Select Page

Manga Cowboy – Eredeti Cézár saláta, csirkemell

Manga Cowboy – Eredeti Cézár saláta, csirkemell

A tegnapi pizza után úgy döntöttem, hogy itt az ideje, hogy visszavegyek a kalória bevitelből, és bővítsem a “portfóliónk” leggyengébb részét. A kategória bizony a saláta, amit mivel kettőnk közül inkább én mozgok a zöldség vonalon, így nekem kell inkább pátyolgatnom. Zöldség ide, zöldség oda, azért figyelek, hogy mindig kerüljön a kecskekajába egy kis hús is, a fehérje bizony fontos.

Nem is olyan régen, mikor valami prémium hamburgerre vágytunk, betértünk a Ráday utcába, és ott is a sok remek hely közül a Manga Cowboy -t választottuk. Annak oka, hogy saláta evés után merengek itt a hamburgerben gazdag múlton, az az, hogy már akkor kinéztem, az eredeti Cézár salátát az étlapjukról, és az az idő is eljött, hogy kipróbáljam. Muszáj megosztanom Veletek azt is, hogy bizony ez a Caesar nem az akire először gondolnánk, hanem Caesar Cardini, egy mexikói szakács és salátakreátor, aki kitalálta ezeket a frankó kis kockákat bele.

Esztétika,megjelenés: Szép nagyméretű fehér, mély tányérba kaptam a salátát, ami elsőre nem tűnt egy óriás adagnak, de ellenben igencsak megindította a nyálelválasztásomat. Az eredeti Cézár saláta bizony nem egy nagyon összetett kreálmány, így valószínűleg az egyszerűsége miatt ilyen népszerű. Az összetevőkből a legnagyobb részben a saláta vállal szerepet, ami a megszokottól eltérően nagyon szép sötétzöld fajta. A saláta mellett számos pirított kenyérkocka leledzik a tányérban, ezek azok, amik miatt külön nevet kapott a saláta. Az alap ami még a salihoz tartozik, az a dresszing, a koktélparadicsom és a csírák, már a díszítés részét képezik. A választható húsféleségek közül a standard csirkemellnél maradtam, ez nagyobbacska kockákra vágva, aranybarnára pirítva helyezték a salátalevelekre.

Pont: 9/10

Ízvilág: Az ízek, csakúgy, mint a hamburgerek terén itt is a helyükön vannak. A salátalevelek frissek, és érezhetően nem a legalacsonyabb kategóriából kerültek ki.  A pirított kenyérkockákon érezhető, hogy az eredeti recept alapján, olívaolajjal  citrommal, sóval és fokhagymával lettek megbolondítva. A csirke nincs túlbonyolítva,  némi sóval süthették meg, szintén olívaolajon, egyszerűen finom. A díszítés részét képező paradicsom édeskés, a csira különleges ízű. A dresszing is kicsit mintha fokhagymás lenne, az ízek harmóniája kifejezés tökéletesen illik erre a fogásra.

Pont: 9/10

Mennyiség: Ezen a téren sajnos nem vagyok maradéktalanul elégedett. A nagy tányér, bár mély, mégsem került bele annyi zöldség, amivel jól tudtam volna lakni. A csirke külön tételként szerepel az étlapon és arányosan elegendő is a salátához, de igazság szerint mindkettőből, még félszer ennyi simán belém fért volna. Talán, ha még némi pirítóst  vagy pizzakenyeret kínáltak volna a saláta mellé, akkor jóllaktam volna, de vélhetően ezt a pirított kenyérkockák miatt  nem tették, így belegondolva nem is nagyon illet volna a képbe.

Pont: 6/10

Ár/érték: Ahogy már ecseteltük, a Manga Cowboy bizony egy igencsak színvonalas hely, egy éttermekről és vendéglátásról híres belvárosi budapesti utcában. Ez igazából azt jelenti, hogy az , hogy egy saláta 1490 forint, és a hozzá kínált (legolcsóbb)  hús betét a csirkemell, amiért még 550 forintot kérnek, nem meglepő. Igen igen, a nem óriási adag, igencsak egyszerű salátáért 2040 forintot van lehetőségünk kifizetni, amiért bizony élelmes magyar háziasszony egy családnak csinál levest. A minőség, a hely és a kiszolgálás kifogástalan, az étel is jó, az ár meg hát annyi amennyi. Összességében, ha az ár nem számít és egy jó sali akartok, akkor merem ajánlani.

Pont: 6/10