Select Page

McDonald’s – Libamájas burger

McDonald’s – Libamájas burger

Holnap Márton nap. Az egész ország ilyenkor liba őrültbe kerül, mindenhol csak liba, liba és liba. Egészen meglepődtem mikor pár hete láttam, hogy a McDonald’s a legtöbb éttermet megelőzve elkezdte nyomni magyar hetek akcióján belül többek között a libamájas burgert. Bevallom furdalt a kíváncsiság és elbattyogtam a legközelebbi étterembe és kipróbáltam. Nagy csavart nem tettek bele, egy teljesen egyszerű burger benne libamájjal. Az akcióban még volt egy kolbászos kiadás és egy csirkemelles, ami sajttal volt felturbózva.

És igen! Volt, mivel a drágalátos hálózat Márton nap előtt majdnem egy héttel lezárta az egészet és már nem elérhető a libamájas burger, jöhet a tapsvihar! Értetlenül állok a húzásuk előtt, de főleg ennek hatására döntöttem úgy, hogy megfirkálom a postot, hátha valakinek végül nem volt szerencsére személyesen találkoznia egy példánnyal.

(a képekért sorry, sikerült támadás előtt pár perccel összeroppantani a fényképező SD kártyáját…)

Esztétikai megjelenés: Mivel az étteremben elvileg tilos a fotózás, hát marha nagy csellel inkább elvitelre kértem és akkor még maradok is, mint törvénytisztelő polgár. Piros színpompában úszik a szendvics doboza. Felnyitva általános Mekis burger kinézet, a zsemléje olyan mintha fonott lenne, rajta szezámmaggal. Elsőre sok nem látszik a májból, eltakarja a jégsaláta. Felnyitva vagy éppen félbevágva viszont minden sokkal tisztábban kivehető. Alul egy szokásos húspogácsa, rajta egy nem túl nagy darab libamáj. Ezután jön egy szolid salátaréteg. A sort egy majonézes-fűszeres szósz zárja, amiben van némi lilahagyma és paprika. Ezzel kifújt a történet, ennyi került ebbe most bele. Az összkép nem éppen az amitől, izgalomba jönnék..

Pont: 7/10

Ízvilág: Mint egy Márton a több tízezer közül, különös izgatottsággal vágtam neki az első falatnak. A buci teljesen átlagos, ugyanolyan akár az eddigiek, ebben én eltérést nem érzek. A hús szintén olyan, szerintem ez pont ugyanolyan akár, mint egy BigMac szendvicsben. A máj végül meghozza az újítást! Szolidan. Ízre foltokban idézi a libamájat, de lehet csak én voltam eddig mocskosul szerencsés, hogy csak olyat kóstoltam, aminek íze ennél sokkal intenzívebb volt. Állagra a kérge egészen kemény, viszont a belseje olyan omlós, ahogy azt egy májnál elvárja az ember. A szósz és a zöldség front érdemlegeset nem tud beledobni a közösbe, de legalább van valami és nem csak a hús és máj árválkodik. Nagyobb durranásra számítottam, de valószínűleg csak nagy volt az izgalom.

Pont: 6/10


Mennyiség: Az életünket aligha lesz időnk újragondolni falatozás közbe, mivel ez a szendvics remek iskolapéldája annak, hogy milyen amikor 3-4 falatból ki tudunk valamit végezni. A hús megszokott méret ahogy azt már írtam, amihez hozzá jön egy szolidabb májszelet. A sort még erősíti pár zöldség darab, de ezek mennyisége sem mondható bőségesnek. Alaptörvény, hogy az ilyen szendvicseket önmagukban venni főbenjáró bűntett önmagunk ellen, csakis menü jöhet szóba. Az egész így lesz egy könnyed három óra, pedig az üdítő nem kevés akárhogy nézzük. Az imádott közmondás érvényes ennél, “jöhet a következő ugyanilyen” és akkor talán meglenne a jól lakott érzés. Voltak már kiadósabb szezonális szendvicsek ennél.

Pont: 6/10

Ár/érték: A szendvics önmagában ha jól emlékszem 1080 forint volt, amihez a közepes menü opció még jó 500 forintot tett hozzá. Ennyiért sokkal jobb dolgokat lőhetünk burger fronton. A libaláz előtti akció zárás előtt teljesen értetlenül állok, de nyugtasson minden liba fanatikust, hogy sokat nem vesztett ha lemaradt erről. Sajnos, nem sajnos, de a többiről végképp lecsúsztam pedig a kolbászos példányra még kíváncsi lettem volna. A hónapban még esélyes, hogy lesz pár libamájas burger teszt, páran beneveztek a libaőrületre. Egy jó darabig szerintem off a McDonald’s látogatás.

Pont: 6/10