Select Page

McDonald’s – Libaburger lilakáposztával

McDonald’s – Libaburger lilakáposztával

Örök kérdés, hogy létezik-e valóban rossz reklám vagy mindegyik valamilyen szempont alapján jónak számít. Nos, ezt nem nekünk kell eldöntenünk itt és most viszont, amit néhány hete látni Galla Miklós szereplésével, az bizony nálam iskolapéldája lehetne az idegesítő és mindjárt szétverem TV-t fajtának. A McDonald’s új szezonális ajánlatát hirdeti, mely keretén belül két libamájas burgert is kóstolhatunk.

Egyik verzió, amikor marhahúspogácsán kap helyet egy libamáj szelet, míg a másik, amikor libacombból gyártanak pogácsát és azt használják, a burger szívének. Utóbbi tűnik vonzóbb választásnak, annak fényében, hogy a marhahúsosból, ha jól emlékszem tavaly már sikerült egyet rabul ejtenem. Kivesézett leírást nem kapunk mellé, viszont annyit látunk, hogy magyar libacomb adja hozzá az alapanyagot.

Itt is megvannak a szokásos menüs szintek, de akár rendelhetjük önmagában is csak a szendvicset, mindenfajta köret vagy üdítő nélkül. Pontosan nem sikerült megfejtenem, hogy meddig tart az ajánlat, de tavaly állva tapsoltam, amikor a lánc megszüntette a libás fogásukat november 11 előtt. (nagy Márton napi libaőrület)

Esztétikai megjelenés: Dobozban semmi újítás, viszont az, hogy a burger kapott egy papír tasakot, az már nem mindennapi az étterem kínálatában tudtommal. A papíron látszik, hogy a lilakáposzta remek festékként is szolgál, mert lila foltokat találni rajta. Kicsomagolás után első, ami nekem szembetűnt, hogy a buci egy fokkal barnább, mint amiket megszokhattunk a McDonald’s-nál. Szolid szezámos hintést kapott, nem is néz ki rosszul. Profilból nézve már közel sem hasonlít arra, amit a reklámfotókon láthatunk. A húspogácsa viszont érdekes módon kilóg a buciból, mintha egy fél mérettel nagyobb lenne. A lilakáposzta dominál igazán, de mellette találunk pár madársaláta darabkát is. Hagymáért nyitni kell a fedelet és egyúttal akkor már a szószt is megcsodálhatjuk.

Pont: 7/10

Ízvilág: Egyből rámartam a húsra és kaparintottam belőle egy tiszta falatot, amit nem befolyásol semmilyen más hozzávaló. Ízre gyorséttermi viszonylatban szerintem nem rossz. Nem szabad azt várni, amit egy prémium burger nyújthat a témában, kár lenne egy kategóriában versenyeztetni őket. Az állaga viszont eléggé kapufa. Túlságosan masszív és tömör lett, ezt rendesen harapni kell már. Omlósság vagy hús olvadásról egy pillanatig se álmodozzunk itt. A húshoz, ha jól éreztem került egy kevéske rozmaring is, bár annyira nem kutattam utána, hogy vizuálisan is megbizonyosodjak róla. A lilakáposzta teljesen rendben van, nem lett túlságosan édes. A szószt gyanítom kicsit fokhagymásan akarták megoldani, de ebből nekem sok nem jött át. A hagyma átlagos, sokat ettől sem szabad várni.

Pont: 6/10


Mennyiség: Mi lennénk meglepve leginkább, ha ez méretben is kilógna a többi burgertől, de nem így történt. Erre is tökéletesen igaz, hogy csakis menüben szabad rendelni, mert önmagában fogyasztva, nem fog megjönni a jól lakott érzet. Arányaiban jól fel van építve sőt, a húspogácsa szerintem az átlagoshoz viszonyítva itt kicsivel nagyobb is. Szószból el tudnék viselni többet, legalább krémesebb lenne az egész, ha már ízben sokat nem tesz az összképhez. Krumpli vagy egyéb köret kerüljön mellé, különben ácsingózni fogunk még egy darabra belőle, az biztos.

Pont: 5/10

Ár/érték: Nem tartozom azon emberek csoportjába, akik kívülről vágják a McDonald’s aktuális ajánlatainak árcéduláit. Emlékeim alapján azonban az dereng, hogy többnyire azok a szendvicseik kicsit drágább ársávban dolgoztak. A libacombból készített káposztás verzió önmagában 1190 forintot jelent, ami szerintem határeset. Sima menüben mindenfajta plusz méret nélkül, ha jól emlékszem 1650 forintot kóstál. Kóstolni ennyiért önmagában meglehet, még nem olyan vészesen vad ársávban sikerült elhelyezni. Nem tudom azt mondani, hogy bármelyik pillanatban hatalmába kerítene az érzés miszerint újra akarok egyet enni belőle, de ezzel egészen jó irányba talált a McDonald’s nálam. A reklámért viszont sokáig térdeltetnék embereket kukoricán, engem személy szerint vallatni lehetne vele.

Pont: 6/10