Select Page

McDonald’s – Háromfajta sajtburger

McDonald’s – Háromfajta sajtburger

Egyre több burgerező kezdi el bevezetni a szezonális ajánlatait, melynek keretein belül nagyjából egy hónapig vagy némileg tovább kóstolhatunk egy speciális összeállítást, mely nem kap helyet az állandó kínálatban amúgy. Kicsit engedve a reklámok erejének, fogtam magam és elnyargaltam a legközelebbi McDonald’s-ba majd begyűjtöttem mostani akciójuk, a “Sajtburger újratöltve” által hirdetett szendvicseket.

Egészen az alapokig nyúltak vissza, mivel az őselemet a sajtburgert turbózták kicsit fel. Az alap szendvics 1948-ban jelenet meg először az étlapon náluk, igaz akkor még nem igazán voltak jelen például Magyarországon. Idehaza 1988-tól van szerencsénk a brandhez, ami azóta szépen behálózta Budapestet, de pár nagyobb vidéki várost is. Sajtburger az alap mely megannyi átmulatott, még kissé részeg állapotban dülöngélő egyed másnapját volt képes kissé megmenteni. Pár falat és az egész eltűnik, így legalább 3 darabot szokás venni belőle, hogy érezhető hatása legyen valahol.

SAMSUNG CSC

3 muskétás

Ezt az alapszendvicset toldották meg. Két különböző extra változat készült, egyiket a csípősség irányába terelték, míg a másikat inkább a füstösebb ízvilág felé orientálták. Mindkettőt lehet kérni double alappal, ami dupla húspogácsát jelent, de még akkor sem kell tőle tartanunk, hogy a háromtól le fogunk fordulni a székről, olyan sok lenne mennyiségre.

Barbecue sajtburger

Egyedi csomagolópapírt kapott, aminek fókuszában a barbecue felirat tartozik. Kinyitva a papír nagyobb területű, mint a hagyományos alap sajtburgernél, azt hogy ez miért van, nem tudom. Kibontás után, aligha van ember a földön, aki egyből megmondaná ránézésre, hogy na ez éppen a barbecue-s változat.

SAMSUNG CSC

Barbecue

Akkor kezdődik az érdekes része, amikor megpróbáljuk szétszedni a szendvicset. A hús alatti részen nincsen semmi, csupán a buci, ami értelemszerűen könnyen elválik tőle. A felső szekciónál már közel nem ilyen a helyzet, mivel a szósz egyúttal ragasztóként is szolgál, rendesen meg kell technikázni, hogy szakadás nélkül szét lehessen bontani. Színre ott a szósz, amiből adagra nem kevés jutott belőle.

SAMSUNG CSC

Belső

Ízre inkább a füstösség dominál, szerencsére túlzott édességnek nincsen nyoma. Meglepő módon annyi a szósz benne, hogy egy nagyobb falatnál bizony ki tud cseppenni belőle 1-2 csepp. A többi tökéletesen ugyanolyan, mint bármelyik sajtburger.

Jalapeno sajtburger

Egészen árulkodó neve van ennek is, nagy képzelőerő és fantázia nem kell hozzá, hogy kiderüljön mi került bele extraként. A csomagolópapír itt zöldes árnyalatot, kis paprika szimbólumokat és természetesen jalapeno feliratot kapott. Megkülönböztetni ez is aligha lehet, kivétel akkor, ha kicsit kilóg belőle a hús alól egy kis paprika.

SAMSUNG CSC

Jalapeno

Alól, mert itt a hús alá megy az extra feltét, felül ugyebár egy karika uborka már alapból is van. Hús alá tisztán, nyersen kapunk 3 és fél karika jalapenot és ennyi. Kicsit anyátlanul árválkodnak ott, de valóban van benne. Fenti rész itt is teljesen ugyanolyan, mint a sablonul szolgáló sajtburgernél.

SAMSUNG CSC

Három és fél

Ízre egy nem túlságosan vad csípősséget kapunk, de ilyen helyen talán nem lenne annyira kifizetődő, ha olyat alkalmaznának, amitől leég az arcunk, de még a mellettünk lévő virág is lángra lobbanna. Három és fél karika, ami pont elég minden falathoz, ha ügyesen taktikázunk.


 

Egységesen 330 forintért sikerült mindkettő darabját beszerezni, a hagyományos sajtburgert meg talán 310-ért. Összességében, a lehetőségekhez mérten jól zártak, sokat nem szabad tőlük várni, nézzünk csak úgy rájuk, mint egy apró kiegészítővel szerelt sajtburger valóban.

Itt a piros, hol a piros?

Itt a piros, hol a piros?

A biztonság kedvéért kicsit vegyítettem őket és nekem a kettő együtt is kifejezetten tetszett, kis füst és kis csípősség együtt. Nem tudom meddig él ez az akció, de egy próbát megér azoknak, akik szeretik az alap sajtburgert.