Select Page

McDonald’s – Rock’n’Bacon burger

Szerző: | 2016. okt. 10. | Burger

A nagy burger mogul aktuális akciója keretén belül, az amerikai ízeket hozza el kis hazánkba. Két burgerrel és pár extra kiegészítővel kedveskedik, mint például a borsos burgonya köret. Első nekifutásra a Rock’n’Bacon burger tűnik csábítóbbnak, aminek oka az aránytalanul hosszú baconcsík, amivel felturbózzák a szendvicset.

A bacon egy mágikus fegyver, amivel szinte minden embert meg lehet puhítani, azt is el tudnám képzelni, hogy a világbékét rendes fegyverek helyett bacon chipsekkel kellene elérni, na mindegy. A burgerbe némi felárért kérhetünk jalapeno paprikát is, ami tovább fokozza az élményt, vétek lenne nem élni vele.

Rock’n’Bacon burger – Marhahús pogácsa hamburger zsemlében, hosszú baconnel, ömlesztett cheddar sajtszelettel, batávia salátával, BBQ ízesítésű burgonyás snackkel, lilahagymával és fűszeres szendvics szósszal + jalapeno

Két érdekes pontja van, egyik a bacon a másik a snack, amivel azért nem sűrűn találkozunk, ha burgerről van szó. A csomagolás semmi extrát nem nyújt, szokásos dobozban van a burger, annyi talán az említésre méltó, hogy kapott egy papír tasakot, ahogy a “prémium” burgerenél szokta a McDonald’s. Ezzel a fajta bucival ritkábban találkozunk, felülete fényes és mindössze két lágy barázda van rajta, semmi szezámmag vagy hasonló.

bacon

bacon

A két kegyetlen hosszú baconcsík látványos, ez pillanatig sem vitás. El van túlozva, de így szép és így csábító. A stickek miatt mindenképpen érdemes felnyitni kicsit, mivel az enyémnél például alapesetben egy darab se látszódott ki. Benne van, csak nagyon a közepére koncentrálva. Emellett kapunk egy hatalmas salátalevelet és korrekt mennyiségű szószt, sajtot és persze egy húspogácsát.

még bacon

még bacon

Nem ember, aki nem azzal kezdené, hogy leharapja a kilógó bacont. Ízre hibátlan, állagra tökéletes, le a kalappal. A stickek elvileg BBQízesítésűek, de sajnos ebből semmit nem sikerült megtapasztalni, viszont a ropogóssága ott van a szeren. Persze ehhez az is kell, hogy sokáig ne érintkezzen a szósszal, ami azért idővel biztos feláztatja, felpuhítja. A húspogácsa a szokásos, némi bors és só ízesíti, szaftossága közel semmi. A sajt szintén a megszokott, a szósz viszont valóban intenzíven fűszerezett. A hagyma teszi a dolgát, de a paprika az, ami mellette még nagyot szól, tehát jalapenot mindenképpen bele!

sticks

sticks

Adagra nem fogunk megborulni tőle, ezért erősen javallott a menüs kiadás rendelése, ott a burgonya és az üdítő segít, hogy jobban közelítsünk a jól lakott óvodás állapothoz. Maga a burger 1280 forint, amit menüben 1720-ért kaparinthatunk meg. A többször említett jalapeno kiegészítés vaskos 50 forinttal emeli a végösszeget, ami annyit jelent, hogy az egész 1780 forint. Ennyi pénzért kapunk egyedibb dolgot is, de amúgy ilyen gyorséttermi viszonylatban egészen tetszetős a Rock’n’Bacon burger.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték