Select Page

McDonald’s – Marahúsos pita

McDonald’s – Marahúsos pita

Jójójójó, tudom megfogadtam, hogy off a McDonald’s egy darabig, de mentségemre szolgáljon hogy nem hamburger lesz a tesztalanyom mára. Nagy díszes felületeken hirdetik a legújabb termékeiket amiket a “Best of” fantázianévvel áldottak meg. A két fogás közül én a Marhahúsos Pitát néztem ki, ami a kép alapján nem lehet olyan rossz.

A fotó alapján nem élem bele magam a dologba, sokszor sikerül már emiatt pofára esnem. Nagy csodát nem talált fel a Meki egy sima gyrosra hasonlít némi apró módosításokkal. A szezonális ajánlatokkal egy árkategóriában mozog a pita, de erről majd pár sorral később majd részletesen is.

Esztétikai megjelenés: A doboz más mint egy hamburger esetében, de meg is lettem volna lepve ha abba valahogy belehajtogatják a szorgos kezek a konyhában. Valószínűleg én voltam béna technika órán az isiben, mert 1-2 percig lazán elszenvedtem a dobozzal mire úgy sikerült hajtani ahogy annak lennie kéne. Fejemben kisebb kacajt halottam a konyha irányából, amit azért kaphattam mert lehet én vagyok az egyetlen hülye aki vett ilyet. Egy egészen csoffadt kamugyros amit kaptam, vastagabb pitával aminek jelképesen pár pontján sütés nyoma látszik. A belseje még izgalmasabb, van benne két hús ami látványra igazi mirelit élményt biztosít, ami alatt ott fityeg némi saláta, két szelet paradicsom, hagyma, szósz és ezzel szemközti oldalon két csík bacon amit extraként kértem bele. Kissé bepalizva érzem magam, ennél bármelyik török-görög-akármilyen gyrosos jobbat domborít.

Pont: 5/10

Ízvilág: A pitával nincsen probléma, egészen kellemes íze van, egyáltalán nem száraz és társai. A hamburgerhús szerintem a sajtburgerből ismert egyedek közül lett átcsempészve, de ott a többi feltét miatt finomabb valamiért itt egészen pontosan semmilyen íze van. A saláta kicsit ázottabb a megszokottnál, ez feltehetően a szósz miatt van ami hajaz a tejfölös öntetekre amiket utcaszerte ezrek használjak fel gyros gyártáshoz. A hagyma az ami igazán értékelhető benne íz ügyileg, ennek érezhető viszonylag karakteres íze van, de a többi nagyon felejtős. A paradicsom szép halovány és vízízű, azaz ezzel is csak rontott az öreg McDonald a helyzetén. Összességében egy egészen íztelen étellel van dolgom, ennél sokkal jobbakat tud azért az étterem néhanapján.

Pont: 4/10

Mennyiség: Örök ellenség az étterem és teli has évek óta, így nem nagy reményekkel vágtam neki ezen szempontból a dolognak, ezt megtetézve mikor kibontottam szinte minden reményem tovaszállt. A pita magában talán egy zsemlével egyenértékű, a két hús javít a dolgon, de közel sem elég ha úgy vesszük hogy ezt akár ebédre is gondolta valaki. A paradicsom és saláta nem az a tipikus feltét ami elnyomja az éhséget, így ezzel is zsákutcába futottunk más pedig nem igazán maradt. Meg merem kockáztatni, hogy az ilyen időszakos szendvicsek közül ez messze a legkisebb adagra. Menüben biztos jobb, de ettől teljesen elhatárolódtam már egy ideje, szóval ez úgy ahogy van sovány. Esetleg két órára valamit nyújt a pita, de ennél egy perccel sem többet.

Pont: 4/10

Ár/érték: Eddig se voltam teljesen elégedett az étterem ételeivel, de ez a próbáljunk meg valami mást is eladni a hambik mellett projekt, hát jókora bukó nálam…olyan mintha Berényi Miki megváltozna és karitatív szervezetek részére dolgozna ingyen, vagy valami hasonló. 990 magában a pita ami totál lehúzás, ennyiért üdítővel tudunk venni utcán fényévekkel jobb pitás gyrosokat, nem pedig ezt a görcsöt. Én tetéztem a bajt még baconnel ami plusz 100 Forintot jelent az alapárra. Ismét bebizonyosodott, hogy jobb nagy ívben kerülni a sárga M betűt mert nem sok jó származik belőle ha betévedünk. Ha valakit nagyon izgat az egész próbálja ki, de szerintem nagy csodát semmiképpen se várjon tőle mert nagy lesz a csalódottság a végére.

Pont: 2/10