Select Page

McDonald’s – McRib

McDonald’s – McRib

Az „Örök gyerekeknek” – szól a fülbemászó legújabb McDonald’s-os kampány szlogenje, melynek keretén belül két terméket cápázhatunk be. Az egyik egy Dupla Sajtos McRoyal a másik a McRib. Természetesen utóbbi csiklandozta gyerekes fantáziám, így betámadtam a legközelebbi éttermet és gyorsan rácsaptam. Kicsit kételkedve fogadtam ezt a bordás dolgot, de nem voltak elvárásaim, hogy egy szép eredeti csontos bordát rittyentenek a szendvicsbe. Persze nem mindennapi élmény lenne, ahogy a vendégek csontoznak bármelyik mekiben.

A szendvics vagy nem is tudom ez mi, nem tűnik túl nagy kalandnak némi hagyma és uborka. A reklám szerint csurig lesz bbq öntettel amivel elkerülhetetlenül összekenjük magunkat a fejünk búbjáig. Az ára meglepő, elsőre nem érezni rajta a túlárazott életérzést mivel egy közepes üdítővel 790-ért meg is kaparinthatjuk, de ha csak üresen kérjük akkor 690-ben megáll. Baconnal is megvadítható ami újabb 100-al dobja meg az árat, függetlenül, hogy menü-ben kérjük-e vagy nem.

Esztétikai megjelenés: Vékonyka doboz amin egy matrica miszerint lakozik benne némi bacon. Felnyitva meglátjuk a legendás McRib szendvicset ami eléggé szolidan adja elő, tényleg alig van benne valami. Két apró karika uborka amiből az egyik ki is csúszott szóval, mehet az IKEA és kicsit rendezni kell rajta. A zsemle tetején némi díszítés, szépen egyenletesen elosztva. Szószból tényleg nincs hiány és mintha direkt arra gyúrtak volna, hogy összekenjük magunkat amiért főként a széleire tették. A hús csak formára hasonlít a bordára, ez is darált hús amit más formájúra alakítottak. Egyszerű, semmi csoda nincs rajta.

Pont: 7/10

Ízvilág: Nagy eltérést nem vélek felfedezni egy sima húspogácsa és ez között ízre, alaposan került rá szósz amitől vehetjük mégis kicsit másnak, de semmi több. A buci szokásos ízvilág, egyedül formája más. Az uborkakarika remekül töri meg a BBQ szósz kicsit édeskés ízét. A hagyma nem túl karakteres, tipikus randi kompatibilis, egyáltalán nem kell tőle tartani. Nos a bacon amit extraként kértem fel se tűnt, hogy nem is látszik elsőre, de falatozás közben beugrott így elkezdtem kutatni. Egy apró pici csíkocska jutott csak bele, érezhető íze nem igazán volt sajnos. Összességben nem egy nagy eresztés, ennél vadabb élményeket vált ki belőlem egy rántott húsos szendvics csalamádéval.

Pont: 5/10

Mennyiség: “Örök gyerekeknek”, de jobb ha fel se nő az a gyerek, mert adagra nem mondanám bőségesnek. Egy nagyobb burger például a BigMac sokkal kiadósabb és nem csak két feltétből áll. Másfél sajtburgerrel tudnám talán legpontosabban jellemezni adag szempontjából. Szósz van benne bőven, jut az orcánkra is. A zöldségek igazán szerények, mindkettőből elférne egy dupla adag bele, nem venné senki zokon. A kamuborda végigér az egész zsemlén, ez így jó méretre benne. A bacont valószínűleg viccnek szánták, fel sem tűnik ha nem nagyítóval vadásszuk. Az egész nagyon könnyed három óra, de tényleg csak ha szolid éhséggel térünk be.

Pont: 5/10

Ár/érték: Alapár 690 ahogy már említettem, és plusz 100-ért jár mellé a közepes üdítő. Nem kell nagyon agyalni rajta, egyértelműen megér ennyit a lötty legyen az akármelyik a kínálatból. A bacon tökéletesen értelmetlen bele mivel egy ekkora semmi darabot észre sem lehet venni. Nem mondom, hogy erősen ajánlanám akiben ott rejtőzik még a kisgyerek, hogy összekenje magát némi BBQ szósszal az próbálja ki, de nagy csodát ne várjon tőle. Van pár újdonság még a kínálatban, de nem tervezem, hogy kipróbálnám őket. A 890-es végösszeg már eléri azt, hogy inkább kuponnal két BigMac.

Pont: 5/10