Select Page

McDonald’s – Bacon Clubhouse burger

McDonald’s – Bacon Clubhouse burger

Annyira nem sűrű jelenség még Magyarországon, hogy egy újfajta burgernek olyan felhajtást csináljanak, hogy még egy kisebb koncertet is bevállaljanak hozzá. Nos, a sokak által imádott McDonald’s ezt is meglépte annak apropóján, hogy kis hazánkban is megjelent a Bacon Clubhouse szendvicsük.

Nem kell hirtelen világpremierre gondolni és egyből hungarikumként rá tekinteni, több országban már debütált, így világjáró egyéneknek nem biztos, hogy újdonságként hat majd az összeállítás. Az viszont érdekes, hogy végigböngészve a többit, nem feltétlen egyezik 100%-ig mindenhol a felépítés, vannak régiók, ahol némileg eltér, ha másban nem az összetevők sorrendjében.

Bacon Clubhouse – Marhahús pogácsa, bacon, ömlesztett fehér cheddar sajt, paradicsom, szeletelt batávia saláta, grillezett hagyma, Big Mac® szósz, hamburger zsemlében

Idehaza ez a recept dolgozik jelenleg. Extra varázslatot nem rejtettek el benne, például a novemberi libás ajánlatuk szerintem sokkal vagányabb volt és mégiscsak egy irritáló Galla reklámot kapott szerencsétlen. Szósz sokak számára lesz ismerős, átnyúlták egyik leghíresebb szendvicsükből, de talán a többivel is összefutunk, ha gondosan végigesszük egyszer a kínálatot. A promokép szokás szerint pazar és étvágygerjesztő, de ezen nincs miért már meglepődni.

Esztétikai megjelenés: Ó, igen! Nem aprózzák el mivel ez a szendvics külön dobozt is kiérdemelt magának, ez bizony már nagyon a prémium kategóriát döngeti. Saját felirattal és képpel, ami valljuk be sokkal pofásabb, mint egy hagyományos kicsit színezett doboz, amit például a BigMac köré kapunk. Elején egy ropogós bacon biztatás, amire extra kíváncsi vagyok az eleje óta. Felnyitás után tovább csapdos minket a luxusérzés szele, mivel a szendvics kapott egy papír tasakot is. Ezektől megszabadítva meglátjuk végre magát a Clubhouse szendvicset. Nem egy pokoli torony az egyszer biztos, laposabb, mint legtöbb étlaptársa. A buci nagyon jól mutat, nincsen tetején semmi extra cserébe viszont olyan feszes, mint a fitneszmodellek szilikonmelle. Oldalról átlagos, de ha szépet akarunk, akkor bizony fedelét fel kell pattintani, mert ott lapul a bacon rengeteg. Több csík bacon, ami teljesen elrejti a mögé és a zsömle közé pakolt hagymát is például. A saláta jókora csalódás, közelében nincsen annak, amit vártam a beharangozó alapján. Persze az egész elmarad a promoképtől, de kár ezen csodálkozni sokadjára.

Pont: 5/10

Ízvilág: A zsemle nagyon könnyű, tényleg szinte észre se venni, annyi szellős a textúrája. Belső fele ennek is szokás szerint pirítva van. A bacon adja értelemszerűen a többletet, a pluszt amiért érdemes megkóstolni. Ízre lágyan sós, ami pontosan elegendő a burgerhez. Ropog, de nem annyira mint egy chips, főleg nem a zsemle origója fele, ahol kicsit vissza tud a gőztől és szósztól puhulni. A szószt már millió-egyszer próbálhatta mindenki a BigMac-ben, itt sem más. A hús szintén szokás. A sajt teljesen elveszik, pár apró mozzanata van a műben, de azon kívül teljesen rejtőzik. A hagyma kellemes, illetve a paradicsom még érdemel egy szolid elismerést. A saláta nem csak látványra, de ízre sem túl pazar, nem hiába furán fakó már ránézésre is.

Pont: 5/10


Mennyiség: Az ősi magyar mondás itt is érvényes, “nehogy fiam önmagában csak szendvicset rendelj, mert félig éhen halsz!”. Menüben, közepes menüben viszonylag üti az ebédre elegendő szintet, de önmagában a szendvics tényleg nem tart sokáig. Szétbontva a bacon az egyetlen hozzávaló, amiből kifejezetten sok van benne, de legyen is így, ha ez az egyik névadó elem benne. A többi szokás szerint precízen kimért és átgondolt mennyiség, bár a sajttal akkor sem vagyok kibékülve, nekem nagyon elveszik benne, holott a képen sokkal “többet” lát az ember. Akik iszonyatosan kíváncsiak a kalóriákra, azok megtalálják a honlapjukon, valóban részletesen mindent leírnak.

Pont: 7/10

Ár/érték: Az ilyen szezonális szendvicsek sosem a párszázas ajánlat részeit képzik, így kár hüledezni rajta, hogy mennyibe kerül. A csomagolás és egyéb is prémiumabb megoldást képvisel, mint a többi. A szendvics, ha emlékeim nem csalnak az adott étteremben 1290 volt önmagában, a közepes menüvel megtoldva pedig 1790 forintot kértek érte. Ennyiért gond nélkül találunk élménydúsabb burgereket a városban, ez nem vitás. Viszont azok, akik olykor elcsábulnak a gyorséttermi vonalra, azoknak egyszer érdemes talán kipróbálniuk, mert ilyen baconos élményben nem sűrűn lesz részünk. Továbbra is tartom, hogy összességében a libás jobban adta és nem csak azért mondom, mert nekünk, magyaroknak az közelebb állt a szívünkhöz.

Pont: 6/10