Select Page

McDonald’s – Rösztiburger

McDonald’s – Rösztiburger

Olyan az egész McDonald’s mint valami drog, néha olyan promókat dobnak piacra, amihez igen komoly önfegyelem szükséges, hogy ellenálljunk. A “Téli ízek” keretein belül most két másik hamburgert próbálhatunk ki, az egyik a Hütteburger a másik pedig a sokak által dicsőített Rösztiburger. Első ránézésre kicsit olyan mintha a húsimádó lakosság imát meghallgatta volna a jó öreg McDonald és csinált egy egészen húsos hamburgert. A hús felett látható a képen valami panírozott csoda, amiről őszintén szólva fogalmam sincsen mi lehet.

Mivel minden alkalommal mikor menüben kértem az ilyen ajánlatokat, csak panaszkodtam az árukra így most megnézem milyen eredménnyel zár magában csak egy szimpla szendvics. Kissé bennem van a félsz, hogy nem lesz elég ennyi számomra ebédre és valahol az utcán fogok összeesni az éhségtől, majd könyörtelenül lecsap rám a zimankó és megfagyok – na jó talán nem.

Esztétikai megjelenés: Sárgás színben úszik a doboz amiben kaptam, ennek formáját lassan már vakon is felismerem millió-egy közül is. Felnyitás után egészen beleborzongtam a látványba, a zsemle tetején hús katonák díszelegnek, ez több mint gyönyörűséges egy igazi húsfüggő számára. A husika mellet még kevéske sajt is helyet kapott, kettőjük párosa egészen guszta látványt nyújtanak a gyanútlan vásárló számára. Vizsgálat közben hiányolom a sajtot, a kép tanulsága alapján egy egész szép lapka sajtnak kellene kilógnia, de annak se híre se hamva. Valamiféle szósz jutott azért bele, ez a tervek szerint jó helyen van végre. A panírozott csodáról még mindig nincsen tippem mi lehet, majd kiderül ha beleharaphatok már végre. A hús egészen szép példány lett és mellé pár szelet bacon is jutott, így szépséges lett drága.

Pont: 7/10

Ízvilág: Galád mód kicsit megpiszkáltam a szendvicset, hogy egyből rácsaphassak a panírozott valamire, hát az az igazság hogy szerintem ez krumpli olajban kisütve, mivel picit olajos ízzel bír. A körülötte terebélyesedő húspogácsa és bacon együttese enyhén sós, de közel sem annyira hogy 2-3 liter folyadékot kelljen mellé meginni. A sajt nem lett láthatatlan, tényleg nincsen benne mivel sajt ízét sem érzem, szomorú sajnos. A fehéres szósz kissé hajaz a majonézre ez mindenképpen kell bele, mert enélkül teljesen száraz lenne az egész hamburger. A zsemle nagyon bejött, sokkal jobb mint a többi kísérlete az étteremnek, off a fűszeres és társai, ez a király! Tényleg simán rá lehetne ütni a húsimádó jelzőt, talán több ember is próbálná ki utána.

Pont: 8/10

Mennyiség: Általában azonos szériahibával  küszködnek a Meki szendvicse, ami annyit tesz hogy nem elég magában egyik sem egy főétkezésre, legalább kell hozzá krumpli vagy akár még egy szendvics hogy megfelelő adag legyen belőle. Nagy meglepetésemre ez az első hamburger a Mekitől amit kis túlzással de elfogadható méretűnek lehet nevezni, lehet a feltétek okozzák de érezhető azért hogy többet ettünk mint egy sajtburgert. A hús tényleg bőséges benne, még a zsemle tetején is van – több mint pazar. A sajt sajnos kimaradt, ezt a gyártósor mulasztásának tudom be, kétlem hogy megváltozott volna a recept. A krumplis tallér egészen jó, sült krumpli helyett is megteszi. Egy könnyed három órás adagot most ki tud tenni ez a szendvics nálam, kicsit meglepett de messze még a tökéletesség azért..

Pont: 6/10

Ár/érték: Most csupaszon a szendvicset kértem csak amiért ennél az étteremnél 1090 Forintot kell kitejelni a pénztárnál. Nem ez még mindig nem a legolcsóbb megoldás amit választhatunk a városban, mondhatni még mindig drága. A Sajtos Gourmet szendvics se volt rossz, de jelenleg most nálam ettől a gyorsétteremtől ez a befutó, feltehetően azért mert extra húsos a saját osztályában. A menüs opció verné az 1580-at akkor biztos jobban is tele lennék, de az még rosszabb lenne ár/érték szempontból. Lehet azért szökő évente egy jót is kajálni a Mekiben, csak türelem kell hozzá hogy kivárjuk, viszont most tavaszig kizárt hogy betegyem ismét egybe a lábam, leszámolok a junkfood-al!

Pont: 6/10