Select Page

McDonald’s – Texas Chili

McDonald’s – Texas Chili

Bő két hónappal az utolsó McDonald’s-os post után, úgy érzem a kórból már gyógyultan újra betérhetek az egyik étterembe kipróbálni legújabb akciójukat, azok közül pedig a Texas Chili nevű hamburgert. Főként az vonzotta be a bendőmet, hogy állítólag ez csípős burger lesz. A Mekitől nem megszokott módon, itt egészen pontos leírást adnak arról, hogy milyen összetevőkből épül fel a hamburgerük. A csípősséget a Tabasco Pepper Sauce öntet garantálja, amit egy 2.7%-os jelzővel gazdagítanak, melyről lövésem sincsen pontosan mit is takar.

Az “Amerikai Kedvencei” ajánlaton belül még van egy bizonyos Chicago Bacon nevű hambi is, amin talán csak a zsemléje az ami érdekes, a többi része annyira nem extra. Természetesen a képen mind a két példány nagyon jól mutat, igazi vendégcsalogató fotók. Marhahúspogácsa, ömlesztett sajt csípős paprika darabokkal és friss zöldségek, na meg persze a már említett szósz.

Esztétikai megjelenés: Szokásos “prémium” csomagolás jár neki is mint minden nagyobb hamburgernek, ennek éppen a sárga doboz jutott, ezt már kívülről ismerjük. A dobozt felpattintva meglátjuk a szezámmagos zsemlét, melynek teteje kissé olyan akár egy fonott kalács, egészen jól néz ki. Oldalt betekintve meglátjuk a legjavát a burgernek, látszik a hús, a zöldség és a fő attrakció a csípős szósz. A zsemle fedelét leemelve látszik minden, főként az, hogy ez a friss zöldség egészen sárgás és sápadt, köze nincsen egy rendes igazi salátához. A színe egészen hajaz azon testvéreire melyek már egy napot töltöttek szabad levegőn, hát volt már jobb is. A paradicsom karikák javítanak a helyzeten, ezek sokkal intenzívebb színnel vannak jelen. A szósz színét pontosan leírni nem egyszerű, talán a képek erre jobban megfelelnek. A két szelet ömlesztett sajt igazán szégyenlős, alig mutatnak magukból valamit.

Pont: 6/10

Ízvilág: A zsemle inkább látványosságával hódít, ízre teljesen olyan akár a többi, annyi plusszal, hogy érezni a szezámmag ízét. A csípősséget én végtelenül lelkesen kerestem falatozás közben, de a csodaszósz finoman szólva kudarcot vallott, semennyire nem csíp. A “Chili” jelző tökéletesen alkalmatlan erre a hamburgerre, ennél bárki találóbbat is kitalálna. Visszatérve a megsárgult zöldségekre, nem csak látványra, de ízre is egészen gyengén muzsikálnak, ez nem csattan ki a frissességtől, ahogy ők azt írták. A húsban semmi extra, ez van a szendvicseik többségében, a sajt pedig annyira csíp mint a saláta, tehát sehogy. Sokkal karakteresebb hamburgert vártam, de talán túl nagy volt az elvárás részemről csupán.

Pont: 5/10

Mennyiség: Ezen a ponton az elvárásaim a Mekinél már a béka segge alatt vannak, szerintem sosem fognak olyan szendvicset gyártani amitől jól lehet lakni, tegyük fel ebédre eszi valaki. Se dupla, hús se semmi más amitől kicsit nagyobb lenne egy hagyományos szendvicstől, egyedül a sajt benne a dupla dózis, de azzal bizony nem vagyok megmentve. Arányaiban legtöbb talán a saláta benne, de ez most nem túl szerencsés, inkább változna át hússá. Az egészet befalva talán egy egy három órácskára elegendő, tehát aki valamit érezni is akar az mindenképpen menübe vegye, mert önmagában kevéske. A szósz elegendő, kevésbé tűnik száraznak az egész, látványvadász feltétként van csupán jelen.

Pont: 5/10

Ár/érték: Egy dologban mindig verhetetlen lesz a McDonald’s az pedig az ár/érték, azaz egészen keveset kapunk egészen sok pénzért. A szendvics maga 1090 Forint, amit meg tudunk fejelni újabb 100Ft-al ha kérünk bele bacont. Menüben már közel a másfél ezer Forintos határ, de talán ott már jobban megéri, mert az jobb adag krumplival és üdítővel. Azok akik azért próbálnák ki a Texas Chili-t, mert bíznak benne, hogy csípni fog végre egy Mekis burger, azok forduljanak gyorsan meg a bejárat előtt és keressenek egy másik éttermet. A saláta szerintem nem általános, hogy ilyen minőségben kerül bele, de ez is megtörtént és csak lejjebb rántotta a pontozást. Egy pár hétig ismét elég ebből a vonalból, nem történt most sem csoda.

Pont: 5/10