Select Page

Mazsola Konyhája – XXL Sajtos baconburger

Mazsola Konyhája – XXL Sajtos baconburger

Lassan már két éve, hogy a Mazsola Konyhája étteremmel találkoztam, akkor egy Betyáros burgert vizslattam aminek alighanem legnagyobb fegyvere az ára volt. Mondhatni alaposan kivártam a második eséllyel, de a lényeg, hogy ismét hozzájuk vezetett a sors keze. Szerencsére a kollégák között mindig vagy egy önfeláldozó lélek, akit könnyen rá lehet venni valamilyen páros akcióra. Náluk most 2 darab XXL burger mellé ajándékba jár a hasábburgonya köret, igaz csak egy adag.

11 különböző burger várja a vendégeket, ezek nagyjából fele-fele arányban csirke illetve marhahús alapúak. Szerencsére nem kell azonosnak lennie a két burgernek, így nem kell vitatkozni egy pillanatig sem, hogy éppen melyik lenne a közös legjobb. Egyik legfullosabb verziót kértem végül ami feltétjei szerin így néz ki majd: hamburgerhús, saláta, uborka, hagyma, paradicsom, mustár, ketchup, majonéz, bacon és sajt. A névadásnál nem izzadtak sokat a tulajdonosok, egyszerűen csak Sajtos baconburgerre keresztelték.

A burger mellett brutális pizzakínálattal is bír az étterem, prémium és teljes kiőrlésű verziók hada, illetve a magyar pizzából azaz a kenyérlángosból is egészen bőséges kínálattal operál. Viszont hétfőre gondolván számomra ezek láthatatlanok, de talán majd legközelebb.

Esztétikai megjelenés: De ja vu érzés kerít hatalmába, kísértetiesen hasonlít az anno kisebb Betyáros hamburgerükre, annyi eltéréssel, hogy ez jobban fel van hizlalva. A csomagolás egy 3 rétegű alufóliát jelent, de ekkorának dobozt találni tényleg nem kis feladat. Kibontás után se lesz kisebb, gond nélkül megvan egy átlagos fejméretnyi. Igazi óriásbuci amiben szinte mindent el lehet rejteni vagy kellene bele 50 dkg hús, hogy látszódjon oldalról is valami. Ennyi viszont nincsen benne ezért leginkább egy szuper zöld nagy salátalevél lóg csak ki. Felnyitva viszont minden felfedni magát, a két húspogácsa gyanúm szerint valamilyen mirelit származék és nem éppen helyben kisütött példány. A sajt és a bacon a fedélbe lapult. A salátaágyon még fekszik két karika paradicsom és uborka, illetve egy két apró csík hagyma. Szószokból leginkább mustár és majonéz keverékét vélem felfedezni, a ketchup mintha alulmaradt volna. Félbevágva látszik igazán, hogy a buci mennyire brutálisan nagy, a fedele egy kisebb afrikai családnak is elegendő lenne.

Pont: 7/10

Ízvilág: A zsemle szerencsére nem édes így nem olyan fullasztó. Egészen szellős, de még így is extrém sportnak számít. A hús rágósabb, mint az kellene emiatt még inkább bebizonyosodik az az érzésem, hogy nem frissen sült hanem valamilyen tömeg gyártott mirelit csoda. Viszont ebben a mezőnyben egészen dobogós, sokkal hitványabb vackokkal is találkozni néhány utcai bódénál. A bacon sajnos nem lett megpirítva, így a ropogós élmény elmarad viszont cserébe masszívan sós amit a szószok sem tudnak elnyomni. Leginkább a majonéz érződik nagyon kevés ketchuppal megkeverve. A sajt átlagos ízre, nagy csoda nincsen benne elrejtve. A zöldségek viszont egészen jók, az uborka és a paradicsom jó lédús és ez jól megy a buci mellé. Összességében kicsit strand élményt idéz, de abban a kategóriában viszont egyértelműen élmezőnyhöz sorolandó. A köret tökéletesen sótlan és sajnos a párát visszaszívta magába így át is ázott. Egy alapos sózással azért sokat lehet rajta menteni.

Pont: 5/10


Mennyiség: Nem kérdés, hogy ez úgy csurig töltötte a bendőmet, hogy hosszú órákon át eszembe se jutott, hogy bármit is egyek. Sajnos az arányokkal nem vagyok kibékülve, ez tipikusan a gigabucis megoldás, azaz egy hatalmas zsömlével már jól lakatnak és tesznek hozzá egy fele ekkora bucihoz méretezett belsőt. A két húspogácsa is elvész benne. A kettőt úgy 150-1800 gramm közé saccolom, bár amilyen tömör akár lehet több is. Zöldségekből nincs hiány, a benganéger tenyérnyi salátalevél minden falathoz társul. A sajt és bacon része teljesen korrekt, oldalról látszik csak igazán, hogy milyen adag sajt került bele, ezért nagy pacsi jár. A krumpli két főre leosztva is elégséges, ez a szottyant élményt nem sírom vissza azért. Az egész megvan egy bőséges 5 órás adag, igazi nehézbombázó kategória.

Pont: 9/10

Kiszállítási idő: Az eredményhez hozzátartozik, hogy pénteken a legnagyobb megaesőben rendeltem ami semmiképpen nem kedvez a kiszállítási időnek. A távolság 2400 méter amit elvileg 5 perc alatt meg is lehetett volna tenni. Átlagos eredményük 40 perc amit most megfejeltek egy kis ajándékkal és 63 perc lett végül. Szerencsétlen motorosfutárt csak sajnálni tudtam amikor megláttam, sokáig gondolkoztam a “esik kint?” poénon, de inkább nem hiányzott a sisakkal való lefejelés. Az ilyen körülmények mindig lágyítják az átlagrendelő szívét, így én sem tudtam morogni emiatt.

Pont: 6/10

Ár/érték: Két évvel ezelőtt pont ezt emeltem ki erősségükként, hogy akiknél a minőség nem elsődleges, sokkal inkább a mennyiség azok jól járhatnak a Mazsolás burgerekkel. Az XXL Sajtos baconburger 1150 forint ami méretét nézve nem halálos, mert akár két könnyedebb ebéd is kijön belőle.A mirelit persze a sok burgerrajongót elijesztheti, de akik képesek kompromisszumot kötni az ügy érdekében azoknak ajánlott ennyiért is. Semmi egzotikum nincsen benne, hagyományos és egyszerű feltétek egy gigantikus zsemlében elrejtve. Kicsit megidézi a nyári balatoni burgereget, de azok szarabbak leginkább és egy ekkora példány háromszor ennyibe is kerülhet. Abban az esetben ha tartom magam a három a magyar igazság elvéhez akkor legközelebb egy kenyérlángossal kísérletezem.

Pont: 5/10