonya igazi házi, a tálalás téren maximum csak valami egyedi tálca papírral tudnának javítani.

Pont: 9/10

Ízvilág: A köret egészen más, mint az eddigi burgonyák melyet hamburger mellé tálaltak, olyan nagymama által készített retro érzést vált ki belőlem hirtelenjében. A hús duó ízre igazi remekmű, tökéletesen fűszerezett húspogácsa melyhez a bacon lágy sós íze csak rádob egy lapáttal, szóval kötelezően mindenbe a bacont! A szószt ízre nehezen tudom kiemelni, úgy mindenen érezni, ehhez lehet más körülmények szükségesek, például Lex Luthor egyik laborja tuti tudna segíteni. A zsemlétől kicsit féltem, nehogy édes legyen, de nincsen róla szó egy korrekt buci, de ízre olyan nagy extrát nem rejteget magában, ha erre vágyunk tudunk például hagymás bucit is kérni. A sajt ahogy keveredik a hússal átveszi annak ízét, így valójában húsos-füstös íze van. A zöldségek közül az uborka érdekesebb, ilyen felállásban nem sok burgernél van jelen, szerintem jobb mint a kigyóubroka karikák. A kaja mellé én toltam egy kolát, ami kicsit másabb mint a tömeg üdítő gyárak által forgalmazott, ebben van gyógynövény és sokminden csoda, ajánlott kipróbálni.

Pont: 8/10

rAtaTuoIlle:

Egyértelmű, hogy a lazacos hamburger esetében a leginkább domináns íz a halé lesz, ez nem is volt másképp. Elsőre némi félelemmel, és a korábbiak alapján bizalommal haraptam a burgerbe, és szerencsére nem is lett negatív a benyomásom. A húspogácsa igen ízletes, erőteljes hal íz mellé egy remek fűszerezést sikerült összehozni. A lazac ízét remekül kiegészíti a cheddar sajt szintén erőteljes és jellegzetes íze. A zöldségek tényleg ropogósak, ízletesek, a pirított lila hagyma pedig ad némi édes ízt, amit mint már olvashattátok a buci nem dob a közösbe. Az új házi szósz ízét nem igazán véltem felfedezni, bár szerintem nem is nagyon hiányzott már semmi. Véleményem szerint ennél a hambinál nincs is szükség arra, hogy emiatt külön ízt fedezzek fel, megfelelően szaftossá teszi az egészet, és így végül egy nagyon ízletes és különleges hamburger a végeredmény.

Pont: 9/10

Mennyiség: Én a legkisebb alap burgert nyomtam, amihez 10 dkg húspogi dukál, úgy gondoltam, hogy ez pikk-pakk lecsúszik és utána még valami kis desszert, na tévedtem egy nagyot, mivel a krumplival elfogyasztva egészen tele lettem. Arányait tekintve igazán jól meghegesztett ételről beszélhetünk, 10 dkg húshoz ugyanilyen súlyú buci jár, tehát minden klappol. A bacon szelet külön piros pont, mivel ilyen vastag szelettel tényleg nagyon ritkán lehet találkozni. A salátából egy fél csipettel talán kevesebb is elég lenne, de ízlések és pofonok. A krumpli adagra bőséges talán még sok is, de ez kellett a telített érzéshez. Az egészet lenyomva úgy érzem egy baráti négy órára lefoglalja az erőgyárat, de nagyétkűeknek ott van az óriás hamburger.

Pont: 8/10

rAtaTuoIlle:

A nem óriás kiadás, maximum kerületre nem óriás, ha a centit mellé tennénk, akkor azért nem lenne okunk panaszra. A kisebb buci előnye, hogy nem kell ügyeskednünk, hogy minden falathoz jusson az összetevőkből, valahogy ha csak esszük, akkor is fog jutni mindenhova mindenből. A húspogácsa és a buci mérete valóban klappol, de kollegával ellentétben, nekem a zöldség mennyiséggel sincsen problémám. A hambiba bizony kell a zöldgség, ha csak hús szósz és buci lenne, nem tudna ilyen összetett és remek ízt eredményezni. A szósz mennyiségét is eltalálták, ha ízben nem is mutatott sokat, arra elegendő volt, hogy ne érezzem száraznak a hambit. A házi hasábburgonya tipikusan olyan, mint a szotyi. Az ember addig eszi, amig van, és ha már tele is van vele, még mindig enne belőle. A végeredmény részemről az, hogy egy normál méretű hambi és egy kis adag burgonya, elegendő ahhoz, hogy a jóllakottság érzése aranyozza be a napom további részét.

Pont: 8/10

Ár/érték: Személy szerint meglepődtem mikor a blokkot nézegettem, mostanában egy ilyen minőségű burgerért minimum kifizettem 1800-2300 Forint közötti összegeket, itt most ez 1550-ban állt meg, ami akárhogy is nézem szerintem az olcsóbb kategória fele sorolja az éttermet. Aki a büfékocsinál már szerelembe esett egyszer annak kötelező kilátogatnia az új étteremhez is, a minőség semmit nem esett, az újításokat pedig tesztelni kell mindig. Úgy érzem nem az egyetlen alkalom a mostani, hogy itt megfordulok, melóhelyem közelsége vészesen csábító késztetésként fog minden nap csalogatni. Azok akik kicsit távolabb laknak, tervezzenek egy túrát, nem hiszem, hogy csalódás lenne belőle.

Pont: 9/10]