Select Page

Manga Cowboy – Eh? 15 dkg-os marha burger

Manga Cowboy – Eh? 15 dkg-os marha burger

Ahogy már hétfőn olvashattátok Gasztrobetyár irományában, nyakunkba vettük a várost a múlt hétvégén, és a Ráday utcában kötöttünk ki a Manga Cowboy nevezetű egységben. Ahogyan mindig, mielőtt közös portyázásra indultunk, megnéztük pár hely honlapját, és a hétvégi nyertes ez a széles hamburger kínálatot felvonultató étterem lett. A honlapon található hamburger összerakós játék, szerintem se túl hasznos, max ha úgy érkezünk, hogy a malacperselyünket törjük fel a vacsoránkért, mert az összeállított hamburger áráról körülbelül tájékoztat.

Mivel valakinek az általuk kínált kombinációk egyikét is kellett tesztelni, feláldoztam magam és a Eh? 15 dkg-os marha burgert választottam, de nem a neve alapján, mert az bizony nem túl beszédes. Az összetevők a következők. Szezámmagos a buci, benne pedig, a csodálatos 15 dekás marhahús pogácsa, Cheddar sajt, pirított gomba, bacon és bbq szósz. Az összeállítás papíron igazán kedvemre való, de lássuk mit is kapunk a valóságban.

Esztétika,megjelenés: Ahogy látjátok, nem cicomázzák túl a tálalást, nem túlzsúfolt a tányér, minden a helyén van. A hamburger nem csak magányosan érkezik, a tányéron találunk még egy adag hasábburgonyát, és egy kis tálka káposztasaláta. A krumpli vastag hasábokban van, igazán jól mutat, ránézésre, nem a megszokott paprikás steak fűszerrel van megbolondítva. A káposztasaláta borsos szósszal megszínezve  kis fekete tálban került a tányérra, ez a kontraszt így utólag nagyon nagyon bejön. Na de itt az ideje szót ejtenem a legfontosabb elemről, a tányér Berényi Mikijéről, a hamburgerről.  A legcsábítóbb az egészben, hogy a húspogácsa nagyjából olyan vastag, mint a fél buci, és látszik rajta, hogy igazán szaftos darab. A rajta helyet foglaló sajtszelet, olyan mintha rám bízták volna, hogy vágjak magamnak egy szelttel bele, ez sem egy tipikus történet. Amit még látunk, az alul sali, felül paradicsom, a sajt alatt a piritott gomba, és felül egy igen húsos bacon szelet.

Pont:9/10

Ízvilág: Beleharapni ebbe sem egyszerű, de ezt a dolgot lassan úgy könyvelem magamban, hogy egy jó hambiba való beleharapáshoz bizony nincs elég nagy szám. A hambi közepébe szúrt fa pálcika segít, hogy ne csússzon szét a kaja az első harapásnál, de azért figyeljetek, ne legyetek olyan mohók mint én, mert az alsó vége bizony szúr.  A hús nem csak ránézésre szaftos, hanem az első harapás után ez be is bizonyosodik, és az is, hogy nem csak szaftos, de igen csak ízletes is. A paradicsom és a sali megadja azt, amit a zöldségek hozzá tudnak dobni az ízvilághoz, és a minőségük szintén elsőosztályú. A bbq szósz édeskés, én mindig meglepődök, hogy mennyire szeretem. Ami még egy jó fogás, az az, hogy a buci belső oldalai bizony meg vannak pirítva, így az nem tudja beszívni a szószt, és kellemesen ropogós is.

Pont:9/10

Mennyiség: A hamburger önmagában is elegendő lenne egy evésre, de a mellé kínált burgonyával és káposztasalátával kiegészítve bizony egy emberes adag jön ki. Mindannyian szeretünk, úgy felállni az éttermi asztaltól, hogy jóllaktunk, és az a véleményem,hogy ezt a Manga Cowboy vezetői is tudják.  A krumpli és a saláta külön nem tűnik soknak, de ahogyan a hamburgerbe harapások közepette falatozgatja ezeket az ember, úgy hipp-hopp megtelik a bendő. Végeredményben azt mondanám, hogy éhesen azért esszük meg az egészet, mert jól akarunk lakni, ha időközben jóllaknánk akkor meg azért, mert ebből vétek lenne a tányéron hagyni egy falatot is.

Pont:9/10

Ár/érték: Az az igazság, hogy bármennyire is finom ez a burger, mégis csak egy hamburger. Az alapanyagok 100% -ig biztos vagyok benne, hogy első osztályúak, és a hely is bizony egy igen igényesen kialakított étterem, egy éttermekről híres utcában. Ha az első mondatom második felét is figyelembe vesszük, akkor azt  mondhatom, hogy ezért a burgerért nem sok a 2190 forint, de azért még mindig ott van, hogy ez  egy hamburger. Az árban benne van, hogy a Rádayn eszünk, amit azért hébe-hóba azt mondom meg kell tennie az átlagembernek is , és ha úgy döntünk, hogy jó burgert akarunk, és a költségvetésbe is belefér, akkor hajrá hajrá, csalódás biztos nem lesz a vége.

Pont:6/10